Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepis jest taki - nastaw czajnik na wodę. Do szklanki wsyp czubatą łyżeczkę brązowego cukru (miód też może być), wlej whiskey (ilość w zależności od twojego nastroju:))

Mieszaj tak długo, aż większość cukru się rozpuści. Z obranej cytryny utnij ok 5mm plasterek owocu i wrzuć do whiskey. Jeśli woda się już zagotowała, wlej ją delikatnie po ściance szklanki. Wymieszaj, aż cukier się rozpuści i voila! Gotowe do picia :) Wody trzeba dodać tyle, aby napój był gorący. To co? Skusisz się? :D

Oj ja wiem, ze to nie tak rachu ciachu.. ale moze?? :) No i przytulamy sie.. :D

Zaangazowanie jest, pozytywne myslenie w kwestii ciazy -jest.. ale stres..grrr.. ja go chyba przyciagam.

Wczoraj juz sie tak pozytywnie nakrecilam.. Mam za tydzien 3 dyzury.. poniedzialek/piatek i niedziela.. ale nic. Poukladalam to sobie, zaplanowalam mily weekend i mily dzisiejszy wieczor. No i zgadnijcie co? Poszlam do pracy, patrze w plan a tu plan zmieniony, a ja mam dzisiaj dyzur. Fajnie ,ze mnie nikt nie zawiadomil, ze ubran na zmiane nie mam, kosmetykow nie mam.. Brak poszanowania dla drugiej osoby totalny, bo osoba ktora to zmienila, ma moj numer telefonu. Wystarczylby wczoraj SMS. Wlasnie jem pierwszy posilek od sniadania. I to jest goraca czekolada z automatu i twix- bo kantyna zamknieta juz..I jak tu byc zdrowym psychicznie i sie nie denerwowac?

No nic lzy juz przelane( matko czemu ja tak rycze ciagle?) I tyle. Znow zaczynam nakrecac sie pozytywnie:D

Buziaki

Buuu... w sumie to nigdy nic nie wiadomo z tą ciążą :) U mnie w pracy są już trzy zaciążone... Podobno 3 lata temu w firmie wszystkie dziewczyny w wieku 20-30 lat zaszły w ciążę w prawie tym samym czasie :D Pół firmy poszło na macierzyński :) Teraz ludzie się zastanawiają, czy znowu tak będzie. Słyszałam, kilka chłopaków robiło nawet zakłady, która będzie następna :D

PS. W święta postanowiłam podokańczać alkohol, który został na dnie butelek, tj. baileys, finlandia, jakieś winko, advokat, itp. W każdej butelce było wystarczająco na maksymalnie pół szklanki napoju. Nalałam pierwszego... fuj! W Baileysie zrobiły się grudki. Wódka też okropna - w ogóle jak nie wódka, o winie nawet nie wspomnę. Wyszło na to, że nic nie dokończyłam - wszystko wylałam. Na pocieszenie otwarłam sobie nową butelkę białego winka. Akurat to było pyszne :D Ja też nie wiedziałam, że alkohol może stracić datę ważności :(

Hehe.. a jeszcze więcej by się przeraziło;p:D Ja to w pracy raczej się ciążą nie zarażę.. nie tu w Irlandii, gdzie lakarki to o dzieciach zaczynają myslec ok 40 ych urodzin.

Kurcze Rokoko nie ma, bo pewnie juz nalesniki wżera.. Jak się pojawisz to napisz mi , gdzie ja dostanę te papierki na babeczki do lampy..? W Dunnes?

W sumie powinnam się raczej zabrać za naukę, ale lampa w mojej sypialni jest bleee... a papierowa czeka na'obróbkę':)

Dzisiaj był sticky toffee pudding, gorąca czekolada z marshmallowsami i pizza - mieszanka wybuchowa. Już wróciłam, bo każdy miał jakieś plany na wieczór :( Papierowe foremki na babeczki kupiłam w Limerick w sklepie z art. do kuchni - w jednym opakowaniu jest ich 250. Niestety nie pamiętam ceny :( Na pewno u was w mieście też jest taki sklep z garnkami, foremkami do pieczenia, itp.

uchh.. toś mi nie ułatwiła życia:D Ja totalnie nie-sklepowa i nie-zakupowa jestem:( hehe z ebaya sobie zamówię

Ja do centrum miasta z własnej woli wybieram się po nocy, bo już ludzi nie ma:D:D Ale spoko loko(roko) poszuka się , to sie znajdzie:)

Zazdroszczę Ci mieszanki wybuchowej. Ja ostatnio sie postanowiłam zdrowiej odżywiać. I już mi to uszami wychodzi:D..chce pudding z pizzą!!

http://cgi.ebay.ie/72-WHITE-CUPCAKE-MUFFIN-CASES-/150546086325?pt=Uk_Crafts_Cake_Decorating_MJ&hash=item230d3ef9b5

haha no i są:)

A ile różnych kolorów jest.. jakby komuś pasowało to może sobie jakąś krateczkę zapodać:) fajne to to..

Edytowane przez anagat

Rokoko.. adres to CI mogę jak najbardziej podać:) Ale kochana -nie wysyłaj, bo będę wtedy pod przymusem:D.. No bo skoro Ty się nawet na pocztę wybrałaś, to ja bym musiała od razu lampę robić:):) A wtedy pół radochy zabrane:D:D.. Znajdę babeczniki i już;)

Ania vel dziwak:D

P.S. U Ciebie też taka paskudna pogoda dzisiaj??