sewerynslowi 24.08.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 witam, czy mozna okleić słupki betonowe ogrodzenia oraz fundamenty ogrodzenia frontowego styropianem aby wyeliminować wszelkie nierówności?Pragnę na styropian połozyć tynk mozaikowy - na elementach pionowych oczywiście, taki sam jak mam na fundamencie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 26.08.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 tez mam ten sam problem. Co położyć na mur ogrodzenia, żeby wyrównać powierzchnię, docelowo na wierzch ma być tynk taki jak na domu. Styropian pewnie cieńki można położyc tylko czy to ma sens - będzie bardzo kosztowne szczególnie jeśli chodzi o robociznę? Ktoś tak robił? może jest jakiś prostszy tańszy sposób na wyrównanie ściany pod tynk docelowy? Czy można np położyc tynk cementowo wapienny i na to np puc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 27.08.2010 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 tynk cementowo wapienny spokojnie możesz położyc, ale nie wiem czy to będzie tańsze od styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 27.08.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 a czy można położyć sam tynk cementowo wapienny i pomalować go? czy nie namoknie i nie pojawią się na tym grzyby? czy to mas sens? - wyjdzie na pewno najtaniej Jaką farbą malować tynk cementowo wapienny? Nieraz widzę takie ogrodzenia i wyglada ze mają położony własnie taki tynk, bo nie wyglada to na tynk zewnętrzny jak na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 30.08.2010 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 mysle, ze jak będziesz miał pomalowane dobrą farbą (np silikonową) ale koniecznie do stosowania na zewnątrz, to nic się nie powinno stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 01.09.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 dzięki, poszukałam trochę po internecie i znalazłam kilka informacji na ten temat, faktycznie tak się robi, tynk cementowo wapienny i na to farba elewacyjna, wychodzi najtaniej - mam juz nawet ekipę która to wykona, gdybym miała kłaść tynk jak na domu to dochodziłby mi styropian, siatka na kleju , puc, za duże koszty robocizny i materiału. jak ogrodzenia jest kilka metrów to mozńa się tak pobawić ale jak więcej to już są duże koszty, wolę więcej wydać na wykończenie wnętrz niż na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts