edak 26.08.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam postanowiłam wprowadzić jakiś kolor do wnętrz - chodzi mi o salon i kuchnię, które są beżowo, brązowe z odrobiną czerni. Oglądałam wiele aranżacji salonów i po dyskusjach na innych forach ,mój wybór padł na bordo. Myślałam o zakupie ciemno winnej sofy oraz dodatków w postaci podkładek, czajnika, obrazu w odcieniach ciemnej czerwieni. A treaz musze kupic lampę - jest to prezent tylko muszę zasecydować o kolorze? Chcę wybrać lampę OTTO W3 36 z linku ponizej - ale którą ? bordo, brąz czy ecru. Dokupie sobie równiez dwie lampy OTTO W1 15 nad blat (nogę w kuchni) i chciałabym żeby były tego samego koloru co ta salonowa...ale jakiego koloru, no jakiego? myślałam o bordo, ale się boje link do lamp http://www.2bm.pl/kategorie?file_id=772316945&f1218849532c=O%25C5%259Bwietlenie%2Bsalonu&f321453478c=OTTO&f1224627783c=&f286082064c=&sort=cena_brutto&PHPSESSID=&x=10&y=6 Zdjęcia mojego salonu i kuchni są w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 26.08.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) Pewnie za dużo nie pomogę, ale obejrzałam Twoje wnętrza i ja bym nie zdecydowała się na lampy bordo. Nad blatem ładnie by wyglądały czarne, a w salonie ciężko stwierdzić skoro piszesz że narożnik do wymiany i sama jeszcze nie wiesz na jaki kolor. Bakłażanowa sofa byłaby super ale to dość odważne posunięcie i w razie chęci zmiany kolorystyki ciężko będzie później manewrować kolorami. Jeśli masz ochotę na czarną też będzie ok. U mnie nie dość że czarne sofy na tle białych ścian to jeszcze na ciemnobrązowej podłodze Masz bardzo przyjemne wnętrza (uwielbiam białe ściany ). Trochę mi stół i krzesła zgrzytają do reszty wystroju, ale nowa sofka w prostej nowoczesnej formie i już będzie dużo lepiej Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez zetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 26.08.2010 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 niestety , stół, krzesła, ława i szafka pod TV oraz nieszczęsna kanapa są ściągnięte z mieszkania, w którym mieszkałam i kompletnie nie pasują do tego wnętrza...na razie nie mam kasy na wymianę mebli, ale z pewnością stopniowo je wymienię. Najpierw chciałabym wymienić sofę, ławę i krzesła...stół pewnie na razie zostanie - może go czymś przykryję...ale ja nie lubię obrusików no i chciałabym stopniowo wprowadzić kolor do wnętrza...i to bordo...tylko obawaim się, że póki nie wymienię mebli ten bordowy żyrandol będzie pasował jak przysłowiowa pięść do nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.08.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 JA bym równiez darowala sobie to bordo. Nad blatem ładnie wyglądałyby te czarne lampy, które pokazywałas w dzienniku (te pierwsze, dłuzsze), sofę dałabym jasnoszarą/szarą i białe/ecru, najprostsze rolety rzymskie na okna. Moim zdaniem bordo zepsuje to wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 26.08.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 A mnie osobiście podoba się mocniejszy akcent kolorystyczny w pomieszczeniach, o ile nie jest go za dużo U siebie mam czerwoną jedną ścianę w kuchni i akcent przy kominku - reszta to szarości w połączeniu z merbau (szare kafle, szary narożnik i poduchy, lampy kryształowe - nie chciałam, żeby tej czerwieni było za dużo). Dla mnie ok, dobrze czuję się takim wnętrzu http://images48.fotosik.pl/228/70c0401e85bf0162m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.08.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) A mnie osobiście podoba się mocniejszy akcent kolorystyczny w pomieszczeniach, o ile nie jest go za dużo U siebie mam czerwoną jedną ścianę w kuchni i akcent przy kominku - reszta to szarości w połączeniu z merbau (szare kafle, szary narożnik i poduchy, lampy kryształowe - nie chciałam, żeby tej czerwieni było za dużo). Dla mnie ok, dobrze czuję się takim wnętrzu http://images48.fotosik.pl/228/70c0401e85bf0162m.jpg U Ciebie pięknie Zreszta kiedys juz chyba komentowałam. Ale to bordo u edak naprawdę średnio mi pasuje. Ja tez mam akcent kolorystyczny w brązowo-szaro-kremowym salonie w postaci wlasnie czerwonych krzeseł w takim odcieniu jak Twoja ściana. Ale teraz juz chyba wolalabym szare/czarne lub jasne. Neutralne barwy dają więcej możliwosci do zmiany wnętrza dodatkami. Krzesła mozna zmienic, lampy też, ale chyba prościej i taniej zmieniac klimat poduszkami, zaslonami, itp. Teraz, do czerwonych krzeseł nie powieszę juz np. szaro turkusowych zasłon, czy nie położę takich poduszek. Ja stawiam na neutralne barwy tych w miarę stałych elementów wystroju. Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 26.08.2010 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 to bordo za mną chodzi jak obejrzalam kilka fotek z forum (mam nadzieję, że żaden forumowicz nie będzie miał mi za złe, że wklejam tu jego fotki) - mam wrażenie, że ten kolor nisie za sobą masę przytulności - mogłbym też jedną ścianę pomalowac na bordo, albo dać jakąś tapetę, np. na tą ścianę z grzejnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.08.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Pavis kuchnia pana Borsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 27.08.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Razpoznawalne są te kuchnie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts