Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Jak to u mnie - pojawiam się i znikam ;)

Wpadłam na pomysł zrobienia serii 'Kolory naszego domu' z kolorystyczną inspiracją. Może ułatwi niektórym podjęcie decyzji odnośnie kolorów? Na to liczę!

Kilka pierwszych zdjęć:

http://farm7.static.flickr.com/6039/6355108145_41049bc4d2.jpg

http://farm7.static.flickr.com/6037/6355106703_76883a6deb.jpg

http://farm7.static.flickr.com/6219/6355107287_0009d302af.jpg

http://farm7.static.flickr.com/6230/6355107863_39e64e08ca.jpg

Jeśli zaś chodzi o nasze przygotowania do ślubu to...zamówiliśmy obrączki (teraz musimy poczekać na nie 6 tygodni), rozglądmy się za lotami i hotelami, kupiłam zaproszenia ślubne (proste, jednolite, bez żadnych ozdób-sama będę je dekorować), mój Denis w końcu (!) zapytał swojego przyjaciela, aby został jego drużbą (teraz musi poprosić jeszcze kolejnego, żeby moje druhny miały chłopaków do pary ;)), wybraliśmy piosenkę do naszego pierwszego tańca... Tyle tego, że nie wiem, czy zdołam Wam o wszystkim napisać :D Ann(nasza organizatorka) przesłała nam również zdjęcia kościółka, w którym będziemy brali ślub (zdjęcia dostępne na moim blogu w zakładce 'Mój Dom') oraz szczegółowy plan dnia. Już wiemy, o której godzinie będzie ślub, o której będziemy musieli wstać, o której będzie makijaż, fryzjer, itp. Dostaliśmy również kalendarz, na którym są zaznaczone daty, do kiedy mamy jej przesłać odpowiednie papiery. Nie zdawałam sobie do tej pory sprawy z tego, że ślub za granicą to tyle formalności, paierkowej roboty i biegani po urzędach i konsulatach... Na moją 'niekorzyść' wpływa też fakt, że nie jestem tutejsza i muszę przez to załatwić dodatkowe papiery w konsulacie.

Zostało jeszcze tylko sześć miesięcy...

Aż zapiera dech w piersiach... tak pięknie u Ciebie :). I w domku, i w okolicy, i w Twoim sercu :).

Cudownie czuję się w tej gościnie :yes: Twój blog sprawia, że czytając go ma się wrażenie rozmowy z serdecznym przyjacielem.

Z przyjemnością korzystam z inspiracji. Na razie tylko w myślach urządzając moje beztynkowe ściany ;).

Trzymam mocno kciuki by formalności przedślubne zostały szybko załatwione.

Do miłego :)

• 2 weeks później...

Dziękuję Maszenko :)

Aricio podaję przepis na jednego drinka (ależ mi przypomniałaś o hot whiskey - muszę sobie kiedyś zrobić: jest najlepsza na rozgrzanie w zimne wieczory)

whiskey

2 łyżeczki brązowego cukru lub miodu

2 plasterki cytryny

6 goździków

wrzątek

Do szklanki wsyp cukier, później wlej whiskey, następnie dodaj cytrynę z wbitymi w nią gożdzikami. Zalej wrzątkiem i mieszaj, aż rozpuści się cukier/miód. Najlepsza do wypicia od razu po przyrządzeniu :)

Witaj ROCOCO!!! Jestem pod wielkim wrażeniem nie tylko domku, ale Twojego wielkiego talentu!!! Potrafisz stworzyć coś z niczego i do tego z jakim wyczuciem i smakiem!!!! Sama myślę o białych drzwiach ( w sumie właśnie o takich ecru), dlatego trafiłam tu z wątku o białych drzwiach :) Cudnie że już wiem jak te farby się nazywają bo tez będę malować drzwi sosnowe :) :) :)