vieslav 26.08.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Za każdym razem gdy otwieram rachunek za prąd krew mnie zalewa. Zużycie się nieznacznie zmniejsza, a rachunki coraz wyższe. Teraz za pół roku dostałem ~940zł. Zużycie ~2000kWh/pół roku (~750 I taryfa, ~1250 II taryfa - bojler). Za 1kWh w droższej taryfie płacę ~0,48 gr, w tańszej ~0,16gr + suma opłat stałych: ~80zł (dostawca PGE Lubzel, woj. lubelskie). Ceny brutto, bez opłat za przesył. Słyszałem/czytałem, że osobom zużywającym duże ilości prądu opłaca się zmienić dostawcę. Niestety, nie łapię się w tych wszystkich kalkulatorach. Ceny energii w moim przypadku rosną co pół roku, wszelkie kalkulatory są nieaktualne, wg nich powinienem płacić 600zł a płacę prawie 1000zł/pół roku. Może ktoś dokonał takiej zmiany i jest w stanie wypowiedzieć się, czy przyniosło to korzyści? Acha, II taryfa w moim przypadku obowiązuje w godzinach 13-15 i 22-6. Weekendowe taryfy odpadają, tam prąd jest dużo droższy w I taryfie a nie mogę sobie na to pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalspiker 21.08.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 podepnę się pod temat, bo coraz też czytałem o tym i zdecydowałem się na zmianę. Mam taryfę C 11 podpisałem umowę z innym sprzedawcą, dostałem gwarancję STAŁEJ ceny przez 24 m-c, czyli przez czas trwania umowy, ze stawką za kWh niższą niż miałem. Zmianę robiłem pół roku temu a teraz widzę że oszczędności mam ok 20%.W internecie są kalkulatory, ja z jednego z nich skorzystałem i sobie ofertę zamówiłem on-line, Pani od nowego sprzedawcy zadzwoniła i po 2 tyg miałem umowę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martens79 21.10.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A możesz podpowiedzieć z jakiego kalkulatora korzystałeś? I czy dane z jego wyliczeń były aktualne?Oraz kto jest teraz Twoim nowym dostawcą? Bo te dostępne w internecie wskazują bardzo różenie, przy takich samych parametrach. Aktualnie jesteśmy na ścieżce wojennej z PGE i szczerze mówiąc mamy juz dosyć, a rachunki za prad siegają 250-300zł/m-c plus na koniec 6 miesięcznego okresu rozliczeniowego jescze jest niedopłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lwica1998 14.11.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Sama chciałam zmienić dostawcę , ale okazuje się , że nie jest to wcale takie proste. Na moim terenie jest monopolista , więc te wszystkie gadki o wolnym wyborze są śmiechu warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Budzę temat, bo zastanawiam się nad zmianą dostawcy prądu. Szukam opinii osób, które tego dokonały i podzielą się spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 28.04.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja zmieniłem.Ale umowa ma obowiązywać dopiero od 1 maja.W umowie mam zapewnioną niezmienność ceny przez okres trwania umowy,czyli 3 lata.Przez 2 lata mam 15% niższą cenę niż dotychczas.W 3 roku 10%.Ale...Jak zwykle jest haczyk.Obowiązkowo trzeba wykupić ubezpieczenie za 5zł.miesięcznie.Ubezpieczenie obejmuje sprzęt AGD w razie uszkodzenia w wyniku przepięć lub innych awarii sieci elektrycznej.Niestety,nie dotyczy to wyładowań atmosferycznych. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ja miesiąc temu wysłałem papiery do TeleZet ale mnie zlali. Muszę jutro do nich zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.04.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dla 10-15% szkoda dupę ruszać. Dziś jeden, jutro drugi będzie lepszy... Kup se wiatrak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dla 10-15% szkoda dupę ruszać. Dziś jeden, jutro drugi będzie lepszy... Kup se wiatrak:D Eee, panele lepsze Mój kolega produkuje wiatraki. Koszt 100tyś. Kiedy go zapytałem o sens takiej inwestycji wzruszył ramionami. Jak są tacy co je kupują to on je buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.04.2014 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 To ekologiczna zadyma doprowadziła do tak wysokich cen za prąd. Z wiatraka jest on 3 krotnie droższy...Merkel stwierdziła, że Niemiec nie stać na taką ekologię. Weź się za ekologię, kupisz sobie nie tylko prąd jaki chcesz, ale zostanie jeszcze na Bentleya;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.04.2014 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 To ekologiczna zadyma doprowadziła do tak wysokich cen za prąd. Z wiatraka jest on 3 krotnie droższy...Merkel stwierdziła, że Niemiec nie stać na taką ekologię. Weź się za ekologię, kupisz sobie nie tylko prąd jaki chcesz, ale zostanie jeszcze na Bentleya;) Całkowicie się z tym zgadzam Ale kuszą mnie te panele na moim dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 29.04.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dla 10-15% szkoda dupę ruszać. Dziś jeden, jutro drugi będzie lepszy... Kup se wiatrak:D Sami do mnie przyszli.Sami wszystko załatwiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 29.04.2014 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Sami do mnie przyszli.Sami wszystko załatwiają. Tia. I sądzisz, że za to ich przyjście nie zapłacisz? Oj, naiwni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 29.04.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Tia. I sądzisz, że za to ich przyjście nie zapłacisz? Oj, naiwni... To im zależy,żebym do nich przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts