Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

Jeszcze dodam ,że lampa mogłaby być m.w. w takim stylu

http://produkty.almi-decor.com/images/produkty/64815.jpg

tylko inna kolorystycznie...pozostałe meble w tym pokoju są białe.

Witaj, wydaje mi się, że plan z kinkietem nie był dobrym pomysłem :( Osobiście jestem zwolennikiem symetrii i nie powiesiłabym żadnej lampy nad konsolką wiedząc, że będzie nad nim krzywo wisiała (tj. nie bezpośrednio nad nim). Lampy, które wybrałaś są bardzo ładne - żeby zaakcentować i podkreślić trochę stolik, wybrałabym te z czarną podstawą i dokupiła do nich szare klosze. Żeby całość pasowała do siebie, powtórzyłabym szary kolor w innym miejscu w pokoju, np. w poduszkach na łóżku.

<a href=http://farm6.static.flickr.com/5260/5504163912_2d439b0ea7.jpg' alt='5504163912_2d439b0ea7.jpg'>

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anagat - ja też nie mogłabym mieć u siebie fototapety z twarzami. Miałabym ciągle głupie wrażenie, że mnie 'śledzą'. Bardzo ładny ten pokój z Dekoratorni, który zaprezentowałaś - widzę, że uwielbiają mieszać style, bo jak np. umeblowanie i dodatki są raczej klasyczne, to kolor jest nowoczesny. Krzesło łączy oba style w całość. Bardzo fajnie :)

Spadam pracować, bo inaczej się nie wyśpię. Pa bąbelki!

Z okazji Dnia Kobiet życzę Wam, Kobietkom, wszystkiego naj naj naj!!!

Za prezent ode mnie dla Was możecie uznać przepis na zrobienie pięknego lustra - słońce. Zapraszam na mojego bloga :)

A tu podgląd:

<a href=http://farm6.static.flickr.com/5174/5510748334_412193fcbe.jpg' alt='5510748334_412193fcbe.jpg'>

Rokoko dziękuję ,bardzo mi pomogłaś...rzeczywiście ten kinkiet to jest jeden wielki niewypał ,ale na etapie instalacji elektrycznej nie miałam pojęcia co jeszcze na tej ścianie będzie ... w pierwotnej wersji miała tam stać kanapa...a teraz juz tego kabla nie zlikwiduję nie naruszając tapety ,która nota bene mi się bardzo podoba i w przeciwieństwie do Was ..dziewczyny ,ja się cały czas na nią gapię....:DPozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

Beauty - 'Załataj' kable w ścianie - zauważ, że kable wystają dokładnie ze środka koła z pijącą panią - jeśli ostrożnie wytniesz z resztek tapety to samo koło i nakleisz je na ścianę - gwarantuję ci, że nic nie będzie widać. To jest jedna z zalet tapet w duże wzory.

A jeszcze wracając do wystroju pokoju - masz wzór koła na tapecie, powtórz go gdzieś jeszcze w pomieszczeniu, czy to np. okrągłą poduszką, dywanikiem czy ramkami na zdjęcia - osiągniesz bardzo ciekawy efekt. Tylko nie przesadź z nimi! ;)

anagat należy Ci się jak psu micha teraz grzeczna dziewczynka założy swój wątek :D

haha dobre:)

Kurcze powinnam..:)

Lasche.. dawaj zadki pomalowane..

Dla pocieszenia dla zazdrośnic.. Pracuję od 7:15 rano w piatek do poniedziałku ok 10 rano. Co prawda w sobotę jestem 'tylko' pod telefonem, ale znając moje szczęście..

No i czemu, pytam sie czemu, wszystkie rodzące przyłażą akurat w nocy na MOICH dyżurach??

I czemu na moich dyżurach chcą znieczuleń.. No czemu???:D Porodówka mnie kocha.

Słońce idę do Cię:D na nowe inspiracje popatrzeć;p

Edytowane przez anagat

Podziwiam i podczytuję Twój wAtek od dluższego czasu, w końcu odwazyłam się napisać. Jestem ZACHWYCONA Twoim domem, nawet nieświadomie zdjęcia holu miałam od dawna zapisane na dysku w dziale "inspiracje" i byłam przekonana swięcie, że to jakiś dom pokazowy projektantów. powinnaś zająć się tym zawodowo, bo masz genialne pomysły i pewnie jesli się odważę to poproszę Cię o pomoc:)

Lecę po raz setny podgladać Twoje kąty - w ramach relaksu:)

haha dobre:)

Kurcze powinnam..:)

Lasche.. dawaj zadki pomalowane..

Dla pocieszenia dla zazdrośnic.. Pracuję od 7:15 rano w piatek do poniedziałku ok 10 rano. Co prawda w sobotę jestem 'tylko' pod telefonem, ale znając moje szczęście..

No i czemu, pytam sie czemu, wszystkie rodzące przyłażą akurat w nocy na MOICH dyżurach??

I czemu na moich dyżurach chcą znieczuleń.. No czemu???:D Porodówka mnie kocha.

Słońce idę do Cię:D na nowe inspiracje popatrzeć;p

heheh Anagat ale mnie rozbawiłaś :)

Przypomnieli mi się moi przyjaciele:) pracują w służbie zdrowia i często opowiadali że tym panienkom co na wciąż wzywają karetki do bolącego brzucha i osłabienia związanego po prostu z okresem implikują zastrzyk z lekko przekrzywionej igły ..... a podobno boli to pieklenie :) od tak taka mała dygresja :)

• 2 weeks później...
To straszne co piszesz. Są osoby, które przesadzają i to wręcz zabawne że kogoś wzywają, bo są ludzie znacznie bardziej potrzebujący, ale jednocześnie są i takie kobiety, które w tym czasie mdleją z bólu i borykają z różnymi dolegliwościami. Po tym co napisałaś, utwierdziłam się tylko w swoim przekonaniu żeby trzymać się jak najdalej od służby zdrowia ;)

Ja niestety jak nastolatka miałam takie bóle, że bez zastrzyku się nie obeszło, ale na szczęście minęło. Teraz wystarczą 2 ibupromy forte. Ale ja miałam tu coś innego powiedzieć. Wiolu! Ciurkiem przeczytałam całość. Jestem zachwycona Twoim domkiem. Gratuluję gustu i daru. Twoje metamorfozy są super, choć ja bym była super zadowolona, gdybym miała choć tak urządzony domek jak Ty przed nimi:-) POzdrawiam i czekam na więcej.