dwiemuchy 31.03.2011 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Właśnie dzwonię - ale nie wiem o której oni pracują, a na stronie jedynie telefon do biura, a nie przedstawicieli handlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.03.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Masz numer do operatora 605888926 .Minus tego ,że musisz jechać i zapłacić im w biurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 31.03.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam! Fajnie już zaczynacie i zakupy porobione Ja mam pytanie odnośnie Bolesławca, co konkretnie dawałeś im do wyceni i jak to wyszło? bo mam bardzo blisko do nich i sie zastanawiam czy jest sens szukać dalej...z teg co wiem to IBF robi kominy, dachówkę, kostkę i beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 31.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Werbena w koncu doceniona! My też mamy werbene (5) jestesmy prawie na finishu...tylko kasa wyszła i ledwo co teraz sie dzieje. Kilka zmian... fundentalnych wyjscie przez wykusz, czemu nie. My też przewrócilismy projekt do góry nogami i ciekawe czy wyjdzie dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 31.03.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) Witam! Fajnie już zaczynacie i zakupy porobione Ja mam pytanie odnośnie Bolesławca, co konkretnie dawałeś im do wyceni i jak to wyszło? bo mam bardzo blisko do nich i sie zastanawiam czy jest sens szukać dalej...z teg co wiem to IBF robi kominy, dachówkę, kostkę i beton Kominy - spalinowy do zamkniętej komory (Specjal max) oraz dymny z ociepleniem - wyszło ok. 4100 złotych brutto z dostawą - skład z Krakowa. Nie jest to IBF właśnie, a kominyboleslawiec.pl Wycene robił mi Askot z Krakowa (askot.krakow.pl). Od adekwatnego kompletu Schiedla wyszło ok. 2000 zł taniej. Edytowane 31 Marca 2011 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 31.03.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Werbena w koncu doceniona! My też mamy werbene (5) jestesmy prawie na finishu...tylko kasa wyszła i ledwo co teraz sie dzieje. Kilka zmian... fundentalnych wyjscie przez wykusz, czemu nie. My też przewrócilismy projekt do góry nogami i ciekawe czy wyjdzie dobrze pozdrawiam W sumie Werbena jest podobna do Rododendronów, tylko ciut węźsza; 5 również było na tapecie - ale niestety nie zmieściłoby się na szerokość działki. Losy wyjścia jeszcze się ważą - zobaczymy, jak wylejemy chudziaka, czyli trzymając kciuki - za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.03.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A gdzie zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 01.04.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Będą, będą. No, dziś wielka akcja z zalewaniem fundamentów - jako że są wysokie (160 cm) ze względu na poziom terenu, betonu weszło tyle że szkoda gadać. Było ogólnie wesoło - jedna grucha się spóźniła, bo kierowca...dostał mandat. Na drogach jakieś objazdy no i capnęli go na mostku za tonaż. Teraz parę dni postoją w szalunkach, potem izolacje, podpodłogówka i wpuszczę koparkę, żeby choć część tego zasypała. W poniedziałek zaczną wozić piach zasypowy - udało się znaleźć po 30 zł/m3 z dowozem - z 6 aut zamawiam jak nic, zobaczymy ile z tego zostanie. Z innych zakupów, po znajomości kupiłem styrodur po 300 zł/m3 - wprawdzie 8, a nie 10 cm (brakło) - ale wg kalkulatora np. Austrothermu różnica niewielka. Co ciekawe jakiś węgierski (Tegotherm XPS), nie widziałem tego za bardzo na składach, ale wg karty technicznej całkiem przyzwoicie wygląda. Rury do podpodłogówki jakieś grosze, jutro jeszcze rajd po dysperbit, klej do XPS, folię kubełkową itp. pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 01.04.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 No i obiecane zdjęcia: Widok od garażu, w tle 2 kopce: Pan koparkowy w okolicach wykusza: Wykusz, salon i kuchnia Jak widać, w okolicy dominuje kostka (w znaczeniu zabudowy), choć po drugiej stronie ulicy niedługo goście ruszą z budową bliźniaka. Przy okazji widać genialny grunt rodzimy czyli piach - 3 gości wykopało 70 mb fundamentu w niecałe pół dnia w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Swietnego masz pana spychaczowego .Tego piachu do zasypywania wchodzi oj wchodzi my mieliśmy po 400 zł za 15 ton gość z Liszek . Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 04.04.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 No i pierwszy problem wyszedł - bo okazuje się, że ekipa źle przeczytała rysunki i założyła inny rozkład schodów - jutro majster będzie i zobaczymy, co da się odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 05.04.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) No a teraz wozimy piach - dużo piachu, bo potrzeba zasypać te wysokie fundamenta, do tego "kaczkę" na drenaż. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.04.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 I jak tam problem ze schodami rozwiązany ? Co pw.odezwę się jak będę myślami przy kredycie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.04.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 tak, trzeba wyciąć - jak będą zasypywać, przywiozą piłę diamentową i młota. Ja znalazłem piach z wykopów w końcu od teścia kuzyna - całkiem przyzwoity za 300 zł/8 m3. Dobry, bo przemieszany z kamieniem lekko i podobno dobrze się zagęszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jak tam prace ruszyły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.04.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 W przyszlym tygodniu jedziemy z koksem - na spokojnie się zasypie i zagęści fundamenty. W sumie materiał na drenaż kupiony-najdroższy z tego wszystkiego kamyk, bo studzienki i rura to raptem połowa otoczaka. Majster ma nałapane robót, ale w sumie mnie też się nie spieszy-wolę, żeby fundamenty związały na zicher przed ubijaniem, bo trzeba to będzie masakrować na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 18.04.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wielki tydzień, więc Boby mają częściowo wolne - może wpadną w środę zrobić drenaż, ale na więcej nie liczę. Ja w międzyczasie doktoryzuję się z tematu perlitu ekspandowanego; interesujące dość - pozwala docieplić pierwszą warstwę pustaków nad podłogą. U nas jeszcze niepopularne - a w Czechach, Słowacji, Niemczech szeroko dość stosowane. W sumie wartoby wrzucić zdjęcie fundamentów, póki odkopane - może dziś wrócę za dnia i coś się uda zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.04.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 http://images39.fotosik.pl/816/82012615b15d11e9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 27.04.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) No i znowu zonk - najpierw święta w szpitalu z małą - a wczoraj przyszli zasypywać fundamenty i się dopiero porobiło. Zrobili drenaż, odkuli to co było za dużo zalane - no ale przy wsypywaniu piasku z wykopów, okazało się, że naciągnął wodę i nie da się zagęścić - więc ciężarówka zamiast piasek (który i tak byłby mokry) musiała przywieźć kamienia, żeby ustabilizować tamto wsypane. Do tego w Zabierzowie wypadek, droga zablokowana i nie dało się wozić - dopiero dziś i jutro po bożemu ciężarówy wożą spółę (tyle dobrze, że wczoraj obsypali fundamenty-bo tych 8-9 aut nie było gdzie wrzucić). Cholera, nie ma to jak wydać niewiele mniej na zasypanie fundamentów, co na beton..... Wkurza mnie tylko to, że wszyscy się czepiają inwestora - który de facto najmniej się na tym zna; wcześniej zasypywanie tą ziemią było OK dla wszystkich, a teraz okazuje się, że jednak nie... Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez dwiemuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.04.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Współczuję ale tak ma inwestor my byliśmy winni nawet ,że deszcz padał .A kto tak Cię obwinia p.Janek ja go zostawiłam na 2 tygodnie samego i wyjechałam nad morze i było ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts