Marcin Czyczerski 13.02.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Fiesta z MTM Styl Ładna i oryginalna parterówka (z trochę przydużym dachem). Koszt (kosztorys wskaźnikowy) ok. 310 tys. PLN (kosztorys do d...) Pow. 169 m2 Dwa tarasy Funkcjonalne wnętrze Ładne otwarcie na ogród Idealne na wjazd od strony północno/wschodniej Spotkaliście się z tym projektem? Proszę o odczucia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 17.02.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Hej! Czy nikt nie buduje tej uroczej parterówki?Nikt się nad nią nie zastanawiał? Polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.02.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 http://www.mtmstyl.com.pl/projects/visual/fiesta_w1.jpg ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 17.02.2004 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Dziękuję- Twój też ładny!!! Jutro przestudiuję Twój dzienniczek i wystawię cenzurkę Pozdr. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.02.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Dziękuję- Twój też ładny!!! Jutro przestudiuję Twój dzienniczek i wystawię cenzurkę Pozdr. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 27.02.2004 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Szkoda, że tak małą liczbę forumowiczów zainteresował ten domek... Buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.02.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 http://www.domywstylu.pl/projects/rzuty/fiesta_rz1.gifWłaściwie wszystko, co powinno być w domu parterowym, tam jest. Metraz i rozkład pomieszczen, OK, chociaż kuchenka czegoś mniejsza niż w bloku i nie mogę dopatrzeć się żadnej wentylacji. Mogę powiedziec, dlaczego ja nie będę takiego budować. Dom jest bardzo rozłożysty, co skutkuje tym, że potrzebuje dużej działki (min 28,68 x 27,91) oraz ma zbyt dużą i skomplikowaną powierzchnię dachu. Jak dla mnie jest zbyt rozczłonkowany, ma za dużo scian, co zwiększy koszty budowy i ocieplenia, a w użytkowaniu podniesie koszt ogrzewania. Kiedy oglądam takie projekty, to mam wrażenie, że architekt zestawił zaplanowane przez siebie częsci składowe domu i wyszło mu, jak wyszło - tu wnęka, tam występ. Całość połączył korytarzami i projekt gotów. Nie znaczy to, że akceptuję tylko domy na planie prostokąta, ale rzeczywiście, wolę takie bardziej uporządkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 01.03.2004 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Dzięki za recenzję! W 100% się z Tobą zgadzam... Tzn. duży skomplikowany dach, duża powierzchnia ścian, zajmuje dużo działki... Ale ma też swoje plusy... Jest bardzo ładny (chociaż to pewnie kwestia gustu), funkcjonalny - jak wspomniałaś- ma wszystko, co powinien mieć domek... Super otwiera się na ogród... Właściwie wręcz przeplata się z ogrodem... I to czego nie widać - jest idealnie ułożony do naszej działki z wjazdem od wschodu... Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za opinię... Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.03.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Ale ma też swoje plusy... Jest bardzo ładny, funkcjonalny, co powinien mieć domek... Super otwiera się na ogród... Właściwie wręcz przeplata się z ogrodem... I to czego nie widać - jest idealnie ułożony do naszej działki z wjazdem od wschodu... Dlatego mówłam tylko o minusach. Plusy widać od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 02.03.2004 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Ale ma też swoje plusy... Jest bardzo ładny, funkcjonalny, co powinien mieć domek... Super otwiera się na ogród... Właściwie wręcz przeplata się z ogrodem... I to czego nie widać - jest idealnie ułożony do naszej działki z wjazdem od wschodu... Dlatego mówłam tylko o minusach. Plusy widać od razu No chyba, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robb 02.06.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Czy ktoś wie na temat tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 02.06.2004 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ja nie wiem. Na początek poczytaj proszę:http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=342108#342108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robb 03.06.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Bez urazy jeśli jesteś taki znawca to lepiej byś pomógł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 03.06.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Czy ktoś wie na temat tego projektu. Nie rozumiem tego zdania- nie wiem o co Ci chodzi. A Ty przeczytałeś chociaż to co napisałem? Rozumiem, że oczekujesz informacji i porad od osób na forum, warto najpierw trochę samemu poczytać. Nie jestem żadnym znawcą, czasami wyrażam swoją opinię, jak ktoś o nią pyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robb 04.06.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 OK. Przeczytałem, może zle sformułowałem zdanie. Szukam kogoś kto buduje lub wie gdzie można zobaczyć ten projekt w rzeczywistości. Interesuje mnie ile może kosztować wykonanie tego budynku w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi3336 24.06.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Właśnie się zastanawiam nad fiestą, szukam parterówki.jeśli kosztorys wskaźnikowy jest do d..... to jaki jest realny jeśli już budujesz? Będę wdzięczny za wskazówki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 24.06.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Choc nie budujemy domu parterowego, bardzo nam sie podoba ten dom, bo jest rozlozysty i wydaje sie byc funkcjonalny. Ten dom podoba nam sie duzo bardziej niz cala reszta dworkowatych domow jakie powstaja naokolo. Zycze pomyslnej realizacji projektu oraz spelnienia marzen Ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 24.06.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Domek super ! Sama szukam czegoś w podobnym stylu ale mniejszego i z mniej skomplikowanym dachem Parterówki górą !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.06.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Domek super ! Sama szukam czegoś w podobnym stylu ale mniejszego i z mniej skomplikowanym dachem Parterówki górą !!!!!!!!!!!! proponuję Ci rzucić okiem na projekt muratora D23 i D24 <- ten jest domem modelowym w Józefosławiu koło W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi3336 24.06.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Domek super ! Sama szukam czegoś w podobnym stylu ale mniejszego i z mniej skomplikowanym dachem Parterówki górą !!!!!!!!!!!! może być i mniejsze , byle tylko nadawał się na działkę z wjazdem od południa, jak coś znajdziesz daj znać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts