Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian - jaką firme polecacie

Mikord

Jak? mark? styropianu polecacie?  

276 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? mark? styropianu polecacie?

• Austrotherm
      52
    • Termo Organika
      142
    • Swisspor
      39
    • Egomix (Legomix)
      0
    • Magbud
      1
    • Polmar
      0
    • Inna - napiszę poniżej
      42

Recommended Posts

A co sądzicie o czymś takim

EPS-EN 13163-T2-L2-W2-S2-P4-BS150-DS(N)2-DS(70,-)1-TR130

Czy te mm mają aż tak wielkie znaczenie???

Jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia?? na to ma iść 1,5mm SiSi

ten to wogole rewelka jakas....

na prawde tak trudno przeczytac w karcie technicznej co to oznacza i porownac z AT systemu docieplen?

a co jak wyglada z praktycznego pkt widzenia?

najwazniejsze parametry styropianu nie maja znaczenia? przeciez to jest informacja o produkcie... i tak mozna jeden z drugim porownac czym sie rozni. i odsiac g... od dobrej jakosci styropianu.

Edytowane przez fighter1983

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...
  • 2 weeks później...

Witam

Ja również planuje przed końcem roku kupić styropian na fasadę. Opierzenie mam przygotowane pod 14 cm ocieplenia i zastanowaiam się czy kupić styropian biały 14 cm EPS 70-040 czy dopłacić ok 800 zł i kupić grafitowy 14 cm?

Projektanci twierdzą że biały w tej grubości wystarczy i grafitowy już z dużo nie pomoże ale firma sprzedająca styropian twierdzi, żę ludzie kupują nawet 20 cm grafitowego więc sama już nie wiem czy jej sens dopłacić przy 14 cm czy nie...

Bardzo proszę o pomoc

• 3 months później...
A ja kupiłem Yetico alfa Passive 031 za 193 zł z frezem m3 jakies 2 tyg. temu.( Austrotherm czy Termo Organika w cenach powyżej 210 zł były bez freza ) i dementuje wszystkie plotki o tym że to cieknie ;) - chłopaki od elewacji położyli i nie narzekali - wg. karty producenta kPA na zgniatanie jest 115 u Termo Organiki 100 - reszta parametrów taka sama - czyżby producent oszukiwał w karcie ?

Przy zakupie styropianu warto sprawdzać czy firma bierze udział w programie Gwarantowany Styropian. Program jest prowadzony przez Polskie Stowarzyszenie Producentów Styropianu. Z tego co widziałem to Austrotherm ma certyfikowane wyroby ze znaczkiem Gwarantowany Styropian.

Kupiłem tj zamówiłem w poniedziałek 36m3 Austrotherm`a styropian grafit na swój domek. Mam cichą nadzieję, że wszystko będzie z nim ok ;)

• 2 weeks później...