Renatamama3 26.10.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Gratuluję tynków ,to teraz ,szybko styro i wylewka.U mnie właśnie zakładają się grzejniki ,zasobnik na wodę i kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 27.10.2011 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Dzięki - widziałem że dom już pociągnięty u was styropianem. Wylewkarze wchodzą - jak liczę - za jakieś 2.5 tygodnia, jeszcze elektrycy muszą zrobić swoje i powciągać przewody. W międzyczasie trzeba będzie bramę garażową zamówić. Zastanawiam się jeszcze nad wyflizowaniem garażu/kotłowni - może udałoby się to jeszcze zrobić przed mrozami, odpalić grzanie (zobaczymy kiedy gazownia się wyrobi) i coś pogrzać przez zimę. Jako awaryjne rozwiązanie jest koza - muszę tylko podjechać po rury i kolanka- no i zamkąć dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 29.10.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 No, gruz wywieziony - dziś trzy przyczepki, pewnie jeszcze z pół przyczepki zbierze się, jak przegrabimy dookoła. Znowu sterta śmieci została, ale za to dookoła domu porządek (śmieci w workach). Tynki miło schną - pomaga im koza - bo kupiłem rury i odpaliłem dziś na chwilę; trzeba będzie przywieźć paręset kilo węgla na przyczepce na zimę. Kupiliśmy też w Castoramie jakieś tymczasowe drzwi - będzie można powoli dom zamykać; choć w garażu na razie nic nie ma. W każdym razie w środku dom wygląda jak dom - jak już będą wylewki, to w ogóle wielki sukces. Trzeba się powoli rozglądać za wykończeniówką - FLIZY do garażu/kotłowni, parapety - to tak na dobry początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 31.10.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Rano wpadł wylewkarz, pomierzył poziomy - nie jest źle; jedynie tam gdzie podłogówka trzeba będzie dać cieńszy o 1-2 cm styropian. Cholerny styropian oczywiście podrożał ostatnio - no ale co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.11.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Rano wpadł wylewkarz, pomierzył poziomy - nie jest źle; jedynie tam gdzie podłogówka trzeba będzie dać cieńszy o 1-2 cm styropian. Cholerny styropian oczywiście podrożał ostatnio - no ale co zrobić. No styro podrożał fasadowy też ok 20 zł na metrze3 .No to miłego układania ,pamiętam tą robotę w lutym i marcu wycinanie w styropianie pod peszle u nas sprawdziła się lutownica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.11.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Nie wiem czy sami będziemy układać, średnio mam na to czas -choć może zrobię chociaż wiatrołap/hol. Przyszły weekend wolny, więc trochę by się udało pewnie trochę zrobić. Mam jeszcze parę worków perlitu, i spróbuję tego użyć do zasypywania peszli w wycięciach. A jak lutownicą - wypalaliście kawałki pod peszle? Dziś walczyłem trochę z kacem - ale pomalowałem balkony dysperbitem; chodzi mi zwłaszcza o wykusz, bo trzeba go zabezpieczyć przed zimą. Walnę jeszcze drugą warstwę i przykryję folią - nie chciałbym, żeby tynki szlag trafił. No i zamontowałem w końcu jakieś tymczasowe drzwi i zamawiam bramę garażową. A, zabrałem się za obsmarowanie jeszcze raz impregnatem więźby - bo wg mnie ile taka świeża mogła go wchłonąć. No ale to szło mi trochę po grudzie - będę chciał skończyć jakoś w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.11.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Do lutownicy zamontowliśmy drut i wycinaliśmy ,my wdzieliśmy u sąsiada jak panowie od wylewek układają styropian to nam przeszło woleliśmy zrobić to sami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.11.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Sprobuje choc troche zrobic samemu-dzis koncza elektrycy, jutro przyjezdza styropian, moze uda sie wziac troche urlopu pod ta robote. Docinek w dolnej warstwie bedize od cholery, w gornej no to juz w normie. Mam tylko nadzieje, ze pogoda sie jako tako utrzyma -w kazdym razie zamowie chyba jakies dodatki do betonu wspomagajace wiazanie w nizszych temperaturach - choc paru wylewkarzy mowilo, ze oni robia wlasciwie do grudnia, bo to mniej wrazliwe na mrozy niz np. tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.11.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 My robiliśmy z początkiem kwietnia i pamiętam ,że było zimniej niż teraz ,kupowaliśmy włókna i jakiś plastyfikator . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.11.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Plastyfikator, dylatacje i fibermesh kupuja tynkarze. Byłem dziś zamówić styropian-ale muszę jeszcze zdobyć parking albo dać styrodur na garaż. Elektrycy prawie skończyli, jutro jeszcze architekt ma odebrać robotę, konkretnie podejścia oświetleniowe na parterze - pod lampy, ledy i halogeny w kuchni i salonie. - a ja muszę wybrać się też do sidziny zamówić bramę garażową. Wezmę chyba Krispol, bo Wiśniowski ma ten napęd ruchomy - do niego zupełnie inaczej podchodzi niestety zasilanie - planowane było puszczenie go na stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.11.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 To jaką masz cenę za metr wylewek jak te rzeczy masz w cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 08.11.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 cos 14.5 - 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 08.11.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 u mnie 11 zł metr a włókna z allegro ,dylatacja też odbierałam na Balickiej a plastyfikator u Steczki w Kryspinowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 08.11.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) A - z tym że to jest jeszcze z układaniem styropianu, bez tego trochę mniej. Elektrycy dziś skończyli, styropian i folia przyjechały. We czwartek dotrze piasek, jeszcze tylko cement i jazda. Tylko cholera ciągle nie ma ochotników, żeby pomóc przy styropianie - przynajmniej newralgiczne kawałki chciałbym ułożyć. Za to dziś finalnie zamalowałem balkony dysperbitem i przemalowałem większość więźby - póki jeszcze pogoda. Edytowane 8 Listopada 2011 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.11.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 U nas z układaniem styro przez nich to 12 zł ,żadna to oszczędność ale nam chodziło ,żeby był dobrze ułożony szczególnie na dole . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 09.11.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) W tym przypadku pieniądze nie grają specjalnie roli - zapłaciłbym powiedzmy te 3 złote gdybym był pewien, że będzie to ułożone dobrze. A na razie - do pełni szczęścia - wygląda na to, że coś mnie łapie i nie wiem czy nie rozchoruję się.. Edytowane 9 Listopada 2011 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.11.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 No właśnie tylko pytanie jak to ma być dobrze jak w jeden dzień potrafią ułożyć styropian i wylać wylewki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 09.11.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ano właśnie - pytałem kilku wylewkarzy i tak to u nich wygląda - do 200 m2 robią w 1 dzień. W sumie najbardziej krytyczny jest wiatrołap, dopuszczam też po prostu zasypanie tego mieszanką perlitu z cementem(wychodzi to trochę gorzej, niż styropian, a mam tego jeszcze parę worków). No nic, szukam chętnych-może uda mi się skombinować pracownika od ojca do pomocy. Do dupy ogólnie, bo długi weekend jest, rozłożyłbym z bratem, ale jedzie na mecz do wrocławia, szwagier też zajęty - ogólna kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 10.11.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No, pierwsza dniowka poszla - w sumie cala gora jest prawie zrobiona. Jednak dlubanie w tych peszlach jest upierdliwe - lutownica pomaga, ale cholera jasna caly czas odkrecal sie niestety grot. Nasza sypialnia (nad wiatrolapem) i hall na gorze to masakra - tam te wszystkie peszle sie rozchodzily. W innych pokojach tez troche tego bylo, ale w sumie pomagal mi szwagier - i ja zrobilem 2 pokoje i lazienke w tym czasie, ktory jemu zajelo pol sypialni i hall. Najgorsze te skrzyzowania peszli i peszle antenowe - w tym się strasznie upierdliwie dłubie. Jutro biore sie za parter - tam nieco prostsza sprawa - moze poza wiatrolapem i lazienka na dole gdzie idzie od metra peszli czy rurek, w salonie jest raptem kilka - wiec nawet jesli beda dwie warstwy styropianu, bedzie sie to duzo latwiej ukladac. Trzeba tylko walnąć folię na papę - ale to nie powinno wiele czasu zająć. A kolo domu gorka piasku - dwie wywrotki przyjechały. Jeszcze tylko trzeba zamówić cement i styropian na garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No to gratulki to teraz przynajmniej będziesz pewien ,że masz super ciepłą i dobrze zaizolowaną podłogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts