Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian - jaką firme polecacie

Mikord

Jak? mark? styropianu polecacie?  

276 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? mark? styropianu polecacie?

• Austrotherm
      52
    • Termo Organika
      142
    • Swisspor
      39
    • Egomix (Legomix)
      0
    • Magbud
      1
    • Polmar
      0
    • Inna - napiszę poniżej
      42

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agb nie jest .. jest drogi, ale robi robote. etixx jest etixxem i robi robote.

wdawanie sie w kolejna dyskusje dlaczego zrobi ze mnie marketingoiwca, wiec po co

zdania nie zmienie bez wzgledu na to co bede miec w sprzedazy , etixx bedzie dlugo no 1

natomiast co do yetico... no tanie jest .. tanie ... to jego glowna i chyba jedyna zaleta, .... tanie jest :)

fighter1983 możesz mi powiedzieć dlaczego TO gold o wsp0,38 jest droższy od TO Galaxy wsp 0,33??? Przereklamowany?;)

bo to zalezy od ceny surowcow i ilosci a raczej wagi danego styro. zwroc uwage ze 0,038 bedzie wazyl najczesciej 15kg na m3 a grafity maja zazwyczaj tak:

0,033 - najczesciej nie podana

0,032 - najczesciej 12kg/m3

0,031 - najczesciej 15kg/m3

mały domek z dużą ilością okien

Który styropian będzie lepszy Knauf Etixx czy Austrotherm EPS 031 FASSADA PREMIUM ??

Jeśli mam małe ściany to może lepszym rozwiązaniem będzie mniejszy styropian np Austrotherm ??

Ja Ci wyjdzie mniej odpadu z mniejszych płyt weź Austrotherm. Jak bez różnicy, weź Austrotherm, bo nie widzę sensu dopłacania do Etixxa. Chyba, że cena Ci obojętna.

Gość Arturo72
Jakiej firmy styropian XPS 10 cm polecacie pod płytę fundamentową ?

Myślę,że każdą,która spełnia wymogi projektu.

Nie wiem w czym masz problem.

Czy pytałeś się o firmę,która produkuje Ci stal do zbrojenia płyty ? Bo pręty zbrojeniowe występują w kilku gatunkach od A0 do A4.

A0 to miękkie g...o ;)

Edytowane przez Arturo72

Myślę,że każdą,która spełnia wymogi projektu.

Nie wiem w czym masz problem.

Czy pytałeś się o firmę,która produkuje Ci stal do zbrojenia płyty ? Bo pręty zbrojeniowe występują w kilku gatunkach od A0 do A4.

A0 to miękkie g...o ;)

Jeden producent może trzymać wymiary bardziej inny mniej (prostopadłość)

• 1 month później...
Zależy który model. Wśród styropianów grafitowych najwięcej pozytywnych opinii ma swisspor lambda plus fasada 032, wśród białych 038 Termo Organika Gold Fasada lub Austrotherm Super. Z podłogowych najlepszy jest Swisspor grafitowy EPS 100 i biały EPS 100, cenowo także dobrze wypadają.

Czy mogę zobaczyć wyniki badań próbek ze styropianu który reklamujesz?

Skoro jest tak jak piszesz, to firma powinna sama dawać próbki do badań...

• 11 months później...
w ubiegłym roku miałem robioną elewację na stryropianie arbet expert. Płyty równe, twarde bezproblemowe z szybkim transportem z fabryki . Wykonawaca polecal jeszcze termoorganike silver /gold - podobno tez bezproblemowy. Z tym że cena golda mi nie odpowiadała Edytowane przez Karasso

Ktoś odgrzebał wątek, to zapytam, co jest teraz na topie cena/jakość?

Kiedyś brałem cięte bloki z Austrothermu 033, były ok. Teraz mam dobrą ofertę na cięty Neotherm 033.

Nie znalazłem jeszcze nowej firmy która mi sprzeda cięty z bloku Austrotherm 033 w dobrej cenie.

Patrząc na GUNB prawie wszystkim zdarzają się wpadki (głównie lambda przy białym 040, czasami wytrzymałość przy grafitowym). Zarówno Neothermowi jak i Austrothermowi czy Knaufowi.

Przeglądałem czy to prawda co mówi Termo organika i faktycznie nie mieli żadnej wpadki. Muszę zobaczyć co mówią*o cięciu z bloków ;)

https://www.gunb.gov.pl/search/node/