jaaa 23.08.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 WitamPrzymierzam się powoli do lakierowania podłogi drewanienej lakierem domalux classic i ma do Was 2 pytania1. Ile razy lakierować podłogę, sprzedawca polecił raz caponem i dwie warstwy lakieru, czy 2 warswy wystarczą??2. Czym lakierować, pędzlem czy wałkiem, sprzedawca odradził mi wałek, powiedział że wałkiem ciężko się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagi 24.08.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Domalux to bardzo slaby lakier, pomysl nad kerakollem slc albo bona traffic, nasi fachowcy w wiekszosci uzywaja walkow, capon jest ok, 2 warstwy lakieru wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaaa 24.08.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Nad lakierem jescze pomyślę jaki wybrać, z drugiej strony wiele osób mi polecało i zachwalało Domalux Classic:rolleyes:.W sklepie usłyszałem opinię że wałkiem maluje się ciężko na małych powierzchniach (moja podłoga ma 20m^2). Czy taka początkująca osoba jak ja da sobie radę pomalować podłogę wałkiem?Lakierowałem już kilka podłóg, ale pędzlem. Efekt był super, tylko strasznie długo mi z tym schodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 24.08.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Nad lakierem jescze pomyślę jaki wybrać, z drugiej strony wiele osób mi polecało i zachwalało Domalux Classic:rolleyes:. W sklepie usłyszałem opinię że wałkiem maluje się ciężko na małych powierzchniach (moja podłoga ma 20m^2). Czy taka początkująca osoba jak ja da sobie radę pomalować podłogę wałkiem?Lakierowałem już kilka podłóg, ale pędzlem. Efekt był super, tylko strasznie długo mi z tym schodziło. Lakiery grupy domalux są dostępne w każdym sklepie z farbami i w zasadzie są przeznaczone dla domatorów - amatorów. Moim zdaniem nie jest aż tak słaby jak się o nim pisze /3 warstwy dadzą Ci pewność co do trwwałości/ , natomiast wadą tego typu lakieru jest "tłusta" warstwa zagłuszająca fakturę drewna, tendencja do zżółknięcia oraz wysoka szczelność powłoki powodująca jednostkowe zniekształcenia powierzchni podłogi przy zmianach mikroklimatu otoczenia, szczególnie przy nowych podłogach. Skoro nie potrafisz lakierować wałkiem / sposób do lakierowania podłóg jak najbardziej właściwy/ to lakieruj w sposób Ci znany, czyli pędzlem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koloker 07.09.2010 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Nie lepiej od razu kupic lakierowana deske? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts