dwiemuchy 21.11.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 No i mały fail w wykonaniu gazowników - przyjechało ich sześciu, w dwóch ciężarówkach - firmowe mundurki, firmowe auta, nawet koparka na pace pomalowana na czerwono. Wykopali dołek jak pod tuję czy innego kwiatka - i zniknęli, bo koparka się zepsuła. Fail Fail fail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.11.2011 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Dziś się poprawili- I chyba nawet koparka nie była potrzebna (co fajne, nie musieli też rozgrzebywać asfaltu). Równocześnie chyba hydraulicy mieli pospawać wewn. instalację gazową i zrobić próbę szczelności. W przyszłym tygodniu ruszamy z ociepleniem poddasza, odprowadzeniem wody z rynien i wpuszczamy kabel z prądem od skrzynki do rozdzielni. Tylko co potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 25.11.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No - gaz pospawany, niedługo będziemy grzać Swoją drogą - zrobiłem ofertę na ocieplenie poddasza w Atticu, podrzuciłem loklanemu składowi - efekt? wszystko 500 zł taniej. I jeszcze tłumaczyli się, że na parę pozycji nie są w stanie dać takiej ceny jak Attic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.11.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No a wiesz ,że gaz o 10% w górę .My kupowaliśmy wełnę przez net z dostawą wyszło najtaniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 25.11.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Ja dostałem w sumie cenę na poziomie najniższej z allegro - ok. 22 zł/m2 za supermatę 15 (o, jest nawet tu jest ich aukcja. Schody strychowe mam 30 zł taniej niż najtańsza oferta z allegro, inne rzeczy - podobnie. No i wszystko mam na krechę - rozliczam się jak mi pasuje. Wiesz, plusem kupowania tutaj jest to, że co zostanie - na pakę i na skład - nie było problemu oddać półtora kubika styropianu czy worki cementu (ostatnio zawozłem). Wiem, że gaz w górę - no ale co teraz zrobię. Węgiel itp. też nie stoi w miejscu - u was problemem był koszt przyłącza z tego co pamiętam; u mnie gaz w drodze - tyle że umocniłem się w tym, żeby dać grafitowe styro, bo jednak szybciej się zwróci. A właśnie - co tam koło Ciebie budują? Ekrany, ale chyba nie tylko - bo rozgrzebane na poboczu konkrentie Edytowane 25 Listopada 2011 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 25.11.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 A w tematach budowlanych dziś imieniny żony, zabrałem ją na zakupy - i jedyne co kupiliśmy to foremki do ciastek - koparka, młotek, piła, wiertarka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.11.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 U nas wogóle w planach gazu nie było ,chcemy solary a w zimie ciepła woda z pieca ,jesienią z kominka.Piec chcemy na ekogroszek i pelletty .Tak budują nam ekrany .Fajne zakupy dla żony ale nie dziwi mnie to bo ja w listopadzie też miałam imieniny i mój zakup to talerze ,pokrowiec na deskę do prasowania ,abażury i kilka pierdołek (kaskę dostałam od mamy).My właśnie zwozimy graty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 25.11.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No właśnie to nie dla żony - bardziej dla syna. Żona miała sobie kupić porządne buty i oczywiście nei kupiła nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 26.11.2011 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 http://i.imgur.com/I1EWg.jpg Kolacja budowlanca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 02.12.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 O rany, co za tydzień. W pracy urwanie głowy, a na budowie nie lepiej: Poddasze się ociepla - dzień/dwa i powinien być komplet wełny. Trochę sarkali na rekuperatory i rozprowadzenie rurek, ale ogólnie ekipa młoda - ale całkiem póki co sensowna. Na budowie czysto, zabudowa wygląda zgodnie ze sztuką, wełnują sensownie. Wyjdzie niestety trochę półek przy zabudowie kanałów wentylacji :/Rozprowadzenie wody deszczowej do studni - załatwione Prąd i odgromówka wkopane w ziemię - załatwiamy powoli montaż licznika To samo z gazem-jest protokół,jutro będzie odbiór kominiarski - na razie chcę odpalić ogrzewanie bez zasobnika wody, to dołożymy po wyflizowaniu garażu/kotłowni Panowie montują/regulują rekuperator (chciałem to załatwić zanim zabudują całość poddasza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 04.12.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Cholera, zostaję kominiarzem - 15 minut pracy, dwie stówy za opinię dla gazowni skasowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 06.12.2011 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No, wiekszo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 06.12.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No, większość poddasza ocieplona - został jedynie hol i nasza sypialnia. Nie poganiam ekipy, ale zadowolony jestem- na budowie czysto, ciepło, sucho . Zaszedłem wczoraj wieczorem - na polu syf i plucha, a na poddaszu już przyjemnie cicho. Zresztą wiało u nas wczoraj porządnie - u mnie dom wytrzymał, ale u kumpla z pracy zwaliło ścianę szczytową (oczywiście nie przykrytą jeszcze dachem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.12.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Kolejne parę dni; jutro zaczynają płytować poddasze. W przyszłym tygodniu wchodzi też fliziarz robić kotłownię - no i myślę, że niewiele potem hydraulicy. Do tego w piątek zakładają licznik gazu, w poniedziałek bramę garażową - tak że postęp jest. Tylko cholera zaczęło padać i jedna rzecz wyszła - podcieka mi coś z balkonu; nie mam wprawdzie wylewek jeszcze; nie chciałem robić przed zimą, ale muszę wymyśleć jakieś lepsze zabezpieczenie (folia ze spadkiem i wywinięciem na ścianę, do tego najlepiej przyklejona na taśmie do ściany - bo jak na razie popadało parę dni i sufit w wiatrołapie mokry, cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 09.12.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No, wygląda że moje zabiegi pomogły - w wiatrołapie mokro, ale lepiej niż było bo sytuacja poprawiła się mimo deszczu. Ekipa zapłytowała już 3 z 4 pokoi - została łazienka, nasza sypialnia i te co drobniejsze popierdułki. Gaz już płynie, kotłownia przygotowana pod wejście fliziarzy. Fliziarze zapowiedzieli się na poniedziałek-wtorek;przed świętami odpalam jeszcze ogrzewanie - no i zobaczymy, co uda mi się załatwić z prądem - czekam na papiery od elektryka. No i jutro rajd po Castoramach po klej do płytek i gres/płytki do garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 10.12.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Poniedziałek zaczyna się w sobotę, jak to pisali Strugaccy. Poprawiłem ten balkon taśmą do klejenia membrany dachowej, porobiłem pseudospadki i podociskałem gdzie się da cegłami/ytongiem. Dziś z wieczora (właśnie wróciłem) kurs do Castoramy; wróciłem wyładowany po osie klejem jednym i drugim, fugami, gruntami itepe. Fliziarze będą finalnie w poniedziałek - więc znowu 4 ekipy na budowie (bramowcy, fliziarze, poddasze i pan od kominków). Trzeba będzie jeszcze chyba załatwić profile CW - nie pytałem o to gości od poddasza, ale raczej na zwykłych nie zabudują mi tych rurek. Swoją drogą gość od kominków z namiaru od rodziców - ale po szybkim przeszukaniu wychodzi na to, że na białej liście również jest - ten poprzedni jakoś nie przekonał mnie co do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 11.12.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 No i nie ma to jak niedzielny rozładunek tony ceramiki - na garaż i kotlownię - jakiś tani gres i płytki z Obi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 15.12.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Minęło kilka dni - fliziarze prawie skończyli kotłownie (zostało im tylko fugowanie). W sumie w garażu pozostało więc tylko malowanie - bo mam już i bramę garażową, i płytki - zostaje Na poddaszu też panowie kończą zabudowę - został tylko hol, schody strychowe itp. Na spoinowanie umawiamy się w nieco późniejszym terminie, żeby wszystko mialo okazje przeschnac przed spoinowaniem. A od wtorku hydraulicy ruszają z kotłowiną. No i jeszcze jedna ważna rzecz - trzeba wywieźć śmieci - trochę się tego nazbierało; w sobotę panowie wpadają ciężaróweczką wywalić to wszystko do lasu (żartuję, na wysypisko gdzieś pod Oświęcim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 15.12.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dawno nic nie było, więc dla odmiany stare (sprzed miesiąca) zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 17.12.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 ..I z dzisiaj rano: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts