adamoos 21.09.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Tu chodzi raczej o mniej roboty. Płyta jest większa. Przykręca się ją szybciej niż taką samą powierzchnię desek do krokwi. A szalunkowe deski są takie sobie. Powykrzywiane, połamały się przy ściaganiu, rozeschły się od betonu, są brudne od cementu i wiele ma jeszcze masę gwoździ. Strop robiliśmy ponad dwa miesiące, bardzo wtedy lało i to też miało wpływ na ich stan obecny. Poza tym i tak by nie starczyło, bo powierzchnia parteru to 56 m2 a dachu 140 m2. Więc suma sumarum nie dziadujemy. Oszczędzamy tylko na fachowcach i na własnej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.09.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Pod gonty to tylko OSB. Deski są za bardzo podatne na wykrzywianie, a przy gontach bo będzie baaaaaardzo widoczne Poza tym OSB trochę bardziej niż deski usztywnią konstrukcję dachu i nie będzie się fałdować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 22.09.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 a to w sumie racja....nie zastanowiłem się nad tym dokładniej, że przecież bedzie gont. płyta zdecydowanie jest lepszym rozwiązaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagódka1719506798 28.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Postanowiłem się wreszcie ujawnić i przywitać - więc się witam Od dłuższego czasu podglądam i podziwiam Wasz zapał do stworzenia swojego gniazdka. Wielki szacunek. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figlar 01.11.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Drodzy budowniczowie Asiu i Adamie,serdeczne gratulacje z okazji zakończenia ważnego etapu Waszej budowy. Teraz powinno być już z górki, chociaż sporo jeszcze pracy przed Wami. Ale przecież "życie jest piękne", nieprawdaż ? Całujemy Was rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 13.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 No i super:) " Jest dach jest impreza:p " Gratuluję Dach to dach:) na głowę już nie kapie:) Mam prośbę Jak byś mógł mi napisać takie luźne zestawienie ile kasy na co wydaliście jeśli chodzi o dach:) ja powierzchnię dachu nie licząc ganka mam praktycznie identyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 18.11.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No rewelacja. Okienka masz Ja też tak chceeeee. Będziesz mógł zimą robić w środku. Nie no zazdroszczę. U mnie szykuje się przerwa zimowa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 22.11.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Drzwi już też są, na razie prowizoryczne, ale są A poza tym to wstawimy kozę i dłubiemy dalej. Spoko, verterix, zrobiłeś tyle na ten sezon, że jestem pełen podziwu. Mi to zajęło dodatkowo dwa miesiące w zeszłym roku. Tym bardziej, że chate masz większą i bardziej skomplikowaną od naszej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 24.11.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ja ubieram jeden sweter więcej i muruje ściany działowe wieczorami. Jestem porażony wielkością mojego domu. kiedy ja go wykończę. ( będzie co robić ) A u mnie nawet jak koza by była to w środku przeciągi mam nie miłosierne bo spoiny pionowe nie są klejone. Ej a tak teraz patrze i nie mogę się komina dopatrzeć. Zdecydowałeś się na systemowy? czy w tym roku tylko jakieś tymczasowe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 25.11.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Komin będzie na maxa tymczasowy, po prostu rura przez dach. Oczywiście BHP zachowane, wszystko oddzielone od dachu żeby nie było żadnego pożaru. Dzisiaj być może mi się uda go zamontować, to pozostanie tylko kupić rury i grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 29.11.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 N takim piecyku to i jajecznicę zrobić można z powodzeniem:P a dobra jajeczniczka z boczkiem i cebulką w przerwie prac w zimowe wieczory...... A tak na poważnie...komin tak na tymczasowy to całkiem spoko się wydaje...jakie prace planujecie teraz dalej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 30.11.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Póki nie ma mrozów (w środku oczywiście, hehe) to murujemy działówki. Fajnie by było skończyć chociaż parter, to wtedy można już rozprowadzać elekrtykę , a potem styropian i woda oraz ogrzewanie. A jeżeli będą bardzo niskie temperatury to biorę wiertarę i montuję stelaże pod sufity na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 04.12.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 sufity na parterze z kartongipsu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 07.12.2011 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Tak, z kartongipsu. Po prostu będzie najłatwiej. Nie tynkowałem nigdy ściany, a o suficie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 09.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witajcie,ja też buduje swój dom sam ale napewno nie zrobiłbym sufitu z płyt gipsowych bo nie podobają mi sie te widoczne łączenia płyt ,Trzeba sie bardzo postarać by ich nie było widać.Wole tynki tradycyjne i takie będe robił u siebie mimo że nie mam dużej wprawy w tynkowaniu.(mój LK506 +garaż=LK518 ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Dobrze zrobionych łączeń nie ma prawa być widać Po to krawędzie płyt są cieńsze od środka, aby można było tam ukryć spoinę i nie robiła się gula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 22.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Cześć w Nowym Roku:) Jak Wam zima mija?? Poczyniliście jakieś postępy na budowie?? Pozdrawiam:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 23.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Sima. Mam nadzieję, że trzeci raz rury kanalizacyjnej od umywalki nie musiałeś przenosić Coś nie ma wpisów w waszym dzinniku:( a ciekaw jestem jak wam idzie...czy kable już rozprowadzonie..ile materiału zuzyliście na elektryke:) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 06.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dłubanie w kabelkach potem w rurkach...to musi być monotonne:) Ale jak sie robi dla siebie to trzeba powoli i dokładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor_ 08.05.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam.Budujemy ten sam dom w okolicach Płocka. mam pytanie ile kabla poszło wam na położenie elektryki? Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts