wkurzajewski 25.08.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Dzien dobry, To mój pierwszy post na forum i od razu z grubej rury. Jestem właśnie na etapie wyboru ogrodzenia wokół domu. Ze względu na brak miejsca, skłaniam się ku opcji bramy przesuwnej. Brama dwuskrzydłowa o szerokości skrzydła ok 1,5 m też by się zmieściła, jednak wjazd byłby nieco utrudniony. Martwię się jednak czy brama przesuwna poradzi sobie z obfitymi opadami śniegu, a nie chcę robić sobie kolejnych wydatków przez dodatkowe ogrzewanie podjazdu. Temat mnie martwi od dłuższego czasu, bo chciałbym wyrobić się przed zimą. Dzisiaj znów powrócił z racji tego, że razem z wyborczą dostałem ulotkę z promocją na automatykę właśnie do bramy przesuwnej. Jeśli zrobiłbym za jadnym razem dwa boki ( chociaz planowałem jeden ), automat do bramy kupie za uwaga... 1 zł! Promocja jak w telefonii komórkowej. Gdyby ktoś nie kupił gazety, te same informacje można znalezc na stronie producenta ( http://www.xcel.pl/strona.php?mi=801&lang= ). Zastanawia mnie jednak to czy za takie pieniądze można wymagać czegoś sensowengo. Jak ma się prezentowany tam automat faac 740 do innych firm? Słyszałem sporo o nice i came, ale kazdy chwali to co sam ma i nie wiem co wybrać. Druga sprawa, czy ogrodzenia xcel są wporządku? Jak jest z ich jakością? Na zdjęciach wyglądają wporzadku. Na chwilę obecną czekam na wycenę całości, zobaczymy jak to wyjdzie. Na co zwracać uwagę przy wyborze automatu? Prosze o szybka odpowiedz. Z wyrazami szacunku, Kurzajewski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwwa 25.08.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Temat już przezemnie przerobiony. Ogrodzenie Xcel już stoi i jestem bardzo zadowolny, i moge je smialo polecic! Problem byl ze znalezieniem ekipy ktora zrobilaby mur oporowy w ludzkiej cenie. Brama przesuwna też stoi, z tym ze bez automatu. Odlozylem sobie to na wiosne... a tu w promocji mialbym za grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promet 26.08.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 a ile sobie życzy ta firma za wykonanie tej bramy ? podaj mi ich kosztorys z napędem , a ja Ci napiszę ile to by kosztowało u mnie , uwierz możesz się zdziwić jaka będzie różnica co do zabezpieczenia antykorozyjnego to dwie warstwy podkładu + coś na wierzch i po kłopocie , nie ma co przepłacać za te ich 5 super zabezpieczeń widziałem po montażu ogrodzenie firmy wiśniowski , co z tego , że drogie niby dobrze zabezpieczone jak podczas transportu się obtarło i już rdza wychodzi Co do obsługi bramy w zimie to jak odśnieżysz to nie będzie problemu cały tor ruchu bramy musi być czysty bo inaczej możesz spalić napęd :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 02.09.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 U tesciów jest brama otwierana nie przesuwana, jak dla mnie tragedia, nigdy bym takiej bramy u siebie nie zrobiła, dlatego u nas będzie przesuwna, właśnie szukam namiarów na wykonawców w rozsądnych pieniądzach z małopolskiego, jakby kyoś miał namiar to poproszę. Dlaczego jestem na nie na bramę otwieraną? Zajmuje duzo miejsca na podejździe po otwarciu ( nie wszystkim to przeszkadza) nie wiem czy to kwestia silnika ale strasznie wolno się otwiera - ta u teściów, w zimie grunt się podniósł i trzeba było wybierac zamarnieta ziemię na kilku metrach kwadratowych - (chyba nie muszę tłumaczyć jaka to radość) żeby nie się w ogóle ja dało otworzyć, w dodatku po jakimś 0,5 roku czasu od montażu zaczęła się zacinac ( pewnie to wina silnika jakiegoś kiepskiego, albo właśnie tego ze w zimie próbowano ja na siłę otwierać a grunt hamował. przy bramie przesuwnej nie ma możliwości aż takiego podniesienia gruntu, na ta cześć co się przesuwa jest tam beton na głebokości co najmniej 1,2m czyli od przemaraznia nie podniesie, a tam gdzie jest sama brama to łatwiej jest wybarąc grunt na tych 20cm wzdółoz bramy, czy śnieg na małym pasku niż na kilku metrach kwadratowych. ja jestem zrażona do bramy rozwieranej, ale to może tylko takie moje uprzedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowl 03.09.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Zarówno w bramach przesuwnych, jak i rozwieralnych żeby brama dobrze chodziło w zimę najważniejszy jest solidnie zalany beton - wtedy nie ma żadnych problemów. Należy też brac poprawkę, że sam metal również pracuje. Ja również jestem bardziej skłonny do bram przesuwnych, są wygodniejsze i nie traci się przestrzeni:) napęd FAAC 740 to napęd dobrej jakości, ale rzeczywiście trzeba to wszystko policzyc ile wyjdzie za takie ogrodzenie bez żadnych "promocji" . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 03.09.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 U mnie na stronie w galerii znajdzie Pan bramę, która ma jedną wadę: full wypas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwwa 25.09.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 do promet. Głowa puchnie jak czyta się wypowiedzi takich fachowców jak ty. Jeżeli ty, jako wykonawca nie widzisz różnicy pomiędzy ocynkiem ogniowym, a farbą podkładową, to ręce opadają. Przecież to całkiem inna metoda ochrony, całkiem inny gatunek człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 28.09.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Jak ocynk to tylko ogniowy, bo różnie się słyszy....nie dać się jak mój znajomy , któremu wcisneli ocynk nakładany ,,w garażu" u wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaciekkkk 15.10.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Jak ocynk to tylko ogniowy, bo różnie się słyszy....nie dać się jak mój znajomy , któremu wcisneli ocynk nakładany ,,w garażu" u wykonawcy Jak to nakładali, pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 25.10.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 nakładali ,,sprejem" cynk+aluminium....ponoć nowa metoda Panie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.11.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) Dostałem takie wyceny (do ogrodzenia mam 60 m):Betafence Pantanet Family (1,52m) = 95 zł/mb bruttoBetafence Nylofor (1,51m, panel, 4mm, ocynk powlekany) = 105 zł/mb bruttoMateriał + wykonanie (bez podmurówki). Chyba drogo, co?No i nie opłaca się siatki kupować w takim układzie bo panel niewiele droższy. Edytowane 2 Listopada 2010 przez jarett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 18.11.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Pisząc brama przesuwna macie na myśli bramę jeżdżącą po szynach????!!! W zimie zasypie wam śniegi i rolki nie będą mogły jeździć. Jeśli mogę doradzić do lepszym rozwiązaniem była by brama samonośna. Trzeba jeszcze wziąć pod wagę to, że do tego typu bram potrzeba więcej "miejsca" podczas otwierania tzn. szerokość światła wjazdu + tzw. przeciwwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenk.a 01.12.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Polecam firmę PŁOT BARY mają krótkie terminy i dają gwarancje dożywotnią. Znajdziecie ich w panoramie firm. Ich warsztat znajduje się na Żyznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaciekkkk 27.12.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Dostałem takie wyceny (do ogrodzenia mam 60 m): Betafence Pantanet Family (1,52m) = 95 zł/mb brutto Betafence Nylofor (1,51m, panel, 4mm, ocynk powlekany) = 105 zł/mb brutto Materiał + wykonanie (bez podmurówki). Chyba drogo, co? No i nie opłaca się siatki kupować w takim układzie bo panel niewiele droższy. Tak z ciekawości sprawdziłem te ogrodzenia o których pisze andrzejwawa i za wzór VAIL cenią się bardzo podobnie biorąc pod uwagę to że są to profile chyba 18 x 18 mm to cena jest bardzo fajna. Trzeba się powoli tematem interesować bo wiosna idzie na zewnątrz tylko -9 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaciekkkk 05.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Może się komuś przyda ta informacja ale przeanalizowałem trochę rynek ogrodzeń i wstępnie wybrałem ogrodzenie firmy Wiśniowski jednak po otrzymaniu oferty cenowej przeżyłem szok cena powalająca przęsło zaczyna się od 600 zł , więc zdecydowałem się na ogrodzenie firmy Xcel. Betafence też brałem pod uwagę ale wzory mi zbytnio nie odpowiadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał 33 27.04.2011 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ogro.pl polecam, 10 lat gwarancji, niskie ceny i co najważniejsze ocynk ogniowy + farba proszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota Solecka 02.05.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 (edytowane) A może takie jak na: http://www.solmetal.pl Edytowane 2 Maja 2011 przez Dorota Solecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 14.06.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 A może takie jak na: http://www.solmetal.pl Kryptoreklama, jeszcze admin nie zauważył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenk.a 01.12.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dzien dobry, To mój pierwszy post na forum i od razu z grubej rury. Jestem właśnie na etapie wyboru ogrodzenia wokół domu. Ze względu na brak miejsca, skłaniam się ku opcji bramy przesuwnej. Brama dwuskrzydłowa o szerokości skrzydła ok 1,5 m też by się zmieściła, jednak wjazd byłby nieco utrudniony. Martwię się jednak czy brama przesuwna poradzi sobie z obfitymi opadami śniegu, a nie chcę robić sobie kolejnych wydatków przez dodatkowe ogrzewanie podjazdu. Temat mnie martwi od dłuższego czasu, bo chciałbym wyrobić się przed zimą. Dzisiaj znów powrócił z racji tego, że razem z wyborczą dostałem ulotkę z promocją na automatykę właśnie do bramy przesuwnej. Jeśli zrobiłbym za jadnym razem dwa boki ( chociaz planowałem jeden ), automat do bramy kupie za uwaga... 1 zł! Promocja jak w telefonii komórkowej. Gdyby ktoś nie kupił gazety, te same informacje można znalezc na stronie producenta ( http://www.xcel.pl/strona.php?mi=801&lang= ). Zastanawia mnie jednak to czy za takie pieniądze można wymagać czegoś sensowengo. Jak ma się prezentowany tam automat faac 740 do innych firm? Słyszałem sporo o nice i came, ale kazdy chwali to co sam ma i nie wiem co wybrać. Druga sprawa, czy ogrodzenia xcel są wporządku? Jak jest z ich jakością? Na zdjęciach wyglądają wporzadku. Na chwilę obecną czekam na wycenę całości, zobaczymy jak to wyjdzie. Na co zwracać uwagę przy wyborze automatu? Prosze o szybka odpowiedz. Z wyrazami szacunku, Kurzajewski. polecam "nice" oraz firmę " Płot Bary" od roku mam zrobioną u nich bramę z napędem. w zime nie zawodna. oczywiście nie tylko. znalazłam ich przypadkiem w panoramie firm, zadzwoniłam przyjechali zrobili pomiar po kilku dniach miałam wycene i gotowe. Pamiętam, że termin był krótki. w miesiąc miałam wszystko gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenk.a 01.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 polecam "nice" oraz firmę " Płot Bary" od roku mam zrobioną u nich bramę z napędem. w zime nie zawodna. oczywiście nie tylko. znalazłam ich przypadkiem w panoramie firm, zadzwoniłam przyjechali zrobili pomiar po kilku dniach miałam wycene i gotowe. Pamiętam, że termin był krótki. w miesiąc miałam wszystko gotowe Nie polecam dużych firm, one i tak zlecaja prace mniejszym i doliczają swoją marże i zamiast 1000 zł płacisz 2200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts