alice 13.02.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Dzień dobry,czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z tym kotłem gazowym? Firma reklamuje się z tym żeliwnym kotłem + palnik Logatop+ sterowanie pogodowe Logamatic+podgrzewacz c.w.u. 160 l + jeden z 3 zestawów do wyboru:- 4 grzejniki- 2 pompy c.o.+popma c.w.u.- komin+100 m rury miedzianejcena od 9650 zł z 7 proc. Vat przy kursie eur=4,80 złJak się taki kocioł sprawuje i czy oferta jest wg Was atrakcyjna?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.02.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Mamy taki kocioł od 1,5 roku. Działa O.k. pamietaj, ze on pożera ok 3m3 gazu na roboczogodzinę. Sterowanie w miarę proste, trzeba troche poćwiczyc. Zasobnik w sam raz jak na naszą 4-ro osobową rodzinę + goście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 13.02.2004 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 ...pożera ok 3m3 gazu na roboczogodzinę... Hmmm, to chyba sporo? Muszę ten czynnik brać pod uwagę, bo na razie tzn. gdzieś tak od paźziernika/listopada będziemy jechać na propanie-butanie, przez pewnie najbliższe 2-3 lata. Dzięki za info. Pzdr T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Mam go juz dwa sezony jestem bardzo zadowolony. Dom 220 m2 poratherm 24, 10cm styropianu.Temperatura w domu 23-24 stC. Niedawno dostalismy rachunek za gaz za okres od 2 listopada z prognoza do 22 marca mniej.niz 1300 zl,po wyliczeniu sredniej wychodzilo mi 9.6zl dziennie. Musze dodac ze wieczorami pale w kominku raczej codziennie ,ale mimo to uwazam ze to bardzo dobry wynik. Jak czytam posty ludzi ktorzy maja vaillanta to wiem ze kupilem dobry oszczedny kociol. Prosze innych uztytkujacych buderusa oswoje spostrzezenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Dzień dobry, czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z tym kotłem gazowym? Firma reklamuje się z tym żeliwnym kotłem + palnik Logatop+ sterowanie pogodowe Logamatic+podgrzewacz c.w.u. 160 l + jeden z 3 zestawów do wyboru: - 4 grzejniki - 2 pompy c.o.+popma c.w.u. - komin+100 m rury miedzianej cena od 9650 zł z 7 proc. Vat przy kursie eur=4,80 zł Jak się taki kocioł sprawuje i czy oferta jest wg Was atrakcyjna? Pzdr Mysle ze to tak jakby firma mercedes dodawala do kazdego mercedesa gumofilce i pizame za darmo Ja kupuje kociol to chce kociol, a pol litra niech sobie sami wypija jesli chca , abym zaplacil im za cos czego mi nie trzeba to mnie wkurza Ja wiem ze firma Buderus , czy Vissman stosuja takie triki i rzna inwestorow w poroze , ale ja wole szukac tam gdzie naprawde szanuja inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Mam go juz dwa sezony jestem bardzo zadowolony. Dom 220 m2 poratherm 24, 10cm styropianu.Temperatura w domu 23-24 stC. Niedawno dostalismy rachunek za gaz za okres od 2 listopada z prognoza do 22 marca mniej.niz 1300 zl,po wyliczeniu sredniej wychodzilo mi 9.6zl dziennie. Musze dodac ze wieczorami pale w kominku raczej codziennie ,ale mimo to uwazam ze to bardzo dobry wynik. Jak czytam posty ludzi ktorzy maja vaillanta to wiem ze kupilem dobry oszczedny kociol. Prosze innych uztytkujacych buderusa oswoje spostrzezenia. Ja mam Vaillanta stojacy żeliwny z palnikiem 2-stopniowym VK 7 i jestem bardzo zadowolony. Sąsiad obok (taki same domy 260m2) ma właśnie Buderusa Legano G 124 i narzeka na automatykę. Przy takich samych ustawieniach czasowych i tem wew spala ok. 20% gazu więcej niż mój Vaillant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 14.02.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 kocioł o przestarzałej konstrukcj tzn palnik jednostopniowybrak modulacji kompletna kotłownia - ale w tej cenie można pomyśleć o kotle kondensacyjnym + zasobnikbuderus dodaje jakieś tam prezenty ale tak jak mówił przedmówca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 kocioł o przestarzałej konstrukcj tzn palnik jednostopniowy brak modulacji kompletna kotłownia - ale w tej cenie można pomyśleć o kotle kondensacyjnym + zasobnik buderus dodaje jakieś tam prezenty ale tak jak mówił przedmówca... Kociol buderus Vailant czy Viesman nie jest taki zly. Czesto jednakj sa to produkty zaprojektowane specjalnie na rynki wschodnie , Ukraina, Polska Rynek Polski dla Viesmana to najwiekszy rynek w Europie poza rynkiem niemieckim Dlatego tak duzo daja na reklame, i oczywiscie za wszystko zaplaci klient ja tam wole kociol z gornej polki , bez placenia za ogladanie saneczkarza i dlatego do nastepnego domu juz napewno nie kupie zadnego Viesmana , ani buderusa , a tym bardziej vailanta( w mam juz Radsona wymiennik ze stpu aluminium krzem ma 11 lat jak na te lata bardzo dobry, ale juz go na rynku polskim nie widac Drugi ktory mam to Viessmann z zasobnikiem 160l z pogodowka ma 6lat raczej przecietny jak za ta cene( juz sie przepalily prety w srodku , ale one maja obnizac zawartosc NOX w spalinach wiec to nie jest duza tragedia i narazie go nie musze wymieniac i mam Junkersa dewa letni, ten najszybciej pojdzie do wymiany(wiszace i jakis taki.... Najbardziej jestem zadowolony z Radsona Jesli bede wymienial tego Junkersa to zastanowie sie czy Kociol czy piec nadmuchowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 "Gosciu" ja tez mam sasiada, tobie sasiad mowil, a ja wiem i nikt mi nic nie musi mowic logano124 broni sie sam. Moj sasiad ma taki sam kociol z tym ze ma zle zrobona instalacje i pewne z tego samego powodu jak twoj sasiad jest niezadowolony. Wlaczylem sie do dyskusji tylko dlatego ze na rownoleglym forum wlasnie vaillantowcy maja problemy. Elektronicy cos tam dorabiaja przerabiaja a i tak jak widze srednio maja mierne rezultaty.16-18m3 gazu to ja nigdy na dobe nie zuzylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rivam 03.03.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Sorry, że odgrzewam temat po 6 latach, ale potrzebuję pomocy. Mam taki piec jak w temacie. Instrukcję gdzieś posiałem i nie mogę znaleźć, a w Necie nie mogę tego znaleźć. Czy można jakoś ustawić, żeby w nocy temperatura nie spadała aż do 17*C tylko jakoś więcej, np. do 19*C? Na codzień mam teraz 21*C, a w nocy mi spada do 17*C. Strasznie zimno wtedy się robi... Próbowałem zmienić to jakoś na manipulatorze przy kotle, ale poza utworzeniem swojego własnego trybu nie mogę zmienić tej temperatury na wyższą niż 17 *C. W ogóle mam do wyboru tylko 17* albo 21*C. Wiem, że można ustawić, żeby ciągle było 21*C, ale ja chciałbym żeby np od 23 do 4:00 spadała do 19.*C. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksel5 12.07.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 WitamMam pytanie - czy można zamontować wkład kominowy o średnicy 130 mm a może nawet 120 mm jeżeli ten większy nie wejdzie do komina jeżeli rura odprowadzająca z pieca ma średnicę 150 mm. Znajomy ostrzega mnie, że mogą być potem problemy z piecem.Mam piec gazowy Buderus Logano g124.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts