bajanadjembe 26.08.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Bardzo proszę osoby zorientowane o udzielenie informacji na temat wełny mineralnej Ursa Pure 39. Czy ktoś z Was ją zna? Kładł ją? Użytkuje?Dziękuję z góry za wszystkie spostrzeżenia i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 01.09.2010 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dziękuję FlashBack za odpowiedź.Chcę dać 15 cm w krokwie i 5 pod krokwie. Razem 20 cm. Taki miałam pierwotny zamysł. Ta z grupy 35 ma inne grubości. Trzeba by dać 14 (16?) + 10. Tylko jak tą 10 zamocować pod krokwiami (jest wyższa niż profil i będzie dołem wystawać).A powiedz mi jeszcze, czy ona jest bardzo puchata? Jak dam 15 cm w krokwie (18 cm jak były mokre, teraz wyschły i mają trochę ponad 17cm), to ona nie podejdzie pod same deski? I czy konieczne jest nabijanie do krokiew folii paroprzepuszczalnej?A gdybym miała dać jakąś "normalną" (jak mówi mąż), to jakie rozwiązanie byś u mnie polecał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 01.09.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Zrozumiałam, że:1. 3 cm poniżej deskowania robimy sznurkowanie (bez folii paroizolacyjnej?)2. do boków krokwi przybijamy "grzybki" 3. pomiędzy krokwie dajemy wełnę grubości 14 cm4. znów sznurkujemy (?)5. mocowane są profile i pomiędzy nie dajemy wełnę grubości 10 cm ( 16 za bardzo obniży nam wysokość pomieszczeń); trzeba by ją jakoś przycinać i wkładać też w sam profil, żeby go dobrze otulić (?)6. folia paroszczelna7. płyta gk Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 02.09.2010 01:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Dzięki!A jakiej długości wieszaki powinnam kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 02.09.2010 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Bardzo Ci dziękuję FashBack. Edytowane 8 Września 2010 przez bajanadjembe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts