Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

Bardzo ci współczuję - ciężko mi pojąć, jak można tyle godzin pracować. Czy to jest legalne? Robisz sobie jakieś drzemki w trakcie?

Nie, to nie jest legalne, Irlandia płaci za to duże kary do UE. Nie jest legalne, ale jest oficjalne. echh..

A świnka jest świetna:)

Ja dostałam 'akwarium' stworzone z papierowego talerzyka i wycinanek, zrobione przez 6-latnią córeczkę mojej koleżanki:D Jak na razie to w zasadzie jedyny wiosenny wystrój, prócz doniczki ze szczypiorem na oknie:D

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eee starania do D... trudno .. Radek niedługo wyjeżdza..

A co do zadka świnki.. ja też jestem zainteresowana.

Ja zakupiłam ze 2 tyg temu różowe goździki do mojego blee czerwonego salonu. Dalej stoją:)

A ja uwielbiam każde mięsko:) nie cierpię tylko owoców morza.. Nawet mój łakomy pies nie tknie 'mieska' krewetki. Synuś mamusi kochany:D

Lasche .. zajebiaszcze.. no ale machnij je na różowiutko:D:D Ja wiem, że szare jest cool, ale świnka musi być różowa:):):)

Matko, mam prezentację na jutro.. buu .. i dopiero godzinę temu zaczęłam. I jak tu kochac swoją pracę, he?

Edytowane przez anagat

Dagunia - bardzo łatwo zrobić takie chorągiewki z kolorowego papieru lub z materiału. Fajnie wyglądają również w pokoiku dziecięcym.

Lasche - zadki są super! Też się uśmiechnęłam patrząc na nie :) Anagat ma rację - różowy do nich będzie pasował idealnie :)

Anagat - ryby uwielbiam, za owocami morza też nie przepadam, choć jem czasem, gdy ktoś je zrobi. Zostaniesz sama? Z tego, co pamiętam, mówiłaś kiedyś, że piesek też wyjeżdża :( Przyjedź do nas - będzie nam weselej ;)

Anagat - w końcu obejrzałam 191 odcinek Dekoratorni. Pytałaś, co o nim myślę - wnętrze ładne, szkoda tylko, że nie dostosowali się do wymagań inwestorki (biedna się popłakała, gdy zobaczyła, co zrobili z jej mieszkaniem). Podejrzewam (był to pierwszy odcinek, który obejrzałam) że w takim właśnie stylu dekoratorzy urządzają większość domów. Dziewczyna powinna upewnić się przed zgłoszeniem się do programu, czy ten styl będzie jej odpowiadał - uniknęłaby łez. Co do samego wystroju, ja również nie jestem przekonana do czarnej ściany (choć muszę przyznać, że faktycznie sprawiła, że zieleń za oknem zaczęła odgrywać ważną rolę w wystroju). Poduszki na sofie oraz stół w części jadalnej, to przedmioty, których ja osobiście bym nie wybrała. Część dzienna domu to z angielskiego tzw. 'open space' (otwarta przestrzeń) i powinna ze sobą współgrać, niestety teraz jest podzielona na dwa różne style, które do siebie nie pasują - dekoratorzy w ogóle nie wzięli pod uwagę faktu, że kuchnia oraz jej dodatki będą się teraz gryzły wizualnie z salonem.

Zabawię się w sędziego i przyznam punkty za projekt:

-za sam projekt salonu (nie patrząc na resztę mieszkania) daję 6 (w skali od 1-10, gdzie jeden jest najniższą oceną) - dekoratorzy urządzili całkiem miły pokój.

-za wsłuchanie się w wymagania inwestorki daję 0 - pokój został urządzony pod dekoratorów, nie inwestorkę,

-za ogół daję 1 - pokój stanowi odzielną całość, nie współgra z resztą pomieszczenia i jest inny stylistycznie.

Na 30 możliwych punktów otrzymali ode mnie 7.

Witaj Rokoko! Przywitam się teraz ,chociaż ,przyznam się szczerze ,-zaglądam od dawna zauroczona Twoimi pomysłami.Jesteś źródłem inspiracji dla wielu i przy okazji gratuluję talentu...Potrzebuję Twojej pomocy w doborze lamp na konsolkę .Chciałam już zapytać o to wcześniej wcześniej ,ale jakoś nie śmiałam , teraz mam nie lada zagwozdkę ,więc może mi pomożesz .Chodzi o kolor lamp -czarny ,czy biały?jedna czy dwie ,zważywszy na to ,że jest na ścianie ,na wysokości piątej głowy nad konsolką,kabel do kinkietu?Na razie stoi tam bankierka ,ale chciałabym lampę z abażurem?

http://img441.imageshack.us/img441/2476/p1050131h.jpg

pomożesz?

Rokokuś, ja też uważam,że jesteś łaskawa:) Pooglądaj trochę dekoratorni, jak będziesz miała czas.. Praktyczni może nie są, ale w sumie nei tylko w takie klimaty idą. Od czasu do czasu potrafią zaprojektować coś innego.

Co mnie trochę dziwi, to jak ktoś (tak jak ja) ogląda każdy odcinek, to łatwo zauważyć, że oni tam próbują kazdą ścianę ozdobić. Na jednej tapeta, na drugiej struktura, na trzeciej kolor.. Ja bym sie w takim wnętrzu nei potrafiła odnaleźć. Dla mnie potrzebny jest w którymś miejscu spokój. Inaczej nei umiałabym odpoczywać w tym pokoju.

Osobiście bardzo podoba mi się projekt z odcinka 253 i poniższe wnętrze.

http://dekoratorniatv.pl/odcinki/253/IMG_3817.jpg

Edytowane przez anagat

Echh masz rację Lasche.. tylko kasa się liczy..grrrrrr..

Ja właśnie siedzę nad projektem kuchni. Buuuuuuuuuuu... już wiem czemu lekarzem zostałam, kocham swoją pracę i nie chcę robić nic więcej prócz niej na świecie:D:D:D

Nic mi nie wychodzi. Muszę założyć wreszcie ten swój wątek, bo tylko zaśmiecam Wioli.. Czy naprawdę wiszące szafki narożne są takie bleeeeeeee?? Kurcze aż się będę bala soje pomysły pokazać, bo po tylu miesiącach lektury forum, wiem jakie będą zarzuty:D

Pokazuj jak już pomalujesz świnki!

A jeszcze się wypowiem na temat wstawionych przez Rokoko zdjęc z dekoratorni. Mianowicie nie trawię w swojej bliskości absolutnie żadnych pseudo twarzy (mowa tu o poduszkach). Żadne Marlyn Monroe, czy inne cizie nie mają prawa zaśmiecać mojej przestrzeni. Nigdy nie dałabym sobie fototapety z postaciami, oczami, czy twarzami.

Jedyne co toleruję to rodzinne zdjęcia. Z tym że nie w sypialni:D:D

To się wypowiedziałam i jest mi lepiej:)