dziku86 22.08.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam wszystkich bardzo gorąco.Mam małe pytanko ale za to dość rozbudowane mainowicie:Posiadam działkę w mieście jest to działka rolna ale słyszałem że po nowelizacji ustawy coś sie zmieniło zależy mi bardzo na wynajęciu tej działki ale nie wiem co napisać w ogłoszeniu jeśli bym chciał ją odrolnić dla przyszszłego dzierżawcy to co muszę zrobić?? Nie wiem już co mam zrobić a moja sytuacja finansowa jest naprawdę zła ta działka to jedyne co mi pozostało i chce ją wynająć proszę gorąco o wskazówki.Kiedy na takiej działce można budować jaki ma status prawny ? Dziękuje pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alef 23.08.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 zgodnie z treścią art. 5b ustawy z dnia 3 lutego 1995 r. o ochronie gruntów rolnych i leśnych (Dz.U. z 2004 r. Nr 121, poz. 1266, z późn. zm.) przepisów tej ustawy nie stosuje się do gruntów rolnych stanowiących użytki rolne położonych w granicach administracyjnych miast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziku86 23.08.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 CZyli działka ma status działki budowlanej ? bo nie bardzo rozumiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 23.08.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 1. Oznacza to, że w przypadku przeznaczenia tej działki na cele budowlane, będzie mniej „korowodów” – niejako będzie to „z automatu”.2. O tym, czy działka jest rolna czy budowlana decydują zapisy w MPZP lub w WZ.3. W zasadzie wynajmujący a raczej dzierżawca nie będzie mógł nic na niej postawić, a ściślej rzecz ujmując, może postawić za Twoją zgodą, ale to będzie Twoja własność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts