Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Połączenie przedpokoju z salonem

mich83

Recommended Posts

Witam. Między salonem a przedpokojem mam przejście o szerokości 120 cm, wygląda to jak na zdjęciu 1. Chciałbym wykuc i zrobić "parapecik" z 10 cm taki zeby zmieścił się telefon. Co uważacie o takim rozwiązaniu, czy nie będzie to wygladac tandetnie ? A moze dwa "parapeciki " po dwóch stronach ? Pozatym co uważacie o gzymsie czy lepiej wygląda tak jak jest teraz czyli o standardowej wysokości drzwi , czy moze go podwyzszyć ?

Tutaj sa zdjęcia do zrobionych wizualizacji przezemnie.

Czy nie będzie tandety jak tak zrobię a moze jakies inne rozwiazanie podsuniecie ? Szerokosci "parapeciku" to tylko około 10 cm bo niechce zeby zaduzo odsłaniało szafe po drugiej stronie.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

No chodzi mi o to że wolał bym postawić na minimalizm i niechcialbym dodatkowych stoliczków . A tak raz ze przejście optycznie się powiększy , to zyskam miejsce na telefon. No ok wyższy gzyms to pewnie zły pomysł dwa parapeciki to przesada ale jeden tez żle wygląda ?? Myślałem ze cos we wnętrzu" zaczeło by się "dziać" .

No chodzi mi o to że wolał bym postawić na minimalizm i niechcialbym dodatkowych stoliczków . A tak raz ze przejście optycznie się powiększy , to zyskam miejsce na telefon. No ok wyższy gzyms to pewnie zły pomysł dwa parapeciki to przesada ale jeden tez żle wygląda ?? Myślałem ze cos we wnętrzu" zaczeło by się "dziać" .

bedzie kiczowato,tandetnie i wcale nie minimalistycznie

jezeli z jakiegos powodu nie mozesz miec telefonu wiszacego na scianie,a nie chcesz dodatkowych stoliczkow,powies jakas skromniutka polke na scianie,na ktorej postawisz telefon

oczywiscie,jest jeszcze jedna strona tego medalu -to Ty jestes wlascicielem tego wnetrza i Ty masz sie tam czuc dobrze....wiec zadaj sobie pytanie,czy wolisz wnetrze,ktore podoba sie wiekszosci,czy wolisz takie,ktore podoba sie Tobie?

zycze dobrych wyborow

kurcze....mich....:) nie czepiamy sie,tylko odpowiadamy na Twoj post....przeciez sam prosiles o rade...;)

ale Ty wcale nie przyszedles po porade,tylko po akceptacje do swojego pomyslu,poniewaz mimo tylu glosow na nie,nie dajesz za wygrana....

zrob ten parapecik,skoro musisz i juz :)

ja wychodze z zalozenia,ze zadowolenie uzytkownika jest najwazniejsze.....

Edytowane przez prawdziwy.anika