Renatamama3 05.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No u nas trwa debata czy brać pożyczkę hipoteczną czy Nie z jednej strony serce mówi tak kupilibyśmy drzwi na górę ,schody nowy narożnik do salonu a rozum mówi Nie .M najprawdopodobniej w lutym wyjeżdża znowu na 2 mc ,żeby spłacić debet na koncie oraz zostanie na piec z podajnikiem .A za zwrot vat będą albo schody albo drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.01.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Oj, u mnie zwrot VAT na dniach będzie (liczę). No ale znowu problem, bo przez 3.5 miesiąca nic się nie odzywali, pewnie wszystko na ostatni dzwonek - a ja akurat muszę wyjeżdżać; muszę upoważnić żonę żeby ew. poprawiła jakieś braki. Znowu będzie problem, bo syn ma zapalenie płuc, więc nie wiem czy uda jej się do US dostać; najchętniej odłożyłbym to jakoś o 2 tygodnie, ale nie wiem czy da się tak zrobić. Swoją drogą, co za debilne formularze - mimo tego, że wypełniam druk sam, muszę tam wpisać dane żony. Zajebiście intuicyjne. A ja właśnie byłem oglądać budowę, cholera ten balkon dalej podcieka - wziąłem jeszcze raz prowizorycznie podmurowałem te spadki, teraz nie powinno już nic spływać na ścianę. Jeszcze może dorwę jakąś wiertarkę w weekend i ew. podwiercę otwory w balkonie żeb woda nie stała. Cholerne orły od Orła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.01.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 No, żona dziś robiła rajd po salonach fliziarskich - łazienka na dole będzie perłowa 'bling-bling' jak to żona z projektantką stwierdziły; na górze połączenie drewnopodobnych płytek i białego. Hol, łazienka i kuchnia w szarym gresie z Nowej Gali... i takie tam A ja już spakowany; znikam za ocean na 2 tygodnie - ale na budowie coś tam powoli będzie się działo; kończy elektryk i hydraulicy; wchodzi kolega od alarmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 09.01.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Miłego pobytu za wielką wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 09.01.2012 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dzięki.. okazuje sie, że dziś nikt nie przyszedł, a pani w skarbówce chora do marca (nie ma to jak telefon do US o 5 rano). No ale powoli, powoli działamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.01.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No, na budowie wyje - alarm odpalony, właśnie żona donosiła, że została przeszkolona. Biały montaż też panowie elektrycy powoli kończą, a po powrocie rigipsiarze mają wpaść spoinować. Tak że się dzieje! No i trzeba będzie dogadać się z kominkarzem -no ale to już po powrocie A żona kombinuje z wystrojem domu: " w całym domu będą następujące kolory: biały, szary, ciepły brąz merbau + zimny brąz okien". Znaczy, wkrótce będziemy kupować flizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.01.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 ..No i w domu. Pogoda nie zachęca do niczego, na szczęście roboty będą wewnątrz - w tym tygodniu prawdopodobnie ekipa będzie szpachlować rigipsy na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.01.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Swoją drogą - w miesiąc poszło 370 m3 gazu, czyli jakieś 700 zeta. Z jednej strony nie było mrozów; z drugiej - no to jednak dom nieocieplony, pod drzwiami wejściowymi wiucha aż miło, więc nie ma jakiejś tragedii (choć trzymałem ok. 15-16 stopni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 26.01.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No i jest troche wizualizacji lazienek: Gora: Dol: Plytki na gorze to Paradyz Rovere Rosso i jakies inne z paradyza; na dole tez jakis Paradyz, a podloga - gres z Nowej Gali. Czy jakos tak, zona sie tym zajmuje. A na gorze robia sie gladzie (wykorzystujac fakt, ze ekipa jest na miejscu); w sumie trzeba ich bedzie jakos moze zgadac kiedy bedzie wiadomo co i jak z poddaszem. No i trzeba sfinalizowac kwestie kominka czy rigipsow na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 27.01.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 ugh... widze ze Dropbox nie puszcza zdjec jak sie nie jest zalogowanym. No nic - poprawimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 29.01.2012 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Gora:http://i.imgur.com/3O7GQ.jpghttp://i.imgur.com/IOVU0.jpghttp://i.imgur.com/06ysT.jpg Dol:http://i.imgur.com/x7Gqw.jpghttp://i.imgur.com/Ke9fQ.jpg W sumie na plytki jestesmy zdecydowani - Paradyz Rovere oraz Velatio. Kwestia tylko przelicznia jak to wydjzie z odpadami - okolice lustra to dekor, czy tam nie wyjdzie np. b. duzo odpadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.02.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 No to fliziarz umowiony - na za miesiac; byl na wizji lokalnej pan od schodow (kwiecien/maj). Jutro wpada stolarz obejrzec jeszcze parapety - to mam nadzieje, ze uda sie zrobic szybciej. Na gorze ekipa konczy juz gladzie - zobaczymy co sie uda dogadac, ale wyglada to na tyle ladnie, ze mogliby mysle zrobic i dol - ale tu znowu musimy czekac na sfinalizowany projekt sufitow podwieszanych. Zamowilismy tez drzwi zewnetrzne - dalej AFB, ale inny model (akurat sie pojawil) - http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi-zewnetrzne/drzwi-z-475,2.jpg Ostry dylemat z sanitariatami - nie bardzo wiadomo, co dokladnie bedzie na gorze/na dole; jeszcze wiekszy-z bateriami; idealne byloby Tres Cuadro, ale to prawie 4000 zl na sama tylko gorna lazienke. Lekka przesada jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 15.02.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 ...no i jeszcze wiekszy problem z zestawem umywalka/bidet/WC - jesli pasuje WC, to umywalka do niczego (brzydka/za plytka); jesli wszystko razem pasuje nam - to jest to zdecydowanie za drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.02.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 W sumie pasowałoby trochę zdjęć wrzucić - bo na górze się trochę pozmieniało. Dalej czekam na fliziarzy, po ciężkich decyzjach wiemy już co trzeba kupić. Gładzie zeszły na dół i działają w salonie. Miały być kwadratowe muszle na górę - będą okrągłe Koło Ego, do tego baterie Kludi. Umówiony jestem też z gościem od schodów - gdzieś na kwiecień/początek maja - no a na dniach zamawiamy flizy itp. Za jakiś tydzień powinny też być parapety - dębowe, pod kolor okien. Była drobna awaria bo podłogówka w domu nie grzała- -okazało się, że coś siadła pompka (możecoś nie kontaktowało?); dziś wpadli też jeszcze elektrycy robić drobne poprawki. No i drzwi zewnętrzne zamówione - za jakieś 2/3 tygodnie powinny być. Trzeba powoli jeszcze rozglądać się za ziemią - nie załatwiłem tego cholera w zeszłym roku, teraz będzie trzeba nadrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.02.2012 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Troche zabawy SketchUpem wczoraj (Troche - jakies 4h, w koncu sie uczymy): http://i.imgur.com/RdRvK.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.02.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No pięknie! to onko zoribliście jak na tej wizualce? no i czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.02.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ktore okno - chodzi ci o wykusz? Tak, jak na tej wizualce - zadnych poprzeczek, tafla jakies 260x140 cm. Oknoplus zrobil to bez problemu, szyba ma 6mm zamiast 4-ch (sam pakiet szybowy wazy ok. 150 kg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 25.02.2012 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 No i wreszcie udalo sie zwinac przedluzacz - lezal od wiosny, a jako ze prad w domu wlaczalem w styczniu dopiero - nie ruszalem go w mrozy, zeby nie popekal. Do tego przysypal go zdziebko piach - i wszystko zamarzlo na kamien (piach, nie kabel znaczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 26.02.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Hehe, no i widze ze dranie z WAiB w Krzeszowicach sie doigraly i zamkneli w koncu ten bajzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.02.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Tak chodziło mi o wykusz pięknie pewnie wygląda, szkoda tylko ,że nie dodajesz zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts