Sury 24.08.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam serdecznie ! Proszę o opinię osoby zorientowane w temacie jak niżej. Jestem na etapie robienia instalacji sanitarnych przed tynkami. Dwie łazienki. To jest: woda i kanalizacja. CO później. Z osobą, która ma mi to robić ustaliłem co i gdzie będzie, zrobiliśmy zestawienie do hurtowni - ale bez konkretnych dostawców. Kierując się dobrymi opiniami o Wawinie kupiłem wszystko od tego producenta (lub prawie wszystko). Hurtownia zreszta prowadziła tylko Wawina, To jest: elementy do kanalizacji - tu jest wszystko OK oraz elementy do instalacji wodnej, czyli rury PEX-AL-Pert oraz złączki zaciskane w systemie Tigris AluPex Wawina. No i tu pojawił się problem, gdyż osoba mająca mi robić instalację twierdzi, że złączki te to taniocha, szajs, plastiki (są w dużej mierze w niebieskiego plastiku - tworzywo PPSU) i w ogóle to na tym nie widzi możliwości zrobienia. Rura Wawin Ok, ale złączki jak coś to Herz lub NIBCO i dużo lepsze a nie taki tani szajs. Innym słowy. Proszę posiadaczy instalacji wodnej opartej o Wawina w tym złączki oraz instalatorów (jeśli są) o opinie. Będę zobowiązany. Czas mnie goni z racji na tynki. Ostatecznie mogę wodę przełożyć na po tynkach (nie byłoby wiele kucia) ale kanalizację muszę zrobić teraz ... no a jest to mechanizm naczyń połączonych. Pzdr Sury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts