Krzysiek_W 23.08.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, od jutra zabieram się za taras (będący jednocześnie dachem ganku na parterze). W tej chwili różnica pomiędzy laną płytą a poziomem podłogi to 24cm, więc wymyśliłem sobie że dam styropian do wylewek 10cm, a "krzyżowo" 5cm. Wtedy na wierzch pójdzie zbrojona warstwa betonu 9cm... Docelowo, po wylewce na górę pójdzie oczywiście balustrada, a taras będzie wypłytkowany. Wymiary tarasy 1,9m x 3,9m. Czy mój "plan" kompensaty dużych różnic za pomocą krzyżowania styropianu ma sens i będzie odpowiedni? teściu który mi pomaga twierdzi że wysokość lanego betonu powinna być większa ze względu na dużą wysokość w stosunku do obecnej płyty bazowej... jak uważacie? Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 ...jak masz już czymś uzupełniać to lepiej styropianem niż betonem... 9 cm betonu w zupełności wystarczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts