Rokoko 09.02.2011 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Jutro postaram się obejrzeć ten odcinek i dam ci znać, co o nim myślę. Iplę juz mam zainstalowaną, ponieważ w święta oglądałam Szpilki na Giewoncie Joliska - czyżbym znalazła w tobie bratnią duszę? Ten drugi program nazywał się chyba Home Heist. ShowHouse też oglądałam nałogowo. Szkoda, że nie już go nie emitują - przez kryzys mniej ludzi stać na kupno domu W ogóle w Irl za mało takich programów jest, moda na dekorowanie i urządzanie domów jeszcze nie doszła, widać z Anglii. Tam mieli całe serie programów jak chociażby Location,Location, Location, Grand Design, Relocation, Place in the Sun, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 10.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (edytowane) Odnośnie ślubu:yes:, z tego co pamiętam to też super fajne zaproszenia prezentowałaś - niektóre z "jajem". Myślę, że to bardzo miło ogladać swoje wnętrza w IDEAL HOME. A pisałam,że jesteś sławna. I stoły też piękniej nakrywasz niż te prezentowane. Edytowane 10 Lutego 2011 przez mojanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 10.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Gratuluję uznania w zachodniej prasie Twój hall dla mnie jest od dawna idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.02.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ja mam nałóg w postaci DOMO. Począwszy od dekoracji, samoróbek, skończywszy na nieruchomościach. No i kultowi "Sąsiedzi".Roko, poszłam za Twoją radą i podcięłam oliwkę, tzn. młode pędy. Co prawda starych listków już nie ma, wszystko opadło, ale widzę, że zaczyna się zagęszczać. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 10.02.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 witaj Rokoko moje pierwsze kroki na FM stawiałam u Ciebie w domku (zarwane noce) jestem zachwycona. napewno w moim domku postaram się inspirować choć w części Twoimi pomysłami. tu coś ciekawego- może jeszcze nie widziałaś (madzia i sylwia z pierwszej dekoratorni robią nowy program) http://szybkiemetamorfozy.pl/index.phppozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 10.02.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ane3ka - moim oliwkom dwa tygodnie temu zaczęły opadać stare liście, poprzycianałam gałązki i od kilku dni rosną już nowe pędy - te drzewka są nieśmiertelne, skoro u mnie nadal jeszcze rosną słońce2 - dzięki w weekend będę się mogła zelaksować i pooglądam filmiki. Ups, jesteś kolejną osobą, która przeze mnie po nocach nie spała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 10.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Yokasta, ja tam żadnym specem w odróżnieniu od Rokoko nie jestem, ale jak TV jest hmm 'cienki' ;D, to może da się zrobić mu 'ramę' z bardzo cienkiego MDF-u.. pomalowaną na biało..?? Zobacz na dekoratorni odc. 218, oni tam co prawda wstawili barokową ramkę, ale rama to rama.. Tam jest akurat wiszący TV, ale jakby zrobić takie jakby podełko płytkie i do niego doczepić ramę, to cały TV można by było schować. Nie wiem, czy rozumiesz , o co mi chodzi. Tylko ten sposób by się sprawdził na takim nowszym TV, bo stare wielkie pudło to już dużo ciężej. http://dekoratorniatv.pl/odcinki/218/3_d_przed.jpg oo nawet mi sie zdjęcie udało wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 10.02.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Anagat - o tym samym myślałam o białej ramie Yokasta, nie wiem, co masz na ścianie i na co możesz sobie pozwolić. Nie wiem, czy TV wisi nad stolikiem, czy stoi na nim...niewiadomych jest bardzo dużo, ale tak sobie wymyśliłam, że tapeta z teksturą (coś delikatnego, żeby nie przytłoczyć stolika) za TV byłaby dobrym pomysłem - gładkie ściany za TV tylko potegują jego czerń i wielkość. Obok TV zagrałabym dodatkami - masz biały stolik, szare ściany i czarny TV - po obu stronach telewizora ustaw dwie lampy z szarą podstawą (ale ciemniejszą od koloru ścian i jaśniejszą od TV) i białym kloszem: <a href=http://farm6.static.flickr.com/5051/5434258247_a615bee622.jpg' alt='5434258247_a615bee622.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 10.02.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Piknie:) A u nas architekt chyba z księżyca spadła. Projekty już powysyłane, czekamy na pozwolenie na budowę, dyskusja z ekipą w toku.. a okazało się,że ona od nas oczekuje wyburzenia stropów, tam gdzie one już są. Mąż ją brutalnie dziś uświadomił i czekamy co z tego wyniknie. Stropów na pewno nie będziemy wyburzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 10.02.2011 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Tak to już jest... głowa do góry Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być lepiej A to dopiero początki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 13.02.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Rokoko super domek!! nie wiem czy kiedys już Ci się wpisałam, ale naprawdę extra wszystko obmyśliłaś i potem wykonaliście!! blog też bardzo fajny, choć klimatycznie nie do końca mój temat. Gratuluję artykułu w prasie. szkoda, że tutaj gdzie jestem dulux ma inne kolory :/ a kurczę na ich stronie nie ma wspomnianych nr kolorów tylko nazwy.. ehh ale bardzo ładnie u Ciebie!!! i powodzenia w planowaniu ślubu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka 15.02.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witaj! z zapartym tchem przeczytałam ten dziennik od deski do deski:) Twoje mieszkanie jest fantastyczne, a hol jest dla mnie wzorem:D! Z uśmiechem przeczytałam też o tym , że zajmujesz się planowaniem ślubu. Zabawne, bo ja całkiem niedawno robiłam dokładnie to samo, i jedyne co moge teraz powiedzieć, to szkoda, że nie można jeszcze raz...;D Życzę powodzenia i zazdroszczę planowania sukni, dodatków, kwiatów....Wracając do wątku mieszkalnego, mam nadzieję zaglądać tu i czerpać inspiracje, bo jesteśmy właśnie w trakcie "przystosowywania" do mieszkania małego służbowego domku który otrzymaliśmy..niby nic a jednak wiele. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 22.02.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 witaj :)o kurcze w pracy jestem i nie mogę teraz sobie u Ciebie posiedzieć dłużej:( widzialam kilka stron i już wiem ze muszę przeczytać od dechy do dechy Gratuluje pięknego domku ach dech zapiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 23.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ! anagat, architekci często realizują swoje fajne wizje ale dobrze, jeśli potrafią słuchać - mam nadzieję, że Wasza potrafi. Nie wiem czy moja architekt sluchac potrafi.. bo my sie z nia internetowo porozumiewamy tylko. No i tesciowie z nia rozmawiali jak na zwiady do domu przyjechala. Ogolnie ona ma tylko zmiany w projekcie domu zrobic. Wnetrz sie nie tyka. Chyba sami bedziemy sie bawic..W koncu od czego tylu pomocnikow na forum? A po drugie, to my ciagle sie wahamy, czy w ogole warto budowac:( My nie chcemy do Polski... a chcemy cos swojego.. echh Pozdrawiam po jak na razie 25 godzinach pracy:D Zaczelam wczoraj o 7 30 rano.. no i nadal jeszcze w pracy.. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 23.02.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Jenyy.. już w domu.. masakra 29 godzin w pracy. A na kawę nie miałam czasu nawet:( Zresztą więcej niż 3 dziennie mi nie służą. Yokasta, mam nadzieję,że już niedługo założę własny dziennik.. wtedy będzie jasne, co my własciwie robimy. Bo my nie budujemy od początku, ale też nie remontujemy..hehe:) Bardziej dobudowujemy i wykańczamy. Nasz projekt niestety daleki jest od ideału (salon-tramwaj 7.5m na 3:D:D z czego 5 m na 3 już jest hehe), ale chyba i tak zrobiliśmy to co mogliśmy. Rokokuś, Wiolu nasza droga, gdzieżeś Ty? P.S. Moj psiurek nie trawi moich dyżurów.. moją nieobecność odreagowuje właśnie ..kładzeniem łebka na mój laptop, kolana, ramię (byleby bliżej). A jak tu dziecko prawdziwe zostawić na 29 h idąć do pracy??:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.02.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 O matko, i ja tu dopiero trafiłam??? Rokoko, to jest tak inspirujący wątek, że aż dech zapiera!!! Będę stałym gościem. Lojalnie uprzedzam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 03.03.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Bardzo, ale to bardzo was przepraszam za moją nieobecność. Obiecuję poprawę! nicol21 - robiłam wczoraj jeden projekt i w mieszalniku farb Dekorala znalazłam farbę o kolorze podobnym do tej z mojego hollu - 0903-Y60R. Podejrzewam, że gdyby dobrze poszukać pozostałe kolory też by się znalazły Gewka - witaj w moich skromnych progach Ty zazdraszczasz mi możliwości planowania ślubu, a ja tobie możliwości dekorowania domku - nie ma nic przyjemniejszego na świecie od planowania, urządzania i dekorowania domku Dagunia - Dziękuję i zapraszam na kawę - będziesz jej potrzebowała przy przedzieraniu się przez ten wątek Anagat - kochana moja, wybacz!!!! Nie obejrzałam jeszcze odcinka 191 z dekoratorni - jestem okropna! Tyle godzin w pracy! Jak ty to wytrzymałaś? Ja kiedyś byłam 18 godzin w pracy i po 18 godzinie połakałam się ze zmęczenia i powiedziałam szefowi, że może mnie zwolnić, ale ja jadę do domu (nie zwolnił, całe szczęście). Kochanego masz psiaka - bardzo to przyjemne, gdy piesek tak się 'przytula' i patrzy wiernymi oczami na ciebie. MagdaZZZ - ostatnio nic się u mnie nie dzieje, więc powiewa nudami na moim wątku Zapraszam jak najczęściej. To ja się może przedstawię - Wiola jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 03.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 No wreszcie wróciłaś:) Mnie by zowlnili niestety. Jak dziś po 29 h zapytałam,czy już wreszcie mogę iść do domu, to na mnie jak na głupią patrzeli.. Że no jak ja mogę tak baardzo nei lubić swojej pracy. Ja stwierdzam, że irlandzcy lekarze mają jakąś wadę genetyczną, która każe im uznawać pracę 36 godzin w jednym ciągu za absolutną normalkę i wręcz przywilej. Crazy! Idę na bloga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 03.03.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Bardzo ci współczuję - ciężko mi pojąć, jak można tyle godzin pracować. Czy to jest legalne? Robisz sobie jakieś drzemki w trakcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 03.03.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jak już pisałam u mnie cicho - nic się nie dzieje, choć jak zwykle wiosna wyzwala u mnie nowy przypływ pomysłów - zapisuję je sobie wszystkie na karteczkach i wkładam do szuflady. Może kiedyś się na coś przydadzą Kilka tygodni temu znalazłam w sklepie konewkę- świnkę. Zakochałam się w niej od pierwszego spojrzenia - ilekroć na nią patrzę, wywołuje usmiech na mojej twarzy Uwielbiam jej zakręcony ogonek i okrągły nosek Zrobiłam jej kiedyś kilka zdjęć, ale zapisałam na dysku tylko jedno. Były to moje zabawy z aranżacją i aparatem, więc błagam - patrzcie tylko na świnkę! <a href=http://farm6.static.flickr.com/5255/5494749043_b360550466.jpg' alt='5494749043_b360550466.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts