Kuna 23.08.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Poradźcie proszę czym - jak wyczyścić starą chromowaną baterię wannową . Bateria jest pokryta kamieniem kotłowym . Ma piękny kształt - wzór jest sprawna technicznie (pancerne wykonanie nie to co wszechobecna chińszczyzna ) i szkoda mi ją wyrzucić na złom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcys20 23.08.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 kamien kotlowy bezpiecznie usuwa sie kwaskiem cytrynowym! najlepiej to znajdz jakis duzy garnek do ktorego wejdzie bateria, wloz ja tam, zalej woda, wsyp ze 3-4 opakowania kwasku cytrynowego(takiego w proszku) i z garnkiem na gaz i zagotuj wode. po zagotowaniu zostaw na noc. w razie czego powtorz operacje Jesli oprocz kamienia sa inne zanieczyszczenia to uzyj jakiejs pasty lekkosciernej do polerowania lakieru (np.K2, automax, farecla) wez kawalek flaneli lub bawelny i poleruj ta pasta - dodajac pare kropel wody by pasta nie wyschla ;-)powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 31.08.2010 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dziękuje marcys20 sposób okazał się dobry . Bateria jest czysta . Pozostało mi ją tylko wypolerować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts