Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pochyły komin sąsiada

eledant

Recommended Posts

Kupiłem 20 lat temu dom w sąsiedztwie rzeżni.W granicy stoi ;;przyklejony'' do budynku rzeżni komin.Wówczas zapawniano mnie,że jest zakotwiony.Mijały lata sąsiad brał pożyczki,nie spłacał i splajtowal.Bank zabrał mu dom i ponoć tę działkę z mojego sąsiedztwa(nie mam pewności).Rzeżnia obecnie to ruina a ten nieszczęsny komin ok.10m wys.odchylony jest ok 10-15cm w strone mojego garażu.Nie ma żadnego zakotwiena,obawiam się,,ze przewróci i wyrządzi szkody.

Pytałem w Urzędzie Gminy kto teraz jest właścicielem działki,nie otrzymalem odpowiedzi czy były właściciel(jest za granicą) czy Bank.

Zasłaniają się tajemnicą o danych osobowych.

Rodzi się pytaniekto władny jest udzielic mi takiej informacji.

Wójt,wydział Ksiąg Wieczystych czy wydział Geodezyjno-kartograficzny.,czy też inny urząd.

Ja nie mam pojęcia,proszę o pomoc.

Serdecznie pozdrawiam.

to w jakim dziale mam to napisać?Jesli popełniłem błąd to proszę moderatora o umieszczenie w odpowiednim wątku.Nie bądżcie Drodzy Państwo tak upierdliwi.

Szanujcie ludzi starszych.Czy od razu byliście alfą i omegą w pierwszych kontaktach z komputerem?Młodzi i gniewni a ja tu przy pomocy lupki próbuje trafic odpowiedni klawisz.Aleksandryta,bodajbyś Ty w moim wieku nie musiał(a) pytać ludzi młodych.

to w jakim dziale mam to napisać?Jesli popełniłem błąd to proszę moderatora o umieszczenie w odpowiednim wątku.Nie bądżcie Drodzy Państwo tak upierdliwi.

Szanujcie ludzi starszych.Czy od razu byliście alfą i omegą w pierwszych kontaktach z komputerem?Młodzi i gniewni a ja tu przy pomocy lupki próbuje trafic odpowiedni klawisz.Aleksandryta,bodajbyś Ty w moim wieku nie musiał(a) pytać ludzi młodych.

eledant, nie przejmuj się. Jak dla mnie dział jest ok. Jeśli moderator uzna, że namieszałeś, przeniesie. Moim zdaniem większe szanse na odpowiedź uzyskasz w dziale "prawo i finanse": http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?40-Prawo-i-finanse

Nie ma jednak sensu powielać tematu, więc prosimy admina, który pierwszy przeczyta o przeniesienie tematu :)

ps. Aleksandryta, od pierwszego postu byłaś taka zorientowana gdzie i co?