medalik 23.08.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, Pilnie potrzebuję pomocy.Sytuacja wygląda następująco.:Blok z początku lat 70-tych. Wziąłem się za wymianę podłogi. Zerwałem płytki pcv, po czym okazało się, że pod cienką warstwą wylewki znajduje się papa i pilśń...Co tu dużo mówić, już wcześniej w mieszkaniu dało się odczuć specyficzny "zapach", natomiast teraz po skuciu łączeń (podłogi i ścian) smród jest nie do zniesienia. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?Co najlepiej zrobić? Jest to mieszkanie spółdzielcze. Wyczytałem, że w tamtych czasach był stosowany xylamit, który jest substancją szkodliwą. Czy spółdzielnia ma obowiązek skuć podłogę i położyć nową wylewkę? Czy zrobić to na własną rękę? Czy może wystarczy samo zapełnienie jakimś uszczelniaczem? Z góry dziękuję za rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, Pilnie potrzebuję pomocy.Sytuacja wygląda następująco.:Blok z początku lat 70-tych. Wziąłem się za wymianę podłogi. Zerwałem płytki pcv, po czym okazało się, że pod cienką warstwą wylewki znajduje się papa i pilśń...Co tu dużo mówić, już wcześniej w mieszkaniu dało się odczuć specyficzny "zapach", natomiast teraz po skuciu łączeń (podłogi i ścian) smród jest nie do zniesienia. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?Co najlepiej zrobić? Jest to mieszkanie spółdzielcze. Wyczytałem, że w tamtych czasach był stosowany xylamit, który jest substancją szkodliwą. Czy spółdzielnia ma obowiązek skuć podłogę i położyć nową wylewkę? Czy zrobić to na własną rękę? Czy może wystarczy samo zapełnienie jakimś uszczelniaczem? Z góry dziękuję za rady. Pozdrawiam Jeżeli to mieszkanie spółdzielcze a nie własnościowe, to zgłoś. Zgłoś również w sanepidzie, koniecznie. Przyjadą pomierzą i zdecydują o usuwaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts