dwiemuchy 19.05.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Doberek Przylazlam bo zaciekawila mnie Twoja łazienka ale po poogladaniu fotek widze ze masz duzo wiecej pieknych rzeczy w swoim domku Pisales ze iale plytkiw gornej lazience to etz paradyz-mozesz podac serie? Piumetta - tego jest 5 kolorów, no ale przede wszystkim białe. One są ścienne - ale daliśmy je na podłogę pod geberitami - tam specjalnie nie będzie się chodzić więc nie powinno być problemu. Do kompletu - drewnopodobne to Rovere Rosso, a na dole Paradyż Velatia czy też Velatio (odmiana Bianco). Sporo jest dane dekorów - bo w sumie 2 pasy dekora na całą wysokość ściany. Mam tez porsbe odnosnie kominka-jestes zadowolony z ekipy ktora Ci go obudowywala? Najbardziej chodzi mi o kamien.U mnie kominek obudowany ale niestety nie mam jeszcze granitowej ramki gdyz ta ktora byla musiala byc zerwana (wykonawca brzydko to osadzil zostawiajac na wirzchu sruby ) mOzesz podac namiar na swojego kamieniarza u ktorego kupiles kamien (co to wlasciwie) i czy to on robil Ci te poleczke? Tak - kominek robił mi Elkom - p. Grzegorz Bant z białej listy(akurat kiedyś robił u moich rodziców; zresztą to znajomy jednego z pracowników ojca). Obudowa zrobiona od zera przez niego - zajmuje się kominkami, ale jest też kamieniarzem; płyta docięta jest pod kątem 45 stopni - tak naprawdę to całe 2 cm grubości, ale wygląda na dużo grubszą. Fajnie wymyślił też wloty/wyloty - kratka schowana jest w bocznej półce i w przewieszeniu przy krótszej szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.05.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Hej po dłuższej przerwie .Widzę plan ogrodowy my właśnie w wekkend majowy działaliśmy ,rozwieźliśmy humus ,nasadziliśmy skalniaków ,sporo,krzaków no i trawę ,mamy w planach oczko ,no i u nas schody wewnętrze w tym tygodniu były zakładane z tym ,że jasna podstopnice w płytkach . Teraz jak są ekrany i drzewa kwitną z obwodnicy nic was nie widać Mnie lekko przeraża organizacja ogrodu - no ale rozmawiam z jednym znajomym koparkowo-budowlanym panem; on mógłby to splantować i od razu zabrać się za murki; ogród i bruk może damy radę zrobić rodzinnymi siłami ojca, brata i mamy . Na razię negocjuję pospawanie balustrad - może ojciec będzie się w stanie tym w końcu zająć. No i muszę dorwać tego cholernego blacharza - ponad miesiąc, a nie wpadł ani po kasę, ani po poprawki okuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.05.2012 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 A my dziś zrobiliśmy rundkę do Kalwarii pooglądać sofy, do Głogoczowa po lampy i trochę innego osprzętu (nie mogą być np. żarówki LED bo według mojej żony nie mogą absolutnie być takie żółte kropki w łazience, to będzie wszystko widać. Zjeżdżam do domu i co widzę? Na ulicy stoi samochód z Euro RTV (myślałem czy to do mnie, bo zamawiałem w oleole.pl - ale jak się okazuje, oni wożą to swoim, tzn. Euro transportem). No idealnie; choćbym chciał nie wycyrklowałbym tak co do minuty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.05.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Dziekuje bardzo:) Uderze z zapytaniem o wycene-moze mnie nie zetnie bo jakos nie lubie brac firm z "miasta" U nas ma byc kamien 3 cm (plaska ramka wokol kominka) i tez chce cos czarnego.Pamietasz moze nazwe swojego kamienia i czy gosc ma u siebie na zakladzie probki do poogladania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.05.2012 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 To jest Galaxy Star. W sumie wycena za całość była podobna do tego, co zapłacił kolega kupując u 3 gosci (osobno wkład, osobno zabudowa, osobno kamień); ja wolę już zrobić kompleksowo - zamawiał wkład, odlewał szamoty itp - wyszło chyba fajnie. A ja jeszcze zastanawiam się nad firmą do monitoringku; u mnie wchodzi w grę Juwetus (30 zł), Solid (40) i SOS (50) - pytanie czy cena idzie w parze z jakością? Co ciekawe cenę można negocjować; Juwentus zaczal od 35 - Solid tez ma pole do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 20.05.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 No, lodówka testowo odpalona - chodzi całkem cicho; ładnie świeci - tylko dźwięki przy naciskaniu przycisków śmieszne nieco-no ale ile razy bedzie sie to robić. Co ciekawe wziąłem kolor tytanowy - jakiś taki ładniejszy; stal nierdzewna w wykonaniu LG mnie nie przekonywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 20.05.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Masz racje -najlepiej kompleksowo bo pozniej wiesz do kogo miec ewentualne "ale" a tak to jeden zwala na drugiego.U nas tez miala byc calosc ale gosc przywiozl tak beznadziejen probkli kamienia twierdzac ze nie ma innych ze podarowalam sobie te usluge .Teraz zaluje bo trzebva bylo go przycisnac zwlaszcza ze umawialismy sie konkretny kamien.Oliczyl sobie przy tym smieszna kwote wiec tym bardziej jestem do tylu bo przypuszczam ze teraz za te ramke zaplace conajmniej dwa a moze trzy razy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 20.05.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Hmm, u mnie to trochę wyszło. No ale cały kominek wyszedł też bardzo ładny -pójdzie na niego farba strukturalna 2 odcienie ciemniejsza niż na resztę salonu - a do kompletu boczna półka w drewnie - i tyle. W sumie nie rozmaiwałem jeszcze w temacie tej półki ze stolarzem; no ale nie ma pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.05.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 No, ten tydzień będzie kosmiczny:- malowanie salonu i kuchnia- wtorek/środa drzwi- środa/czwartek kuchnia- piątek barierka do schodów- jutro AGD- jeszcze alarm, lampy i pewnie 150 innych pierdołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.05.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Praca wre - no ale przygotowania do alarmów gotowe, dojechało AGD a panowie montują ościeżnice - jutro skrzydła. Ekipa montuje też lampy - przynajmniej te halogeny, które mamy. Ciężki tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.05.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Dom bez klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.05.2012 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 No i drzwi zamontowane - wyszło parę drobiazgów: opaski nie są 100% tej samej szerokości, co cokolik od schodów - i drzwi lekko 'wiszą w powietrzu' Do pomalowania jest górna strona jednej opaski drzwi zaraz przy schodach. Coś nie działa zamykanie w jednych drzwiach. Oprócz tego ruszył montaż kuchni - na razie jeszcze niewiele widać - ale efekt będzie świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.05.2012 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Oczywiście następne zdjęcie to już będzie 'dom z klamkami' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.05.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 No i po wizytacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.05.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 A, oczywiście zgłaszam votum separatum, bo wg mnie szafka pod umywalką jest zbyt głęboka. No ale nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 24.05.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Kuchnia coraz bardziej nabiera kształtów - półwysep cały stoi i wygląda imponująco. Blat świetnie komponuje się z gresem, zlew z blatem, meble z drzwiami. Ja zdeko pobawiłem się w hydraulika, tj. podłączyłem zaworki do baterii - jutro muszę jeszcze połączyć to wszystko w łazience na górze. Całe szczęście udało się też rozwiązać kwestie lamp w wiatrołapie (tzn. udało się wyciągnąć kabel). Jutro prawdopodobnie koniec robót - choć nie wiadomo, czy skończą z tymi meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 24.05.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Natomiast wraca sprawa balustrady - myślałem, że ojciec mi ją zrobi, ale po 2 miesiącach zwodzenia wygląda, że nic z tego. No cóż, z rodziną najlepiej na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 25.05.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 No, kuchnia prawie gotowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.05.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Piekne drzwi i super kuchnia a te kwadraty na boku po prostu genialne Swietnie wyglada półwysep i zazdraszczam takiej ilosci szuflad Gdzie zamawialiscie kuchnie? Robil wam to jakis sprytny stolarz czy w studio kuchennym? Ja ciagle bije sie z myslami czy brac kuchnie z Ikea czy szukac stolarza z rozsadna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 26.05.2012 03:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Wszystko jeden pan stolarz z Wadowic- polecany przez kilku kolegów z pracy. Lekkie poprawki - bo w 1 miejscu fornir pękł na półce (tam wewnątrz przejścia). Projektowała wszystko zaprzyjaźniona pani architekt - o ile przy łazienkach żona miała swoje wizje, to przy kuchni projekt zaakceptowaliśmy prawie bez zmian (ja bałem się trochę szerokości przejść - ale jest OK, a przy półwyspie też można w miarę wygodnie jednocześnie gotować i myć naczynia. A tak z organicznych obserwacji - to fornirowane pudełko przy półwyspie jest super - każdy kto przychodzi opiera się na tym; z tego co widzę będzie to świetne miejsce 'towarzyskie'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts