SCHNITZER 22.02.2018 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Siema.wszystkim właśnie zaczynambudowę domu z kontenerów tz. Mam 3 szkielety chcę je postawić na fundamencie i zrobię to w ten sposób 1 kontener 2 m przerwy i 2 kontener i znowu 2 metry przerwy i 3 kontener znajomy mi doradzil żebym zrobił ściany z bloczków ale jeszcze sam.nie wiem czy to dobry pomysł. Poddasze napewno będzie użytkowe. Czy kto robi coś podobnego???? Siemasz.. jak stawiasz kontenery, Na szklankach czy na fundamentach? I ważna kwestia, czy na pozwolenie ? Jeśli chodzi o bloczki to możesz tak zrobić ale ja bym wybrał inny materiał, tzn cieplejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SCHNITZER 22.02.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Udało się coś w tej sprawie ruszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 14.03.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Z zaprzyjaźnionym architektem bierzemy się za projekt domku z kontenerów morskich. Gdyby ktoś był zainteresowany tym tematem, lub chciał podyskutować o rozwiązaniach, zapraszam do kontaktu na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxNatalia81xx 13.02.2019 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 ponieważ chciał bym wybudować na kontenerze dom ok 70m2, potrzebuje projektu (złozona kwestia- działka rolna- trzeba zbudowac siedlisko, itp). Czy ktos sie spotkał z firma która robi projekty architektoniczne na bazie kontenerów? ale tylko projekt, "budowa " własnoręczna... Na stronie youtube wpisując container home proiekt są filmy z budowy domów z kontenerów . Jeśli chodzi o wybudowanie domu o pow.70m2 to muszę powiedzieć że taka wielkość domu musi być zgłoszona bo dom bez pozwolenia do 35 m2 nie trzeba zgłaszać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxNatalia81xx 13.02.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 w Wielkiej Brytanii wiele osob uzywa takich stalowych dowmow. Pamietam z targow budowlanych ze koszt takiego ''domku'' skladajacego sie z chyba 3-ech kontenrow 40 HQ to bylo jakies £40,000. A wiec srednio 200,000 zl. Jest to ciekawe ale za ta kase to jednak wole tradycyjne budownictwo. No chyba ze chesz mieszkac w roznych miejscach swiata po kilka lat w kazdym. Wtedy mozesz je przeowiic gdzie chesz Witam na stronie olx.pl są ogłoszenia ze sprzedarzą kontenerów ceny takich kontenerów są o wiele wiele mniejsze jak za te 40,000 F czyli średnio 200,000 zł są różnej wielkości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxNatalia81xx 14.02.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Odświeżam temat. Jaki jest koszt budowy takiego "domku" o powierzchni około 100m2? Jak wygląda sprawa ogrzewania? Da się założyć standardową podłogówkę? Jako element nie trwale związany z gruntem czy konieczne jest posiadanie pozwolenia na budowę? Koszt budowy takiego domu to jest kupno ze 3 kontenery czyli jakies 21 tys zł+ do tego materiały takie jak wełna ,karton gips,słupki drewniane kwadratowe 5 cm na 5 cm ,wkręty do drewna lub metalu ,okna drzwi i tyle . Jak wygląda sprawa ogrzewaania to można w takim domu zamontować ogrzewanie podłogowe ,można na podłogę położyć styropian i na to płyty lub zamontować grzejniki elektryczne lub kominek lub piecyk . Jeśli chodzi o pozwolenie na budowę to takie informację najlepiej zasięgnąć w gminie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxNatalia81xx 14.02.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2019 Tylko jak chciałbyś rozwiązać sprawę skraplania się pary wodnej która będzie spływać po stalowych ścianach. Również uważam że temat budowy domu z kontenerów jest ciekawy ale bez ścian z blachy które i tak będziesz musiał powycinać od wewnątrz żeby zrobić pokoje i komunikacje druga sprawa to akustyka ,zasięg telefonów komórkowych i działanie wi-fi. Budowa typowo z kontenerów morskich w naszych warunkach klimatycznych nie jest chyba najlepszym pomysłem. [ATTACH=CONFIG]311289[/ATTACH] Zamiast ścian z blachy można zrobić ściany z drewna żaden problem jest wiele filmów na youtube które przedstawiają taką budowę container home framing polecam obejrzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdakont 21.02.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 WitamUdała się budowa? Jak koszty? Myślę o budowie z kontenerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Bag 23.10.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Zbudowałem niedawno z 2 kontenerów fajne biuro, kosztował mnie to sporo pracy bo kupiłem "do remontu". Cena niska ale pracy sporo:). Trafiłem na fajną firmę z dużą ilością kontenerów w Edytowane 23 Października 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts