MatDomi 06.08.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ja również gratuluję zalania stropu:) Pełen szacunek:) Ps. zapraszam do nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 21.08.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 I co to ma być?? Brak fotek?? czy prace na en rok już zakończone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 30.08.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Oj, pracy to jeszcze dużo przed nami i mam nadzieję, że zakończymy na ten rok już ze stanem surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.08.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ale SSO, czy SSZ? No i czy z dachem pokrytym finalnie... Aczkolwiek z palcem w d... nosie dacie radę patrząc na tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 31.08.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Okna wstawimy już na gotowo, drzwi będą raczej prowizorką budowlaną. Niestety póki co brak ścian szczytowych a co za tym idzie otworów pod te okna. Co do pokrycia planujemy finalnie gonty, więc najpierw na deskowanie pójdzie papa. Mamy dylemat czy wyrobimy się do zimy z oknami dachowymi i kominami (systemowymi). Czy nie odpuścić sobie przypadkiem jakby zima miała nadejść wcześniej i kontynuować prace dachowe na wiosnę. Wtedy do zapapowania zostałyby tylko dwie połacie bez żadnych obróbek, więc poszłoby pewnie sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 12.09.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 w końcu jest co podglądać myślę że lepiej pokryć papą całe połacie, a obróbki zrobić spokojnie na wiosnę bo patrząc na pogodę i prognozy to nie zapowiada sie za ciekawie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.09.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Budowa idzie super. A prognozy faktycznie nieciekawe:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 13.09.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Kurde belek, nie straszcie tak z tymi prognozami bo na poniedziałek wstępnie zaklepany sąsiad do pomocy przy dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 16.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 No niestety nie ma co...pogoda nie rozpieszcza...aż sie nie chce wychodzić na budowę Ja na szczęście mam już stan zero i na ten rok dajemy sobie spokój:) Gont będziecie zakładać ze względu na oszczędności czy podoba się wam takie pokrycie bo ja też sie zastanawiałem nad takim rozwiązaniem przez pewien czas:) ?? Jakie okna planujecie zakupić białe czy kolorek?? wersja budżetowa czy takie na extra?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 18.09.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) Gont dlatego, że pewnie łatwiej go położyć samemu, jest pokryciem lekkim w porównaniu z dachówką, i nam się podoba. A z oknami to ja jestem za białymi, a Asia za kolorem. Edytowane 18 Września 2011 przez adamoos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 18.09.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Dominika też wolała kolorek...ale po skalkulowaniu różnicy w pieniążkach jesteśmy juz jednogłośnie za białymi:) czekam na niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 19.09.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jak się dobrze poszuka, to się znajdzie okna kolorowe w cenie białych Na rynku jest na prawdę dużo opcji. Dawaj tę niespodziewajkę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.09.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Kolarze mowia "dobra noga" a ja Ci napisze "dobra ręka", choćby wyciągnieta do Ziemi. Zuchy z Was są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 20.09.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Emmm.... A gdzie szczyty? Będziecie domurowywać po więźbie dopiero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 20.09.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak, szczyty zaraz po więźbie, jeszcze pewnie w tym tygodniu. Tzn. w tym tygodniu się zaczną murować. Po prostu nie chcieliśmy, żeby nam ściany przeszkadzały wnosić te potężne murłaty, płatwie i krokwie. A potem już płyty i papa. Tak a propos to doradzi ktoś fajną papę, żeby wytrzymała ze 3 lata zanim pojawią się gonty ? Fajną tzn. fajną cenową i żeby to się nie układała tak, że wygląda jak fale Dunaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.09.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 ja pierd#$%^ adamoos - jesteś półtora gościa!! :jawdrop:szczena mi się z zawiasów wysunęła jak zobaczyłem więźbę - WIĘŹBĘ SAMOROBNĄ!!! wielki.... wielki... wielki szacun chłopie!!! pozdroNETbet p.s. pamperów nie zmieniaj częściej jak co trzy godziny:cool: - wytrzymają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 20.09.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Nie no, spieszę poprawić. Nie do końca samorobnie bo mieliśmy do pomocy gościa od nas z wioski gdzie mieszkamy, a to jest rodowity góral z okolic Andrychowa, tyle że do nas na wieś za żoną go przygnało. My byliśmy raczej takimi w stylu podaj, przynieś, podnieś, przytrzymaj, wciągnij, obróć, a on był tutaj kierownikiem robót. Całe merytoryczne przygotowanie należało po stronie fachowca. Całkowicie samemu to byśmy się w życiu nie podjęli więźby. Ale już co nieco człowiek prawideł stawiania dachów podłapał, więc jak skończymy więźbę, to może w wolnej chwili skrobnę samouczka dla większych hardkorowców niż my. Może ktoś skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 20.09.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 SUPER! Pełen szacun:) Dobry fachowiec bez sprytnych pomocników by się tak ładnie i szybko nie uporał Naprawdę nieźle:) mnie to czeka w przyszłym roku...aż mnie ciarki przechodzą DOBRA ROBOTA:) Jakie płyty będziecie przykręcać?? OSB 22cm?? jeśli chodzi o papy tradycyjne (nie zgrzewane) to coraz ciężej znaleźć coś porządnego:/ przynajmniej ja takie odnoszę wrażenie chodząc po składach i marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoos 21.09.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 OSB, ale raczej 22 mm. Takich ciężkich byśmy nie wyładowali nawet z samochodu A tak na poważnie, to zastanawiamy się, czy z pióro wpustem czy bez. Ale chyba bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatDomi 21.09.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 no no....literówka:P ja też bym wolał bez pióro wpustów. a dlaczego płyta a nie deska?? cena deski chyba znacznie mniejsza( około 15zł za m2) a płyta 22 to pewnie około 25 zł?? Nie chcecie użyć desek z szalowania stropu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts