dwiemuchy 03.04.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dziś na budowie prawdziwy tłum: Fliziarze kończą łazienkę na górze. Jeden kwas, bo coś nie do końca zgrywa się rząd płytek i skos - być może skończy się na dodatkowej płycie k-g żeby się zgrać (wszystko przez prawdopodobnie krzywo zamontowane geberity) Drzwi się montują wreszcie Tak samo jak kominek No i chalupa sie tynkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.04.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 No to czekam cierpliwie na fotki łazienki i reszty domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 03.04.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Drzwi wzbudzają ogólny kwik zachwytu - prezentują się rewelacyjnie, zestawienie szczkotkowanej blachy z lustrzaną szybą rewelacyjnie. Elewacja również super - został tylko fragment dookoła drzwi, bo tam schnie obróbka drzwi. Tynku jasnego wystarczyło praktycznie na styk, ciemniejszego...zobaczymy - ale również nie powinno braknąć. Jutro koniec elewacji - ale nie drzwi, bo wprawdzie zamontowane, ale okazało się, że przyjechała nie ta klamka. W związku z tym trzeba czekać aż zamontują pasujące szyldy. No a ekipa zeszła do WC na dole - nie obyło się bez wykuwania geberita - poszło o 3 cm które wymagane są, żeby na ścianę wszedł na szerokość cały dekor. W sumie trzeba było zrobić to samo na górze - obyłoby się bez kombinacji z sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.04.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 No i elewacja gotowa: I przede wszystkim drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.04.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Pięknie wam to wyszło!!!! a jakie schodki będą? czym będzie okładał dolną cześć tą przy gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.04.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzięki za uznanie. Mnie cieszy, że dwóch znajomych - którym nie podobała się wizualizacja elewacji - nawróciło się i ją zachwala. Jeszcze tylko klamka i będzie super. Chcę dosypać do górnej krawędzi fundamentów ziemii (no oczywiście z poprawką na opaskę dookoła domu) - i wylać podest betonowy pod balkonem. Jeszcze wartoby skuć jednak trochę wylewki pod progiem i wkleić tam np. styrodur- bo ten próg na wylewce to jednak będzie mostek. Niestety, znowu kroi się wyjazd na 2 tygodnie - no ale trzeba nagrać temat malowania i paneli - i przede wszystkim zamknąć temat kuchni. Wizualizacje pana z salonu no fajne, ale cena już trochę mniej (na razie 18 tysięcy). Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita 05.04.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 witam od jakiegos czasu podgladam wasze poczynania gdy czlowiek jest niezdecydowany czytanie wpisow bardzo pomaga a gdy sa zdjecia to super ja wlasnie bede budowac werbene 2g2 wykusz zrobie trapezowy bo maz chce nad nim daszek a ja sie obawiam ze taki jak w projekcie to daszek nie bedzie pasowal najgorsze to jak czlowiek niezdecydowany i chyba bedzie bez kolumn moje pytanie co do elewacji jak to jest zrobione te paski czy to sa wyciecia w styropianie a jak tak nie obawiacie sie osiadania kurzu ale u was wyglada to super a co do tego wykuszu to nie chce balkonu nad nim bo z tej strony mamy sporo deszczu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.04.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Fajnie że pomogłem. Te rowki - to listwy do boniowania - ekipa wycina w styropianie rowek, wkleja listwę plastikową no i potem jest to malowane farbą elewacyjną - w tym samym kolorze co dół. Ale można też namalować je innym kolorem farby elewacyjnej -nakleić taśmę, przemalować i ściagnąć - tak u mnie robili odcięcie powyżej boni. co do kurzu - jak będzie osiadać - to będzie; w sumie silikon jest do pewnego stopnia zmywalny, więc nie powinno być tragedii. A jeśli o wasze zmiany chodzi - zależy jak u was kierunki świata wychodzą; u mnie relatywnie bardziej leje się na balkon nad wejściem (od zachodu). Słupki/balkon też pewnie można wywalić - ale przydałoby się jakieś zadaszenie nad wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 06.04.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 No, z tynkami zdążyliśmy nawet całkiem, całkiem - wyschły i deszcz im niestraszny. Panowie od kominka zostawili zabudowę w stanie surowym i po weekendzie będą szlifować. Wylewka na balkonach również poprawnie się sprawdza - mokre tylko z brzegu; trzeba będzie tylko znaleźć jakieś sensowne płytki na tarasy. Łazienka górna w zasadzie gotowa - zostało skończyć fugowanie, wyszlifować sufit i zrobić biały montaż. No i częściowo zrobiona jest też łazienka dolna - tu musimy jeszcze znaleźć jakieś sensowne halogeny - ale wybrane przez żonę płytki dają niezły efekt. A ja muszę zorganizować roboty na kolejny etap, bo znikam na dwa tygodnie delegacji - trzeba finalnie wycenić kuchnię i zaklepać termin - podobnie zresztą z ekipą do malowania i zamówieniem paneli - zrobimy to wszystko i dom prawie gotowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 06.04.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Tekst tygodnia (od fliziarza): "Z tymi ledami to pan lepiej uważaj, żebyś sobie pan nastroju na trzeciego potomka nie zrobił" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.04.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Work in progress: Na górze: Na dole: I w salonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.04.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 A tak swoją drogą właśnie zauważyłem, że panele w UK są jakieś 10% tańsze niż u nas - mówię o najtańszej ofercie polskiej vs pierwsza lepsza z Anglii....no zajebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.04.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Zacząłem bawić się w koncepcję balustrady - i tak wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.04.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No i niestety ruszamy na kolejną delegację. Fliziarze już praktycznie kończą - zostały lustra i szyby, gres w holu i na schodach do kotłowni. Kominek został w takim stanie, jak był przed świętami niestety. Trochę sprzątania również w planach - mają wpaść panowie wybrać śmieci, może uda się rozkręcić blaszak, fajnie gdyby też udało się zacząć wozić ziemię. Kapinosy też gotowe, choć nie zamontowane - wyszły całkiem ciekawie. No to teraz balustrady i będzie można powoli zbierać papiery do odbioru domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 14.04.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Płytki w kuchni Dolna łazienka Do kotłowni marsz! Nie ma to jak pierwszy spłuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 14.04.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Tadam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 14.04.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Szkoda ze w grudniu kominka bylo brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 14.04.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Szkoda ze w grudniu kominka bylo brak Była wersja ekonomiczna, i nie było zimy. Zresztą potem mieliście już centralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 20.04.2012 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Korespondent donosi.. . Zostało szklenie i montaż umywalek. Kuchnia również zamówiona - ma być pod koniec maja, więc szansa na przeprowadzkę w czerwcu - jak najbardziej realna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.04.2012 02:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 A kuchnia wyglądać będzie mniej więcej tak (moja dłubanina ze skeczapem - żeby przekonać się czy faktycznie będzie pasować): http://i.imgur.com/iJaiK.png http://i.imgur.com/r1pzw.png http://i.imgur.com/N3lfi.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts