Renatamama3 19.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 A rupeceramika jest brasowska .A ile teraz stal w Kryspinoweie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.02.2011 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Z tego co pamiętam to budmet nie miał jakichś super cen na stal - ale sprawdzę. Dzięki za namiary. A gwoździe itp. - jak rozumiem w tegrze czy jak to się nazywa (naprzeciwko cukierni/domu kultury/remizy.?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.02.2011 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 A rupeceramika jest brasowska .A ile teraz stal w Kryspinoweie ? 2900 prawie, na jesieni było 2400. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Wiem ,że masakra bo nam brakło stali bo kierbud kazał zrobić wieniec na fundamencie i brakło na wieniec na poddaszu i przez chwilkę stal była po 3 tys ale sąsiadka nam odsprzedała bo budowała taras i jej zostało i odkupiliśmy po 2500 .W budmedzie wtedy chcieli 2400 a to jest przestawiciel ich i taką nam zaproponował cenę dzwoń do niego nie do budmedu.Wspólpraca była ok dostawa też przeczymali nam towar ,przywozili jak było potrzebne na telefon dzień wcześniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Z tego co pamiętam to budmet nie miał jakichś super cen na stal - ale sprawdzę. Dzięki za namiary. A gwoździe itp. - jak rozumiem w tegrze czy jak to się nazywa (naprzeciwko cukierni/domu kultury/remizy.?) Kurcze teraz Ci nie powiem bo tam są 2 w jednym drożej w drugim taniej ale przy drodze w stronę Krakowa w domku jednorodzinnym na podwórku styropian i inne rzeczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.02.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dzięki - no to super - zainteresuję się. W sumie trochę od d**y strony sprawdzam te materiały - od dachu patrząc, no ale tu jeszcze kwestia wyboru materiału - w przypadku stali, betonu czy pustaków jest to samo, a dachówek jednak kilka rodzajów obejrzeć trzeba. No i dachówkę ciężej przez telefon wycenić. Kierbud niby mówi (sam buduje), że wszystko poszło do góry i trzeba patrzeć kto pospuszcza pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Oj ile składów objeździliśmy ,a ile poszło na telefony .My na początku chcieliśmy dachówkę płaską nasze marzenie ale brak glazury a my przy lesie ,nie chcę ,żeby mech osiadał ,potem zaczeliśmy się czy nie zaoszczędzić i może Brass betonowy albo ceramiczny Tondach wycena z oknami 12 tys ale jak sobie ją oglądneliśmy to do nas nie przemówiła .Brass betonowy odpadł bo ma te dziurki i baliśmy się ,że tam igły i wszystkie syfy będą się osadzać .No musisz zobaczyć na żywo bo kolor w necie a na żywo też się różni ta nasza jest fajna bo zależy od pogody fajnie się mieni i często ludzie myślą ,że to czarna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 http://allegro.onet.pl/stal-zebrowana-zbrojeniowa-fi-10-12-i1464794635.html tu masz taniej kupowałam u nich cement i wapno na tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 http://allegro.onet.pl/stal-zbrojeniowa-prety-zebrowane-fi-6-8-10-12-i1465236080.html albo tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.02.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 http://allegro.onet.pl/stal-zebrowana-zbrojeniowa-fi-10-12-i1464794635.html tu masz taniej kupowałam u nich cement i wapno na tynk A tak - jak badałem temat Porothermu w grudniu, byli najtańsi. W sumie aukcje na stal maja 2 - na drugiej juz znacznie drozej (po 2800). A dachówki oczywiście oglądaliśmy na żywo - wasza z daleka (z obwodnicy znaczy) wygląda jak czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nasz to kolor TEEk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 A tak - jak badałem temat Porothermu w grudniu, byli najtańsi. W sumie aukcje na stal maja 2 - na drugiej juz znacznie drozej (po 2800). A dachówki oczywiście oglądaliśmy na żywo - wasza z daleka (z obwodnicy znaczy) wygląda jak czarna. Tylko powiedz mi jaki masz dojazd bo strasznie marudzili ,że droga polna z Budmedzie czy Attikowi nie przeszkadzało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 19.02.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Na teak miałem wyceny właśnie - było chyba o 3k drożej niż Sirius. Tylko powiedz mi jaki masz dojazd bo strasznie marudzili ,że droga polna z Budmedzie czy Attikowi nie przeszkadzało . Chodzi ci o fumiko? U mnie o tyle dobrze, że działka przy asfaltowej ulicy - jedyny minus to ciasna droga i wąski wjazd, jedynie solówka wjedzie. No i droga ślepa - zawrócić można jedynie na działce - ewentualnie cofać tyłem 300m do głównej ulicy (czasem tak goście od śmieci jeżdżą). W sumie głównie ma to znaczenie przy pustaku -no i ewentualnei gruszka+pompa będzie mieć problemy z wjechaniem na samą działkę - a raczej ze zmieszczeniem się.. No ale darowanemu koniowi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Tak fumiko strasznie marudni pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Czekam na twoją wycenę z Attika .Pan Krzysztof konkretny gość może i pustaka dostaniesz w dobrej cenie mam proponowali dość dobrą ale wcześniej kupiliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.02.2011 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No jak na razie Budmet faktycznie fajną cenę dał na porotherm (4.55). Stal - niecałe 2800 z dowozem (no to ze stówę taniej, niż Kryspinów). W atticu styrodur ok. 400 zl (Budmet 360), porotherm po 4.8 (500 zl drozej na domu). Kominy podobno od marca drozeja o 4%. Czekam jeszcze na ceny z fumiko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Hej.Fajnie a to ceny przez p.Mariusza ten styrodur polski czy niemiecki jak kupowałam polski bo ciut tańszy ja płaciłam ok 280 m3 .A Kryspinów bierze za transport do mnie powiedzieli 35 zł .Kominy kupowawał na Skotnickiej w Ascot wystawiają też na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 21.02.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Tak, od niego. No właśnie mi napisał 'podróba 280, styrodur 360' - właśnie go pytam, co to jest podróba niby? Ofertę na kominy ma mi zrobić, z Askotu już mam na Bolesławiec. Komin do zamkniętej komory Schiedla wychodzi ok. 500 zł drożej, niż Bolesławiec. Z Kryspinowa do mnie dowóz 90 zł pow. 2 ton. A u mnie we wsi i najbliższej okolicy jedynie składy drogie i droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.02.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Też go o to pytałam ,powiedział,że jest ten niemiecki twardszy i tyle więc wzieliśmy Polski nic się z min nie dzieje jest ok ,chłopy odrazu ocieplili fundamenty ,jeździli taczkami z zaprawą i ubytków brak .My mamy Bolesławca też z zamkniętą komorą spalania pan nam powiedział ,że szkoda dopłacać za Schidla nawet powiedział ,że Bolesławiec jego zdaniem jest lepszy bo ten wkład ceramiczny ma wylewany w całości a Schidle chyba nie ale nie jestem pewna czy to o leier nie chodziło bo to już dość dawno było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.02.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 No i mam z fumiko wyceny też - jednak jak tak podzwoniłem to to co mam od tego Mariusza najtańsze - ugadam się z nim może na stal i porotherm na ściany kupię skoro mogą przechować. Właśnie - jak dom macie z Archonu - stal zamawialiście wg zestawienia z projektu? Zastanawiam się ile więcej liczyć - zakładałbym na dzień dobry 10-15% jak nic. W sobotę lecę na tydzień do Stanów, więc sprawa byłaby dość szybka. A co do kominów - jeszcze kombinuję - bo Askot ma też same pustaki kominowe - czy nie zrobić komina z tego, do tego po prostu rura z kwasówki i tyle - same pustaki jakieś 650 zł, 8 mb kwasówki 750 zeta, trójnik, odskraplacz razem stówa , wyczystka itp. - muszę dopytać czy można to tak zrobić, bo coś mi się wydaje, że to tańsze rozwiązanie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts