krzysztofr 23.08.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Mam jeszcze jedno pytanie od "początkującego" - niestety, nie znalazłem w archiwum nic odpowiedniego. Posiadamy z żoną niezabudowaną działkę przy drodze powiatowej. Droga składa się z pasa asfaltu i błotnisto-dziurawego pobocza. Dowiedziałem się, że niedługo droga będzie rozbudowywana, tzn. zostanie wybudowany chodnik i ściezka rowerowa (na długiej działce wzdłuż drogi, wydzielonej dla tego celu). Chciałbym, aby w trakcie budowania chodnika został wykonany zjazd na moją działkę. Czy wystarczy, że złożę taki wniosek do starostwa? Czy muszę uzyskać samodzielnie pozwolenie na budowę zjazdu, wykonać plan, itp. i dopiero złożyć wniosek? Jak to wygląda? I jeszcze jedna kwestia - nie za bardzo wyobrażam sobie, jak oni zamierzają na tej wąskiej działce pomiędzy drogą a moją działką wybudować chodnik i ścieżkę rowerową. Czy mogą tak po prostu sobie wybudować coś na mojej działce? Chyba nie, najpierw powinni kupić ode mnie część czy w jakiś inny sposób mnie wywłaszczyć z fragmentu mojej działki - powinienem zostać poinformowany, prawda? Bo zauważyłem, że robotnicy spychaczem odgarnęli również kawałek ziemi z mojej działki, ale zakładam, że im się "omsknęło"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts