Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LK & 506 Asi i Adama - okolice Częstochowy - komentarze

Recommended Posts

Tu chodzi raczej o mniej roboty. Płyta jest większa. Przykręca się ją szybciej niż taką samą powierzchnię desek do krokwi. A szalunkowe deski są takie sobie. Powykrzywiane, połamały się przy ściaganiu, rozeschły się od betonu, są brudne od cementu i wiele ma jeszcze masę gwoździ. Strop robiliśmy ponad dwa miesiące, bardzo wtedy lało i to też miało wpływ na ich stan obecny. Poza tym i tak by nie starczyło, bo powierzchnia parteru to 56 m2 a dachu 140 m2. Więc suma sumarum nie dziadujemy. Oszczędzamy tylko na fachowcach i na własnej robocie.

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Drodzy budowniczowie Asiu i Adamie,

serdeczne gratulacje z okazji zakończenia ważnego etapu Waszej budowy. Teraz powinno być już z górki, chociaż sporo jeszcze pracy przed Wami. Ale przecież "życie jest piękne", nieprawdaż ? Całujemy Was

rodzice

• 2 weeks później...
Drzwi już też są, na razie prowizoryczne, ale są :) A poza tym to wstawimy kozę i dłubiemy dalej. Spoko, verterix, zrobiłeś tyle na ten sezon, że jestem pełen podziwu. Mi to zajęło dodatkowo dwa miesiące w zeszłym roku. Tym bardziej, że chate masz większą i bardziej skomplikowaną od naszej. Pozdrawiam.

Ja ubieram jeden sweter więcej i muruje ściany działowe wieczorami. Jestem porażony wielkością mojego domu. kiedy ja go wykończę. ( będzie co robić ;) ) A u mnie nawet jak koza by była to w środku przeciągi mam nie miłosierne bo spoiny pionowe nie są klejone. Ej a tak teraz patrze i nie mogę się komina dopatrzeć. Zdecydowałeś się na systemowy? czy w tym roku tylko jakieś tymczasowe rozwiązanie?

Póki nie ma mrozów (w środku oczywiście, hehe) to murujemy działówki. Fajnie by było skończyć chociaż parter, to wtedy można już rozprowadzać elekrtykę , a potem styropian i woda oraz ogrzewanie. A jeżeli będą bardzo niskie temperatury to biorę wiertarę i montuję stelaże pod sufity na parterze.

Witajcie,ja też buduje swój dom sam ale napewno nie zrobiłbym sufitu z płyt gipsowych bo nie podobają mi sie te widoczne łączenia płyt ,Trzeba sie bardzo postarać by ich nie było widać.Wole tynki tradycyjne i takie będe robił u siebie mimo że nie mam dużej wprawy w tynkowaniu.(mój LK506 +garaż=LK518 ) .

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...