Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena wylewki?

papuch

Recommended Posts

witam mam dylemat bo nastawiłam się na wylewkę anhydrytową -cienką - podali mi cenę 31zł netto za metr (grubość 4-4,5cm) cena to usługa z materiałem (leją z gruchy na przygotowaną podłogę -dyletacja w moim zakresie)

Termin ich prac to oczekiwanie ok 10 dni i 1 dzień roboty, po czym można wchodzić na inne prace po 2-3 dniach,

Zależało mi na czasie bo myślałam że ekipa od tynków wejdzie wcześniej ale mi zwiali i teraz musze na nich czekać do października.

W tym czasie instalator zrobi mi wszystkie rurki i musze kłaść wylewki.

Nie potrzebuję się spieszyć bo i tak czekam na tynkarzy więc może wylewki tradycyjne? Ale jaki koszt?

Na allegro piszą że 11-14zł za m2 bez materiału a około 27zł za m2 z materiałem- czy to realne?

O co pytać wylewkarzy tzn -czy w cenie jest co??? No właśnie co ma być w cenie?

pioch, cement, plastyfikator, siatka zbrojaca, woda, tasmy dylatacyjne, styropian, folia budowlana, czasami wlokna polipropylenowe, paliwo do kreta lub prad.

wode i prad zapewnia inwestor i to nie jest w cenie :)

27 to uczciwa cena za wylewki z materialem.

sporo jednak zalezy od grubosci styropianu i grubosci wylewki na nim

pioch, cement, plastyfikator, siatka zbrojaca, woda, tasmy dylatacyjne, styropian, folia budowlana, czasami wlokna polipropylenowe, paliwo do kreta lub prad.

wode i prad zapewnia inwestor i to nie jest w cenie :)

27 to uczciwa cena za wylewki z materialem.

sporo jednak zalezy od grubosci styropianu i grubosci wylewki na nim

nie chce mi sie wierzyc, ze ta cena obejmuje koszt styropianu, siatki, folii.

wg mnie to jest to koszt robocizny z materialem - piasek, cement, plastyfikator, włókna, moze tasma dylatacyjna.

:przeliczylem.... tak tak, bez styropianu....przepraszam

5cm wylewki (siatka, folia, tasmy, piach,plastyfikator, cement, wlokna) wyszlo mi 14zl/m2 czyli 13zl/m2 robocizna i wychodzi 27

witam mam dylemat bo nastawiłam się na wylewkę anhydrytową -cienką - podali mi cenę 31zł netto za metr (grubość 4-4,5cm) cena to usługa z materiałem (leją z gruchy na przygotowaną podłogę -dyletacja w moim zakresie)

Termin ich prac to oczekiwanie ok 10 dni i 1 dzień roboty, po czym można wchodzić na inne prace po 2-3 dniach,

Zależało mi na czasie bo myślałam że ekipa od tynków wejdzie wcześniej ale mi zwiali i teraz musze na nich czekać do października.

W tym czasie instalator zrobi mi wszystkie rurki i musze kłaść wylewki.

Nie potrzebuję się spieszyć bo i tak czekam na tynkarzy więc może wylewki tradycyjne? Ale jaki koszt?

Na allegro piszą że 11-14zł za m2 bez materiału a około 27zł za m2 z materiałem- czy to realne?

O co pytać wylewkarzy tzn -czy w cenie jest co??? No właśnie co ma być w cenie?

Wylewki cementowe o grubości 5-6cm z miksokreta i zacierane mechanicznie schną nawet 6 miesięcy aby uzyskać wilgotność rzędu około 1,5%. Na takiej wylewce można dopiero położyć parkiet czy deski, a i tak musi to być sprawdzone przez wyjątkowego profesjonalistę.