_ZBYCH_ 24.06.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Fajny domek . Minusy: - brak gabinetu (chyba, że jest Was troje, albo już dwoje ) - wejście z garażu do... holu. No tu projektant się nie wysilił. Przecież wystarczy przesunąć ścianę dzielącą wiatrołap i hol za drzwi do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 25.06.2004 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Fajny domek . Minusy: - brak gabinetu (chyba, że jest Was troje, albo już dwoje ) - wejście z garażu do... holu. No tu projektant się nie wysilił. Przecież wystarczy przesunąć ścianę dzielącą wiatrołap i hol za drzwi do garażu Hej Zbych, ja tak dokładnie zrobiłem w adaptacji /z tym wiatrołapem/... ...a poza tym: + wyjście z garażu na stryszek /jako składzik/ + przejście z małej łazienki do pom. gosp. - jest to bardzo funkcjonalne już teraz /kiedy musze dostać się po wodę do podlania drzewk... ;-)/ + szafa wnękowa w sypialni kosztem sąsiedniego pokoju... Nas jest na razie dwójka więc tam będzie też gabinet, później to Żonka też już rozplanowała w detalach Co do podobieństw do innych projektów, to rzeczywiście D24 i D23 są podobne ... dla mnie, bo dla mojej Żony ...tylko Fiesta żaden inny ! Ten dom jest idealny przede wszystki z wjazdem od wschodu tak, jak u nas... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi3336 25.06.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 A czy widzieliście Veronikę z Archipelaguhttp://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=43ma gabinet i jest chyba ciekawsza od fiesty pod wzgledem rozmieszczenia pomieszczeń, ale może fiesta i ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 25.06.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Pewnie że FIESTA ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 25.06.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 MLK , D23 i D24 oglądałam i myślę , że ciekawszy z zewnątrz jest D23 a w środku D24 .Jesli juz bym miala wybierać projekt muratora o podobnym metrażu , to bardziej podoba mi sie Przestronny D08 Ja szukam czegoś mniejszego niestety do 100-110m2NARAZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 27.06.2004 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 A czy widzieliście Veronikę z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?cat=1010700&pid=43 ma gabinet i jest chyba ciekawsza od fiesty pod wzgledem rozmieszczenia pomieszczeń, ale może fiesta i ładniejsza. Ojojoj! To już się ociera o sekcję "dworki polskie" ... ale tak poważnie, to też ładny projekt... tak w miarę Moja Fiesta ładniejsza! ... ale pewnie "każda pliszka swój ogonek chwali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.06.2004 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Marcin! Twój domek baaardzo mi się podoba. Sprawia wrażenie takiego lekkiego domku. Tylko bardzo Cię proszę masz zachować wszystkie zewnętrzne detale, jakie są na zdjęciu Bo straci swój urok . Jedno jest dla mnie osobiście nie do przyjęcia ! Bardzo mała kuchnia. Ja to bym wyrzuciła stół w salony i z jadalni zrobiła kuchnię!Kocham duże kuchnie. Jak dzieci przyjdą na świat, to kuchnia wyda Wam się za mała. Tak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 29.06.2004 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Masz rację Aleksandryta! Optycznie nie wygląda to, tak źle... ale nie ma co się okłamywać, że kuchnia to gigant! Ale będzie nam łatwo się przerzuciś z naszego obecnego lokum /kuchnia jeszcze mniejsza i w niej jeszcze jadalnia ;-)/ na te "salony" Co do części zewnętrznej domu... Kolorystyka jest dokładnie zachowana... Trzy wyjątki: - słupy z klinkieru /zobacz klinkier Dresden na stronach niemieckiego Wienerbergera - antracytowo-ciemnobrązowy - piękny piękny piękny !!!/ Nie ufam tynkom na narożnikach... Z tego klinkieru będa też schody i tarasy... - zastanawiamy się jeszcze nad boniami, pomalujemy najpierw dom na bladożółto i później się zobaczy... - dodatkowy gazon /czy jak to się tam nazywa/, przy tarasie od strony jadalni z klinkieru albo taka klinkierowa półeczka na kwiatki... Ale co do lekkości domku to masz rację... z każdej strony jest tyle miejsca... Domek odsuneliśmy na 10 m od bramy i jest też fajny wjazd... Dzięki za miłe słowa i porady!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 10.07.2004 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Możesz wejść na mój post:http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=21506&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=fiesta pt. Fiesta z MTM Styl Ja buduję wg tego projektu /kończę strop/... Domek nie za tani... ale b. ładny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 17.02.2005 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 A już mieszkam w naszym pięknym domku, który w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy niz na zdjęciach My may raj, ale jeszcze większy mają nasze psy! Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa 20.11.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Buduję Fiestę, może jest ktoś na forum kto również buduje lub zbudował ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts