papuch 26.08.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 witam mam dylemat bo nastawiłam się na wylewkę anhydrytową -cienką - podali mi cenę 31zł netto za metr (grubość 4-4,5cm) cena to usługa z materiałem (leją z gruchy na przygotowaną podłogę -dyletacja w moim zakresie)Termin ich prac to oczekiwanie ok 10 dni i 1 dzień roboty, po czym można wchodzić na inne prace po 2-3 dniach,Zależało mi na czasie bo myślałam że ekipa od tynków wejdzie wcześniej ale mi zwiali i teraz musze na nich czekać do października. W tym czasie instalator zrobi mi wszystkie rurki i musze kłaść wylewki.Nie potrzebuję się spieszyć bo i tak czekam na tynkarzy więc może wylewki tradycyjne? Ale jaki koszt?Na allegro piszą że 11-14zł za m2 bez materiału a około 27zł za m2 z materiałem- czy to realne? O co pytać wylewkarzy tzn -czy w cenie jest co??? No właśnie co ma być w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.08.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 pioch, cement, plastyfikator, siatka zbrojaca, woda, tasmy dylatacyjne, styropian, folia budowlana, czasami wlokna polipropylenowe, paliwo do kreta lub prad. wode i prad zapewnia inwestor i to nie jest w cenie 27 to uczciwa cena za wylewki z materialem. sporo jednak zalezy od grubosci styropianu i grubosci wylewki na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 26.08.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dzięki bardzo konkretnie powiedz czy siatka zbrojąca to konieczność? Czy na większych powierzchniach dawać coś takiego czy obejść się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.08.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 dawac dawac....ponizej 2zl/m2 dawac i sie nie zastanawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.08.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 dawac dawac....ponizej 2zl/m2 dawac i sie nie zastanawiac ciekawe, gdzie mozna kupic w tej cenie. Najtaniej znalazłem za 2,45/m2, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.08.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 pioch, cement, plastyfikator, siatka zbrojaca, woda, tasmy dylatacyjne, styropian, folia budowlana, czasami wlokna polipropylenowe, paliwo do kreta lub prad. wode i prad zapewnia inwestor i to nie jest w cenie 27 to uczciwa cena za wylewki z materialem. sporo jednak zalezy od grubosci styropianu i grubosci wylewki na nim nie chce mi sie wierzyc, ze ta cena obejmuje koszt styropianu, siatki, folii. wg mnie to jest to koszt robocizny z materialem - piasek, cement, plastyfikator, włókna, moze tasma dylatacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.08.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 :przeliczylem.... tak tak, bez styropianu....przepraszam5cm wylewki (siatka, folia, tasmy, piach,plastyfikator, cement, wlokna) wyszlo mi 14zl/m2 czyli 13zl/m2 robocizna i wychodzi 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.08.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 witam mam dylemat bo nastawiłam się na wylewkę anhydrytową -cienką - podali mi cenę 31zł netto za metr (grubość 4-4,5cm) cena to usługa z materiałem (leją z gruchy na przygotowaną podłogę -dyletacja w moim zakresie) Termin ich prac to oczekiwanie ok 10 dni i 1 dzień roboty, po czym można wchodzić na inne prace po 2-3 dniach, Zależało mi na czasie bo myślałam że ekipa od tynków wejdzie wcześniej ale mi zwiali i teraz musze na nich czekać do października. W tym czasie instalator zrobi mi wszystkie rurki i musze kłaść wylewki. Nie potrzebuję się spieszyć bo i tak czekam na tynkarzy więc może wylewki tradycyjne? Ale jaki koszt? Na allegro piszą że 11-14zł za m2 bez materiału a około 27zł za m2 z materiałem- czy to realne? O co pytać wylewkarzy tzn -czy w cenie jest co??? No właśnie co ma być w cenie? Wylewki cementowe o grubości 5-6cm z miksokreta i zacierane mechanicznie schną nawet 6 miesięcy aby uzyskać wilgotność rzędu około 1,5%. Na takiej wylewce można dopiero położyć parkiet czy deski, a i tak musi to być sprawdzone przez wyjątkowego profesjonalistę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts