voyager2550 27.08.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam. Czy na jedną położoną warstwę tynku mozaikowego można nałożyć drugą. Jeśli tak to kiedy ? Jak pierwsza całkiem wyschnie ? Pytam, gdyż sprzedawca sprzedał mi podkład koloru białego pod ciemny tynk mozaikowy. Po nałożeniu i wyschnięciu jednej warstwy prześwitują białe plamki, gdzie są braki tynku. Dopiero kiedy dowieźli mi we wiaderkach tynk mozaikowy przeczytałem na opakowaniu, że kolor podkładu dobiera się do koloru wybranego tynku, ale było już za późno, bo ściany już pomalowałem białym podkładem. Może jest jakiś inny sposób uzupełnienia braków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 27.08.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 my nakładaliśmy drugą warstwę na jedną ścianę komina i nic się nie dzieje. Nakładaliśmy po wyschnięciu. Czy jest inny sposób nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 27.08.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Po całkowitym wyschnięciu pierwszej. A czy naprawdę, to tak fatalnie wygląda że trzeba drugi raz nakładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 27.08.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Wpisz w wyszukiwarcesite:forum.muratordom.pl "tynk mozaikowy" I otrzymaszhttp://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=site%3Aforum.muratordom.pl++%22tynk+mozaikowy%22&rlz=1R2GGLL_pl&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=6fb9d36e0969aeae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyager2550 28.08.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedzi. Nie nakładałem drugiej warstwy. Ubytki zatykałem ziarenko po ziarenku. Teraz wygląda jak należy. Ciekawe tylko czy kiedyś to nie odleci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 29.08.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedzi. Nie nakładałem drugiej warstwy. Ubytki zatykałem ziarenko po ziarenku. Teraz wygląda jak należy. Ciekawe tylko czy kiedyś to nie odleci ... Ekstremalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 29.08.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Ja zrobiłem ten sam błąd, dałem biały podkład pod brązowy tynk. Na drugą ścianę dałem barwnika do podkładu i jest dużo lepiej. Można próbować szpachlować ubytki tynku ale mniejszym ziarnem to wejdzie w te szczelinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 30.08.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Pytanko odnosnie mozaikowego.Czy wiecie czym zabezpieczyc poziome powierzchnie z mozaikowym zeby nie zniszczyly sie od desczu i sniegu zalegajacego na owych powierzchniach?Moze jakies zabezpieczenie silokonowe znacie czy cos takiego, zeby wypelnilo przestrzenie miedzy "kamykami" i tworzylo gladka, ale nie zmieniajaca koloru powierzchnie? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 31.08.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 SealClear firmy Dryvit. Będę tym zabezpieczał swoją niestandardową elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts