Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt FIESTA pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

Fajny domek :D .

Minusy:

- brak gabinetu (chyba, że jest Was troje, albo już dwoje :wink: )

- wejście z garażu do... holu. No tu projektant się nie wysilił. Przecież wystarczy przesunąć ścianę dzielącą wiatrołap i hol za drzwi do garażu :roll:

Hej Zbych,

ja tak dokładnie zrobiłem w adaptacji /z tym wiatrołapem/...

...a poza tym:

+ wyjście z garażu na stryszek /jako składzik/

+ przejście z małej łazienki do pom. gosp. - jest to bardzo funkcjonalne już teraz /kiedy musze dostać się po wodę do podlania drzewk... ;-)/

+ szafa wnękowa w sypialni kosztem sąsiedniego pokoju...

Nas jest na razie dwójka więc tam będzie też gabinet, później to Żonka też już rozplanowała w detalach ;-)

Co do podobieństw do innych projektów, to rzeczywiście D24 i D23 są podobne ... dla mnie, bo dla mojej Żony ...tylko Fiesta żaden inny ;-)!

Ten dom jest idealny przede wszystki z wjazdem od wschodu tak, jak u nas... ;-)

Pozdrawiam

A czy widzieliście Veronikę z Archipelagu

http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=43

ma gabinet i jest chyba ciekawsza od fiesty pod wzgledem rozmieszczenia pomieszczeń, ale może fiesta i ładniejsza.

Ojojoj! To już się ociera o sekcję "dworki polskie" ;-) :oops:

... ale tak poważnie, to też ładny projekt... tak w miarę ;-)

Moja Fiesta ładniejsza!

... ale pewnie "każda pliszka swój ogonek chwali" ;-)

:D

Marcin! Twój domek baaardzo mi się podoba. Sprawia wrażenie takiego lekkiego domku. Tylko bardzo Cię proszę 8) :wink: masz zachować wszystkie zewnętrzne detale, jakie są na zdjęciu 8) :wink: Bo straci swój urok :D . Jedno jest dla mnie osobiście nie do przyjęcia ! Bardzo mała kuchnia. Ja to bym wyrzuciła stół w salony i z jadalni zrobiła kuchnię!Kocham duże kuchnie. Jak dzieci przyjdą na świat, to kuchnia wyda Wam się za mała. Tak sądzę :roll:

Masz rację Aleksandryta! Optycznie nie wygląda to, tak źle... ale nie ma co się okłamywać, że kuchnia to gigant! ;-)

Ale będzie nam łatwo się przerzuciś z naszego obecnego lokum /kuchnia jeszcze mniejsza i w niej jeszcze jadalnia ;-)/ na te "salony" ;-)

Co do części zewnętrznej domu... Kolorystyka jest dokładnie zachowana...

Trzy wyjątki:

- słupy z klinkieru /zobacz klinkier Dresden na stronach niemieckiego Wienerbergera - antracytowo-ciemnobrązowy - piękny piękny piękny !!!/ Nie ufam tynkom na narożnikach...;-) Z tego klinkieru będa też schody i tarasy...

- zastanawiamy się jeszcze nad boniami, pomalujemy najpierw dom na bladożółto i później się zobaczy...

- dodatkowy gazon /czy jak to się tam nazywa/, przy tarasie od strony jadalni z klinkieru albo taka klinkierowa półeczka na kwiatki...

Ale co do lekkości domku to masz rację... z każdej strony jest tyle miejsca...

Domek odsuneliśmy na 10 m od bramy i jest też fajny wjazd...

Dzięki za miłe słowa i porady!!!

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
  • 9 months później...