Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Dostałem od firmy, która wykonuje u mnie remont dodatkowy kosztorys składający się z następujących pozycji:

1.Docieplenie styropianem ścianki kolankowej o wym. 70cm x 28mb = 19.60m2.....................490,00zł

2.Styropian 10cm na docieplenie, pianka............................................................................................624,00zł

Razem:........................................................................................................................................................1114,00zł netto

Łącznie robocizna + materiał + VAT:......................................................................................................1191,00zł brutto

Chciałbym się dowiedzieć czy ceny materiału oraz robocizny są rozsądne czy nie?

Dodam tylko, że praca jest wykonywana na terenie Warszawy.

https://forum.murator.pl/topic/147137-po%C5%82o%C5%BCenie-styropianu-cennik-rozs%C4%85dny-czy-nie/

Powód jest taki, że mam wymieniany dach z dachówki na blachę ponieważ dachówka okazała się za ciężka do ziemi występującej na tym obszarze i dom osiadał. Fachowcy stwierdzili że pod podbitką mur nie był wcześniej zaizolowany. Chodzi o położenie izolację tego paska, który znajduje się pod podbitką.