Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian - jaką firme polecacie

Mikord

Jak? mark? styropianu polecacie?  

276 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? mark? styropianu polecacie?

• Austrotherm
      52
    • Termo Organika
      142
    • Swisspor
      39
    • Egomix (Legomix)
      0
    • Magbud
      1
    • Polmar
      0
    • Inna - napiszę poniżej
      42

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I tak i nie:) nie chcę wchodzić w rolę rzecznika producentów, ale są to jakieś tam drobne udogodnienia, nawet błachostki, ale kombinują by wyróżnić się na tle konkurencji, jasne, że nie są to przełomowe innowacje , nawiązując do przemysłu samochodowego nie wymyśli disela który pali 2l /100km raczej, dodali lepsze migacze, a że trąbią o tym, no coś tam zrobili. Popatrzmy na nowego Golfa:)))

Oczywiście kilku …ni się na to zawsze uda złapać. Jeżeli o to w tym wszystkim chodzi i taka jest strategia marketingowa poważnej firmy to nie mam uwag.

Nie mam nic do produktów natomiast razi mnie pomysł na jego kryptoreklame na tym forum. Bardzo ubogi pomysł jak na firme o dużych aspiracjach.

Ha, rzeczywiście, czytam post i autentycznie brzmi jak reklama, chyba trochę za dużo udzielam się na FILMWEBIE i lubię pojechać peanami w recenzjach, odpuszczam zatem tzw. cukrowanie, obecnie zbieram informacje na temat oświetlenia i TV cyfrowych w Wawie, jak będe miał już zebrane informacje to przedstawię je z większym dystansem, nikt nie chce być....niem:)

Teraz wszyscy mają kropki, kupuję neotherm grafit 0,33 ma reomendację i wszystkie kwity a po co przepłacać. Znajomy który handluje mat. bud. sam mi go polecił bo on też go użył na swój dom a jak ktoś cię ma oszukać to lepiej na mniejszą kase, ponadto onie mam zamiaru grać piłką po fasadzie więc nie potrzebuję styropianu jak żelbet. Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Na rynku jest całe multum producentów, ja znam styropian Termoorganiki, jest bardzo ok. Czytałem, że wprowadzili w zeszłym roku nowy pomarańczowy styropian w kropki, który ma filtr UV, dzieki kniemu łatwiej i szybciej się go układa, odbite słońce ma nie razić wykonawców, podobno klej lepiej przylega do powierzchni.( tak było w tym materiale producenta- nie miałem okazji wypróbować)

Generalnie wszyscy profesjonaliści zalecają używanie materiałów budowlnych -MARKOWYCH- najlepiej jeśli mają certyfikaty znanych instytutów naukowych np ITB.

Napewni należy unikać no namów, tanich okazji na promocji, takie zakupy na pewno dobrze się nie skończą dla naszej posesji

Podobno na rynku wyrobów budowlanych jest też kilku producentów, których pracownicy rejestrują się na forach tematycznych i mocno polecają produkt swojego pracodawcy. Podobno pobierają za to wynagrodzenia. Podobno konsumenci są już na tyle wyczuleni, że potrafią zidentyfikować takie praktyki i podobno bardzo mocno zastanawiają się czy firma, która je uprawia jest wiarygodna i poważna. Podobno produkt, który jest w ten sposób reklamowany nie jest wart swojej ceny, bo jej składnikiem są właśnie wydatki na tego typu reklamę, w związku z czym konkurencja potrafi wypracować podobny produkt za mniejszą cenę. Nie wiecie, czy podobnie jest z producentami styropianu?

Podobno na rynku wyrobów budowlanych jest też kilku producentów, których pracownicy rejestrują się na forach tematycznych i mocno polecają produkt swojego pracodawcy. Podobno pobierają za to wynagrodzenia. Podobno konsumenci są już na tyle wyczuleni, że potrafią zidentyfikować takie praktyki i podobno bardzo mocno zastanawiają się czy firma, która je uprawia jest wiarygodna i poważna. Podobno produkt, który jest w ten sposób reklamowany nie jest wart swojej ceny, bo jej składnikiem są właśnie wydatki na tego typu reklamę, w związku z czym konkurencja potrafi wypracować podobny produkt za mniejszą cenę. Nie wiecie, czy podobnie jest z producentami styropianu?

A znalazłeś gdzieś na forum temat w którym nie ma producentów instalatorow naganiaczy itd? bo ja im dłużej szukam tym bardziej jestem o tym przekonany. Swoja drogą co koledzy mysla o styropianie szarym - nie tylko w kropki - warto dopłacic czy ściema

A znalazłeś gdzieś na forum temat w którym nie ma producentów instalatorow naganiaczy itd? bo ja im dłużej szukam tym bardziej jestem o tym przekonany. Swoja drogą co koledzy mysla o styropianie szarym - nie tylko w kropki - warto dopłacic czy ściema

Może być i różowy oby miał deklarowaną lambdę i był w miarę prosty. Z tymi deklaracjami różnie, bo nikt tego nie weryfikuje. Jakiś czas temu chyba ITB zaczął to sprawdzać (styropiany i kleje) i okazało sie że jest tak jak wszyscy podejrzewali . Nie wiem czy to wynik tej akcji ale jeden z markowych producentów zaraz po tym wprowadził na rynek cześć produkcji pod inną nazwą handlową, marka zaraz po tym znikła. Ciekawe dlaczego ?

Swoją drogą to paranoja że cwaniacy sami sobie robią deklaracje a nikt później tego nie weryfikuje. Dziwne, podobno ni ma kasy na badania, ale myśle że po kilku takich akcjach, kasa z ewentualnych kar natychmiast by popłyneła i to szerokim strumieniem.

Taki prosty pomysł a jak dotychczas nikt na niego nie wpadł. Kurcze debilizm, a może bardzo duża inteligencja w tym żeby jednak tego nie robić.

A znalazłeś gdzieś na forum temat w którym nie ma producentów instalatorow naganiaczy itd?

No na tym się kręci to darmowe forum ale wszyscy udają że jest inaczej. Nie mam nic do obecnosci, producentów, instalatorów jeżeli można sie czegoś ciekawego dowiedzieć o produkcie lub zasięgnąć porady w sytuacji, w której są z nim problemy. Chociaż z tym też jest różnie bo przedstawiciel (Veluxa), na pierwszy rzut oka wydawało by sie że poważny producent, nie potrafi odpowiedzieć dlaczego moje okna dachowe przemarzają w rogach. W jednym pomieszczeniu mam oka dwóch producentów i jedne mają z tym problem, a drugie nie. Nazwy tego drugiego nie będe pisał żeby nie było zarzutów że sam naganiam.

Zupełnie inaczej jest gdy taki osobnik jest naganiaczem i podszywając sie pod zwykłego użytkownika, udaje jarząbka albo zaczyna pisać trele jakie to go szczęsice spotkało w życiu bo ma np. pompe ciepła, abo styropian w paski pod elewacją ;-)

Edytowane przez Regut1

Regut1 dobrze powiedziane. Niestety większość udzielających się na forum dbają głównie o swój interes (bez obrazy, napisałam większość a nie wszyscy;-) Jeżeli widzę że ktoś poleca konkretny produkt, a przy tym posługuje s jedynie sloganami z reklamy producenta i na dodatek jest to jeden z jego pierwszych postów, to nie mam wątpliwości że to NAGANIACZ. Cenie sobię natomiast opinię ludzi którzy tak jak ja są poprostu inwestorami i starają się ze wszystkich sił aby było dobrze i ekonomicznie.

Przeczytałam to forum szukając odpowiedzi na moje pytanie ale nie znalazłam nic konkretnego. Jakieś trzy tygodnie temu zamówiłam styropian Neographit 033, problem polega na tym że z powodu nieudolności jakiegoś tam handlowca z firmy producenta, Pani będąca dystrybutorem poleca mi Genderkę EPS 032 Fasada Extra w tej samej cenie. Napiszcie proszę co o tym sądzicie, uczciwa propozycja ?

Jakieś trzy tygodnie temu zamówiłam styropian Neographit 033, problem polega na tym że z powodu nieudolności jakiegoś tam handlowca z firmy producenta, Pani będąca dystrybutorem poleca mi Genderkę EPS 032 Fasada Extra w tej samej cenie. Napiszcie proszę co o tym sądzicie, uczciwa propozycja ?

oczywiście, że bierz Genderke jeśli jest w tej samej cenie, bo genderka wypada drożej niż neotherm...

moja elewacja była ocieplana właśnie Genderką 032 Fasada Extra, płyty były proste, trzymały wymiar, wykonawca był zadowolony z jakości tego styropianu...

zresztą Genderka to producent "markowych" styropianów... :)