Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wywóz szamba 10m3 ( okolica Warszawy )

Ada  Rafał

Recommended Posts

witam,

Pytanie do forumowiczów budujący lub mieszkających na południowych obrzeżach stolicy ( trasa wawa - kraków ) i posiadających "szczelne zbiorniki na nieczystości płynne" a mówiąc normalnie: szambo.

Z jakiej firmy korzystacie i ile kosztuje jeden kurs "wozu asenizacyjnego" czyli szambowozu ( he he ) 10 m3 . Bo do nas przyjeżdża Jarper i kasują 130 PLN co nas straszie złości... Może macie jakieś lepsze typy.

pozdrawiam

Rafał

• 7 years później...
Ożywię może temat.... ok. Mińska Maz. za wywóz 7,5 m3 wszyscy zgodnie życzą sobie 160 zł! Jeszcze straszą że od marca będzie dużo drożej:o czy ktoś wie skąd taka cena i planowana podwyżka?

Sprawedz sobie ile jest km miedzy Toba a zlewnia sciekow. Potem sie przejedz na takiej trasa taksowka i pomnoz prze np 2, wszak taksowka to troche tanszy srodek transportu nizli szambiarka.. Sprawdz ile trzeba zlewni zaplacic za 1m3 sciekow. I Ci pewnie wyjdzie kwota. Skoro wszystkie firmy zycza sobie podobna kwote, to pewnie jest to pewnie minimalna kwota do zaakceptowania wymuszona przez konkurencje.

marcin

Sprawedz sobie ile jest km miedzy Toba a zlewnia sciekow. Potem sie przejedz na takiej trasa taksowka i pomnoz prze np 2, wszak taksowka to troche tanszy srodek transportu nizli szambiarka.. Sprawdz ile trzeba zlewni zaplacic za 1m3 sciekow. I Ci pewnie wyjdzie kwota. Skoro wszystkie firmy zycza sobie podobna kwote, to pewnie jest to pewnie minimalna kwota do zaakceptowania wymuszona przez konkurencje.

marcin

wyliczyłam: ode mnie do oczyszczalni jest ok. 5km, licząc wyjatkowego strucla który zużywa paliwa 30l/100km:eek: daje 18zł, w oczyszczalni za ścieki placą 9,20/m3 ( podwyżka marcowa ma nie przekraczać 10zł!) czyli za pół godziny pracy zarabiają 70zł, chciałabym tyle zarabiać.... niedawno brali 130zł, podwyżka paliwa o 1zł a usługa skacze o 30zł! Chyba tutejsi się zmówili :bash:

wyliczyłam: ode mnie do oczyszczalni jest ok. 5km, licząc wyjatkowego strucla który zużywa paliwa 30l/100km:eek: daje 18zł, w oczyszczalni za ścieki placą 9,20/m3 ( podwyżka marcowa ma nie przekraczać 10zł!) czyli za pół godziny pracy zarabiają 70zł, chciałabym tyle zarabiać.... niedawno brali 130zł, podwyżka paliwa o 1zł a usługa skacze o 30zł! Chyba tutejsi się zmówili :bash:

Nie zebym ich bronil.

Ale czy masz samochod? Bo nie wydaje mi sie, zeby koszt paliwa, to byl jedyny koszt samochodu. Gdzie zakup tego samochodu, gdzie jakies naprawy chocby drutem starego strucla. Kilkunastoletnie szambiarki wisza na allegro po 50.000PLN. Nowa pewnie ze 200tys kosztuje jakbym mial zgadywac.

marcin

Widać w różnych stronach Polski różne koszty mają;) mojego pracodawcy nie interesuje że drożeje mi dojazd do pracy i że samochód się starzeje więc jest kosztowniejszy...

Syn ma firmę transportową i wiem z pierwszej ręki że przeforsowanie podwyżki nawet o 5gr za km jest trudne bo konkurencja duża, a w przypadku szambiarzy - jest ich kilku na terenie więc się umawiają jak doić klienta:mad: a żaden z nich nie żyje tylko z szambiarki.......

aksamitka jak to "własnym transportem"?:eek:

Edytowane przez Amelia 2

W

aksamitka jak to "własnym transportem"?:eek:

tak mamy w uchwale:

2. Ustala się następujące górne stawki opłat ponoszonych przez właścicieli nieruchomości za

usługi w zakresie opróżniania zbiorników bezodpływowych:

1) Za zrzut nieczystości płynnych dowiezionych we własnym zakresie na punkt zlewny do

oczyszczalni ścieków:

1) Indywidualne gospodarstwa domowe: 6,00 zł netto za 1 m3

(...)

Za wywóz nieczystości płynnych transportem ZGKiM i zrzut na punkcie zlewnym

oczyszczalni: Zryczałtowana opłata w wysokości 30,00 zł netto za 1 m3 , w tym koszt

transportu"

o pomililam sie troche z tym wlasny transportem, za to podalam ceny netto :eek:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...