olochlebowo 22.08.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam wszystkich miłośników budowania czegokolwiek:).Jestem po Żarskiej budowlance-20 lat temu skończona-ale cały czas coś buduje.Obecnie próbuje skończyć swój wymarzony dom.Na wsi.W pięknym miejscu,nad wodą.Szukam pomocy-doradztwa-w sprawie pozwolenia wodno-prawnego.Czy muszę je mieć czy nie?pozdrawiam wszystkich zarażonych budowaniem-olo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olochlebowo 22.08.2010 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 nie rozwinąłem tematu pozwolenia-od kilkunastu lat jestem właścicielem gospodarstwa na wsi-pod domem mam strumyk ( rzeczkę ),wodospad,staw,ogólnie miejsce bardzo piękne ale wymaga dużo pracy.konkretnie-całe obejście pochodzi z 1820roku,200 lat temu ktoś wybudował tu młyn wodny,aby móc korzystać z zastaw powiedziano mi w starostwie że muszę mieć pozwolenie wodno prawne.oczywiście temu urzędnikowi lub jego koledze mam zapłacić ok.5 tyś zł.potem się okazało że jeśli teren jest prywatny,rów prywatny i woda wpływa jednym rowem na mój teren i tym samym rowem kilkaset metrów dalej wypływa poza mój teren to nie potrzebuję zezwolenia.brzmi to pięknie tylko potrzebuję podstawy prawne aby być zabezpieczony przed złośliwościami urzędników-proszę o pomoc-z góry dzię[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts