Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...

Oj widze ze ludzie wypowiadaja sie a nie mieli projektu w rece.

Ja buduje ten domek i to wlasnie w systemie energo!!! Prosze zobaczyc jak jest ocieplony fundament wiec o zadnych mostkach itp, itd NIE MA MOWY - tez jestem chory na tym punkcie.

Jeszcze nie robilem pomiarow (za wczesnie) ale uzywam tylko najlepszych materialow i wszedzie sprawdzam "U". Czasem mam wrazenie ze zbuduje dom pasywny.

Co do "slupa" to wg projektu bedzie osieplony od zewnatrz 14cm a wewnatrz 5cm co zachowuje symetrie i o mostkach nie ma mowy.

A jak kogos nie stac na ocieplenie slupa to po co sie bierze za budowe takiego domu.

Wiecej zdjec i wypowiedzi na stronie Archonu.

Pozdrawiam

Rafal

26112011420.jpgDSC04048-P50.jpg

• 1 month później...
  • 1 year później...
Witam ,od jakiegoś czasu obserwuję to forum ponieważ w tym roku zaczynamy budowę Tabasko. Jeżeli jest taka możliwość proszę napisz ,czy teraz kiedy wybudowałeś już ten dom ,jesteś z niego zadowolony ?Co zmieniłeś?Co byś zmienił?Podziel się swoją opinią na temat tego projektu.Wcześniej wybierając ten projekt nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń,na dzień dzisiejszy już wiemy że mimo poszerzonego garażu,pomieszczenie gospodarcze będzie za małe jak na nasze potrzeby.Zależy mi na twojej opinii:)

• 3 years później...