SMarcin 24.08.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Mam pytanie, jakie kotwy powinny być użyte do obsadzenia okien w ścianie wykonanej z pustaka ceramicznego , zgłasza jeśli chodzi o przytwierdzenie dolnej części ościeżnicy , bo tam pustak ma od góry ma same dziury . Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.08.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 kotwy normalne - problem jest z KOŁKAMI a nie kotwamiZastanawiające że ciągle murarze pozostawiają klienta z takimi kłopotami - a wystarczyło zalać dziury płynną zaprawą bądź po prostu tak wymurować by w obrębie wnęki okiennej ostateczną warstwą była pełna cegła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.08.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 bądź po prostu tak wymurować by w obrębie wnęki okiennej ostateczną warstwą była pełna cegła I tak to powinno być zrobione! Teraz pozostaje celować z kołkami pomiędzy porotermy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.08.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 bwojtku - marzenia... śnimy o murarzach którzy myślą... obchlapią zamki pustaków ceramicznych we wnęce okiennej... ze podmurują... ze będą trzymać się tolerancji +- 5 mm a nie +- 5 cm itd itd Niebawem święta - może napiszemy do Świętego Mikołaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SMarcin 25.08.2010 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A są jakieś dłuższe kotwy co by zawinąć je na bok ściany i tam przykręcić kołkiem ( widziałem taki patent jak obsadzają okno w izolacji )? Bo z zalewaniem otworów mogę się nie wyrobić, okna mają wstawić mi w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.08.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 to masz caly tydzien, wiaderko rozrobionej zaprawy i masz zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts