devileczek 23.08.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam Wlasnie rozpoczynam budowe domu jednorodzinnego w Polsce. Mam tytuł prawny do nieruchomości i pozwolenie na budowe. Mieszkam w Wielkiej Brytani od dobrych paru lat i nie posiadam w Polsce rezydentury podatkowej. Zastanawiam sie czy:- przysluguje mi zwrot podatku VAT ( roznicy 7% a 22%) za niektore materiały budowalne ? - do jakiego US w Polsce powinienem skladac wniosek - jaki adres powninen widniec na fakturach zakupu ( zagraniczny, ostatniego zamieszkania w Polsce czy moze adres gdzie jest inwestycja) ?- czy istnieja jakies granice czasowe co do zlozenia wniosku ? ( planuje wrocic do Polski za jakies 3 lata, czy zwrot za zakupione dzis materialy nie przepadnie ?) Jesli ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
El Kitty Kato 28.08.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ten artykul wiele nie wyjasnia. Jestem w podobnej sytuacji jak autor watku, z tym ze ani ja, ani moj maz nie mamy NIP-u, nigdy nie pracowalismy w Polsce. Nie jestesmy nigdzie zameldowani. Pojecia nie mam, jak to ugrysc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 13.01.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Nikt nic nie wie?? Poszedlbym do US, ale mam troche daleko ... Moze jednak ktos sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts