danielon 24.08.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam, planuje zakupić blaszany garaż chce go postawić przy ogrodzeniu i tu moje pytanie jaka musi być odległość od granicy działki do tego mojego garażu? znajomy powiedział mi że 0.5 m czy to prawda? dzieki z góry za wszelkie odpowiedzi Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malop 24.08.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Prawidłowe odległości : - 0,0 m- 1,5 m- 1,5 - 3 m - 3,0 -4 m - 4 do ok 8 m Może się zdarzyć że będziesz musiał postawić garaż nawet 8m od granicy !!!! 0,5 m - jest teoretycznie możliwe lecz za duzo formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 24.08.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) aha rozumiem a musze to zglosic? ze chce postawic cos takiego? jak tak to gdzie? mozna w gminie np? Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez danielon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 25.08.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Nie jest to stała budowla na fundamentach i możesz postawić go w granicy bez żadnych zezwoleń ani uzgodnień. Wypada jednak poinformować o tym sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 25.08.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Musisz to zgłosić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malop 25.08.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 KAŻDY garaż nawet !!! blaszak wymaga pozwolenia na budowę Możesz się zdziwić ile blaszaków stoi na Polskich działkach a jeszcze bardziej zdziwisz się ile jest nielegalnych - możesz byc jeszcze jednym z nich Sąsiad może spokojnie poinformować PINB , który nakaże go rozebrać lub zapłacić kikadziesiąt tysięcy BW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 26.08.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Malop masz rację nie zgłoszenie tylko pozwolenie na budowę. Pomyliło mi się ze zgłoszeniem mojego znajomego. Zgłosił budowę blaszanego budynku gospodarczego, a trzyma tam auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 26.08.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Panowie wielkie dzieki za informacje zglosze to bo jakbym tak ktos podkablowac i przyszloby placic jak napisal malop to jejuuu.... dzieki. wiem juz nac zym stoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 26.08.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Zwrócić należy również uwagę na fakt iż aby blaszak kwalifikował by się na garaż to musi mieć wysokość użytkową minimum 2,2m ,a jego dach musi spełniać zapisy MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts