papuch 21.04.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Raju!!! jak u was pięknie! Przeżywam każdy kawałek )))) prześlicznie i tyle ! Podoba mi się wszystko bez wyjątku. Napisz proszę jaki odpływ liniowy montowałeś i jak poszło bo my chcemy w dolnej łazience zamontować prysznic bez kabiny z odpływem liniowym i ceny są tak różne że hej. No i jeszcze ta wasz deszczownica też mi podchodzi- co to? jaka firma ? fajna w użyciu? (było pierwsze mydlenie?) hi hi ih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.04.2012 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Odpływ liniowy to Wiper Pure - poszło chyba bezproblemowo; cenowo powiedziałbym że średnia półka - ok. 500 zł. Oczywiście cały brodzik zaizolowany mapelasticem (coś jak folia w płynie, ale zacniejsza). Problemów chyba nie było; ogólnie trzeba pamiętać o wysokości syfonu - ja mam wersję z syfonem obniżonym (no ale na dole nie powinien to być problem). Druga sprawa z syfonem - w przypadku stalowych spawanych mają chyba tylko odpływy prostopadle do osi odpływu - a u nas odpływ prysznicowy jest od strony grzejnika. A tak w ogóle nie robiliśmy jednak na dole prysznica. Deszczownica i wszystkie baterie to Kludi Zenta; mydlenia jeszcze nie było bo wyjechałem przed ostatecznym jej poskręcaniem, zresztą ogrzewanie póki co nie hula bo grzejniki zdejmowaliśmy do malowania. Podobał nam się też Tres - ale za te pieniądze co deszczownicę Tresa(tylko deszczownicę!), mam baterie do obu łazienek. Ja widzę parę niedoróbek jednak w łazience (no dobrze, może nie niedoróbek) - np. kwestia wykończenia styku skos-ścianka za geberitami;fliziarz powinien był wyrwać je i osadzić od nowa - a tak brakło mu jednego centymetra no i nie za ładnie to wyszło. Ale poza tym łazienki też mi się podobają, zwłaszcza górna (żona kwiczy z radości na widok dolnej). Paru rzeczy tak naprawdę nie widać na zdjęciach - na kominie z jednej strony jest wnęka pod szafkę, z drugiej - półeczki. Po niedzieli powinny być praktycznie skończone - czekamy na przyciski do geberitów, lustra i szybę prysznicową oraz takie brokatowe listwy do dolnej łazienki. No i razem z kuchnią zamówiliśmy też szafki -pod umywalkę i na komin do górnej łazienki i do tej wnęki w łazience dolnej - w sam raz na chemię itp. rzeczy. No i na malarzy - bo mają wejść jeszcze przed weekendem majowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.04.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) A, zeszła też jeszcze jedna z nurtujących spraw - balkony są pięknie okute tytan-cynkiem. Jeden zonk - bo blacharz dał wkręty farmerskie prosto na widoku - pasuje to jak pięść do nosa, fliziarze mówili mu że "klient upierdliwy" - ale on to zbył - no ale ma wpaść i poprawić. No i co równie ważne okucia są już zabezpieczone bandażem i izolacją - więc nic nie powinno podciekać, fliziarz ma jeszcze wpaść i przykleić płytki (zostało mi całkiem sporo gresu z dołu - ale nie wiem czy taki format 60x60 nadaje się na zewnątrz). Jak wrócę z wojaży -trzeba będzie załatwić balustradę Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.04.2012 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 A, oczywiście wyszły też inne drobiazgi - w kuchni w związku z tym układem do drobnej przeróbki jest elektryka - trzeba gniazdka piekarnika i mikrofali zdeka przesunąć, pokombinować też przy czujce od alarmu. I oczywiście zryć gładzie, grrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.04.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 A żona działa w temacie ogrodu: http://i.imgur.com/MfWTG.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 28.04.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Na własne utrapienie mi ten bidet: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 01.05.2012 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 No a dziś trochę porządków - zapasy na strych itp. Ekipa wchodzi o malowania w piątek; w przyszłym tygodniu (ok. 15-go) schody i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 03.05.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Jeszcze trochę łazienek - bo już i lustra są: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.05.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 A, specjalnie dla @papuch - byłem się wykąpać w sobotę po powrocie z delegacji - elegancko . Bałem się czy półki na kominie nie są za daleko - ale nie; jak najbardziej w porządku. Żona się tylko lekko złości - bo na razie wszyscy zachwycają się raczej górną łazienką - a dla niej to dolne WC to oczko w głowie (wg mnie obydwie bardzo ładne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.05.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 (edytowane) A tak w ogóle wczoraj chyba zrobiłem jednodniowy rekord wydatków - dzień był rajdem po sklepach i nie tylko: Zamówione panele i cały do nich pozostały szpej Kupione farby na wszystko prócz salonu/kominka Kupiłem piekarnik; wymyśliłem sobie parowego Samsunga (moja mikrofala z piekarnikiem Samsunga kończy właśnie 10 lat - widać po niej wiek, ale jak najbardziej bezproblemowo działa. Piekarnika nie ma jakoś po sklepach; wypatrzyłem go w Media Markcie po koszmarnej cenie - ale po chwili negocjacji cena zrobiła się akceptowalna (czytaj: urwałem 350 zeta Ciężarówka zrzuciła na działkę jakieś 10 aut ziemii; może wystarczy żeby to jako tako splantować. Reszta AGD też w zasadzie wybrana: Płyta Teka Lodówka LG 5237 Okap Faber Cylindra Isola Mikrofala Zmywarka - Edytowane 5 Maja 2012 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.05.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Plan na ten tydzień - malowanie itp. obróbki (został wiatrołap, poprawki na klatce schodowej, podmurowanie węgarka pod drzwi w kotłowni) - trzeba będzie też część paneli zrobić żeby panowie od schodów mieli co robić). No i trzeba zacząć zbierać lampy - całkiem sporo tego w całym domu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 11.05.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Dom nabrał trochę kształtów i kolorów - a dziś od rana jedna ekipa leci z panelami, druga ze schodami - więc po powrocie powinno to zupełnie inaczej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.05.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Wreszcie dojechała klamka! Trochę wiercenia, trochę klejenia i wreszcie można otworzyć po ludzku drzwi. A panowie stolarze cięli, wiercili i szlifowali - aż zostawili po sobie coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.05.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 A na górze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 13.05.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 A swoją drogą - kurier przywiózł panele we czwartek - ale tylko część; no nie dało się tego zmieścić jakoś na jeden samochód. Akurat było tak, że ekipa nie mogła ruszyć bez kompletu palet z robotą - wiec obiecałem kurierowi flaszkę, jeśli w piątek będzie przed 8 rano. I co - 7:03, a telefon dzwoni "dzień dobry, jestem na budowie". No musiałem mu po prostu dać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 17.05.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Schody gotowe - została tylko barierka; Panele już prawie wszędzie ułożone - no ale trzeba jednak rozebrać część salonu i ułożyć ponownie, bo trochę namieszało się z poziomami - trzeba dać nieco niższy podkład, żeby zgubiły się różnice w poziomie między płytką a panelem. No ale efekt super; dziś dokupiłem listwy dylatacyjne oraz podkład- w sumie akurat do kuchni wziąłem jakiś sakramencko drogi krzemianowy z folią odblaskową - podobno bardzo dobry na podłogówkę. Drzwi - przesunęły się na wtorek, więc przyszły tydzień będzie masakra - przyjeżdżają drzwi, AGD, kuchnia, ekipa maluje - nie wiem co to się będzie działo i jak się z tym wyrobią. A jeszcze kwestia zrobienia internetu, podłączenia do alarmu, montażu przynajmniej części lamp - no masakra; ale potem tylko leżeć i się opalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.05.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Piękne schody, piękne łazienki, w ogóle super wam wszystko wyszło!!!! I jeszcze się zapowiada śliczny ogród A jesli mogę zapytać...jak u was wyszło z kosztami? ile pociągnął ssz a ile wykończeniówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 18.05.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Wysłałem ci zestawienie na priv - moge dac linka do arkusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Hej po dłuższej przerwie .Widzę plan ogrodowy my właśnie w wekkend majowy działaliśmy ,rozwieźliśmy humus ,nasadziliśmy skalniaków ,sporo,krzaków no i trawę ,mamy w planach oczko ,no i u nas schody wewnętrze w tym tygodniu były zakładane z tym ,że jasna podstopnice w płytkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.05.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Doberek Przylazlam bo zaciekawila mnie Twoja łazienka ale po poogladaniu fotek widze ze masz duzo wiecej pieknych rzeczy w swoim domku Pisales ze iale plytkiw gornej lazience to etz paradyz-mozesz podac serie? Mam tez porsbe odnosnie kominka-jestes zadowolony z ekipy ktora Ci go obudowywala? Najbardziej chodzi mi o kamien.U mnie kominek obudowany ale niestety nie mam jeszcze granitowej ramki gdyz ta ktora byla musiala byc zerwana (wykonawca brzydko to osadzil zostawiajac na wirzchu sruby ) mOzesz podac namiar na swojego kamieniarza u ktorego kupiles kamien (co to wlasciwie) i czy to on robil Ci te poleczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts