luka 23.08.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 witam, mam w projekcie wysokie okna, tzw. portfenetry. zależy mi na tym, żeby nie było parapetu wewn. pod nim, tylko jeden poziom razem z podłogą. czy tak jak na rysunku poniżej będzie ok? tzn. murarze powinni przyciąć bloczek na wysokość grubości styro, wylewki i ew. warstwy samopoziomującej czyli ok 11cm, a na bloczku pod oknem, położy się bezpośrednio płytkę z pozostawieniem dylatacji pomiędzy podłogą a tym niby parapetem. http://images39.fotosik.pl/325/fa61eb9966d1eabdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 16.09.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Niech wcale w tym miejscu nie murują, bo mogą tylko spie....ć. Domurują po osadzeniu okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 18.09.2010 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Niech wcale w tym miejscu nie murują, bo mogą tylko spie....ć. Domurują po osadzeniu okna. No i wymurowali. Nawet równo! Potem przyjechał dostawca okien na obmiar. I git. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewooo 19.09.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 (edytowane) No i wymurowali. Nawet równo! Potem przyjechał dostawca okien na obmiar. I git. pozdrawiam, Skoro wymurowali to nie będę się rozpisywał wkleję tylko skorygowany rysunek. Wg mnie można lepiej to zrobić. http://ifotos.pl/mini/1_shanwq.jpg Edytowane 19 Września 2010 przez sewooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 23.09.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Skoro wymurowali to nie będę się rozpisywał wkleję tylko skorygowany rysunek. Wg mnie można lepiej to zrobić. http://ifotos.pl/mini/1_shanwq.jpg no, szkoda, że już po jabłkach - niemniej bardzo dziękuję! mam jeszcze pytanie, co to za profil? z czego wykonany i czy jest jakoś izolowany? wtryśnięta do środka profilu pianka, itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewooo 14.10.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 mam jeszcze pytanie, co to za profil? z czego wykonany i czy jest jakoś izolowany? wtryśnięta do środka profilu pianka, itp.? Myślę że takie szczegółowe informacje można uzyskać u wybranego producenta stolarki. Same profile są niczym innym jak tym samym materiałem z czego wykonana jest stolarka. Mogą mieć tyle samo komór co zamówiona stolarka jak i również wypełnienie w zależności od potrzeb. Osobiście posiadam cennik firmy FILPLAST w PDFie jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts