pysiaczek 26.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Korozjo a że tak zapytam: te farby to z mieszalnika czy gotowe? Bo z mieszalnika z tego co kojarzę to same numerki były, a że teraz jestem też przy wyborze szarości do sypialni to jestem żywo zainteresowana I ile kosztuje taka próbka na ścianę, bo może też się będę musiała w ten sposób wspomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 26.10.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 wadera dzięki pysiaczek farby z mieszalnika. Wybiera się bazę białą, u nas jest to Fluteks 7s na ściany, Flutex 2s na sufity i Dexo 5 do łazienki. Numerki mówią jak bardzo matowa jest farba. Im wyższy numer tym farba ma większy połysk. Następnie wybierasz kolor który Ci się podoba i dodają go do farby podstawowej, mieszają w takim bajeranckim mieszalniku i gotowe ;] W sumie odcień bieli tez można sobie wybrać Szarości we Fluggerze mają mnóstwo! Oczopląsu można dostać ;] próbka kosztuje ok. 17 zł. Ponieważ dostaliśmy rabat na farby to od razu dokoptowaliśmy za jednym zamachem do tego 2 próbki i wyszło wtedy za nie ok. 12 zika a ponieważ nie wiedzieliśmy jeszcze który szary wybierzemy dogadaliśmy się że farba która będzie szara zostaje u nich. Jak wybierzemy kolor wrócimy ją odebrać Trochę zakręciłam ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi ;] Próbki to fajna rzecz myślę że warto spr kolor zanim się pomaluje całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 26.10.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 I ni ma zdjęcia Farba wybrana! Która? Żadna z tych o których myślałam Stwierdziłam że jedna za jasna, druga za ciemna i wzięłam inną która ma być pośrednia. Już nie chciało mi się bawić w kolejne próbki ;] Na swoje usprawiedliwienie dodam że jestem chora, ok.40 stopni gorączki a na domiar złego jutro wizyta w szpitalu mnie czeka. Tak więc moje nielogiczne i lekkomyślne zachowanie jest usprawiedliwione:P Poza tym jak to ktoś powiedział "kto nie ryzykuje nie pije szampana" ;D W weekend pomalujemy kawałek i zobaczymy co żem wybrała. Jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.10.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 łojoj, to na drineczka zapraszam, bo ja też czuję się nie teges. http://www.apteka.gda.pl/images/fervex8sasz.jpg Farbę na pewno wybrałaś dobrą, bo co może być złego w szarościach. A tak w ogóle to sympatyczna z Ciebie laska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 26.10.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 wyanna dzieki Aż się zarumieniłam Drineczki to ja już mam i inne specyfiki tez. Nawet rosołek sobie wczoraj ugotowałam. Ale ma wrażenie że coraz bardziej chora się robię ;/ oby tylko do jutra mi się poprawiło chociaż troszkę. A Ty moja droga profilaktycznie sobie wypij za moje zdrowie żebym jutra z łóżka szpitalnego nie zwiała jak do mnie z rurką podejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.10.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Korozjo dziękuję za tak szczegółowy opis! Teraz wiem już o co tam chodzi We Fluggerze też mam rabat, więc chyba będę musiała skorzystać, tylko najpierw muszę kupić tapetę, a później będę do niej dobierać kolor ściany Bardzo jestem ciekawa na jaki kolor Ty się zdecydowałaś Kiedy malujecie? Kuruj się kuruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 26.10.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 No to zdrówka przede wszystkim! A po drugie zadowolenia z szarości... A po trzeciej - lepszej ekipy. Podesłałabym swoją, bo sprawdzona - ale za daleko macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.10.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 a widzisz! parapet się znalazł, łazienka się robi (może trochę wolno, ale...) - prace nabierają rozpędu oby tak dalej! kuruj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.10.2010 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Nie pisałam nic bo mi się nie chciało ale teraz mi się chce więc pomarudzę trochę, a co wolno mi u siebie jestem! Zaczynam.... łazienka odłogiem stoi dalej i razem z M. skłaniamy sie coraz bardziej do pomysłu zakupu toi toi i postawienia go na balkonie albo pod blokiem no chyba ze da radę to w łazience też może być, ciągle jestem chora i końca nie widać wszystko już było...coldrexy, rutinocsorbiny, mleko z miodem, wygrzewanie się, pastylki na ssanie, nawet M. mi maść w klatę wcierał jakąś rozgrzewającą czy cuć. Nic dalej chora jestem, zajęcia opuszczone. Do lekarza takie kolejki że dopiero w przyszłym tyg sie dopcham a jaki lekarz da mi L4 za poprzedni tydzień?! Skąd będzie wiedział że wtedy chora byłam?! I 2 dni na uczelni w plecy bo przecież ćw obowiązkowe nawet na 2 stopniu ;/ w środę miałam urodziny które zaczęłam od wizyty w szpitalu...robili mi gastroskopię! Myślałam że nie będzie tak źle ale było TRAGICZNIE!!! Co za popiepszony zabieg! A moje przeziębienie jeszcze pogorszyło całą sprawę. farba szara okazała się sraczkowata! Nie wiem zupełnie jak to możliwe bo miała wyglądać prawie identycznie jak ta jasna szara minimalnie ciemniej a nie dość że wyszła ciemna to jeszcze ten odcień ni to zieleń ni to nie wiadomo co! Oznajmiłam M. że już wolę gołe cegły niż to gówno na ścianie! No i kasa w plecy bo nie pozwolę nikomu tym moich ścian malować. Myślę żeby iść się bić do fluggera bo musieli coś pomylić z tym kolorem. Oba kolory wyszły niemalże identycznie jak na próbniku tylko ten jakiś zjeb...ny! nie mam siły myśleć o mieszkanku. Cała ta sprawa ze ścianami, łazienką, malowaniem...to pewnie przez to sie rozchorowałam! Nie wiem kiedy nam tą cholerna chatę pomalują! M. dał zaliczkę za parapety. Stolarz mówił że udało się już załatwić okleinę więc termin 10 listopada jak najbardziej realny! Oczywiście znając życie dzień przed sie coś stanie i będziemy czekać jednak dodatkowe 2 tygodnie. To by było tyle mojego marudzenia i użalania się nad sobą. Pozwoliłam sobie na to w ramach prezentu urodzinowego i bycia gospodynią tegoż wątku. Ale żeby nie było że mam takie tragiczne życie chciałam oznajmić iż mam NAJWSPANIALSZEGO CHŁOPAKA POD SŁOŃCEM! Wszystko inne jest w tym momencie nieważne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.10.2010 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 No to niezłym postem że m zaczęła nową stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.10.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 rozpytaj znajomych o jakiegoś zaprzyjaźnionego lekarza, który cię przyjmie bez kolejki albo po godzinach poza nią. musisz wyleżeć w końcu, bo inaczej to będzie trwało i trwało. farbę zostaw na 3 dni - nie oglądaj, nie rozmyślaj. za 3 dni weź ze sobą jakąś sporą kartkę w kolorze, w jakim byś widziała meble i zobacz czy dalej nienawidzisz ścian, czy jednak przez myśl ci przejdzie, że jest dla nich cień szansy na ratunek. a ile ewentualnie musielibyście przemalować? bo jeśli 1 pokój albo jakieś nie za wielkie przestrzenie, to może jednak warto rozważyć? na koniec życzę ci wszystkiego najlepszego - w pierwszej kolejności dużo zdrowia, wytrwałości i masy inspiracji. i nie kracz z tym parapetem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 29.10.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam, od niedawna jestem na forum i podpatruję kilka wątków... min. ten ja za kilka miesięcy też będę przechodzić akcję pt: " kto kogo wykończy";) życzę wytrwałości, szybkiego zakończenia wszystkich prac i zdrówka przede wszystkim pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 29.10.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Ja też Ci życzę Korozjo zdrówka, choć sama się rozłożyłam i leżę w łóżku od środy wieczór Z tą farbą to może faktycznie coś poknocili? Nie chce mi się wierzyć, żeby z Fluggera takie coś mogło wyjść No i wszystkiego najlepszego z okazji zaległych urodzin - szybkiego wykończenia mieszkanka życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.10.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 nie no zdarza się. mój 1 flugger w gabinecie miał być ciepłym słomkowym blondem. a potem doświadczalnie się dowiedziałam, że robią farby w kolorze żółtego highlightera (!)masakra, ale okazało się, że to dlatego, że wybrałam kolor z palety 2xx czyli bright colours Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 łazienka odłogiem stoi dalej i razem z M. skłaniamy sie coraz bardziej do pomysłu zakupu toi toi i postawienia go na balkonie albo pod blokiem no chyba ze da radę to w łazience też może być. Korozja witam się i komentuję. Pomysł z toi'em podoba mi się bardzo, bardzo i oficjalnie przejmuję go u siebie. Pod blokiem nie bardzo, ale łazienka albo balkon może być. Ciekawe, czy kolor można wybrać... Bo niebieski za bardzo mi nie pasuje... Zdrówka życzę i wracam zaległości na forum nadrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 30.10.2010 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 duś no właśnie nie mam zupełnie żadnych znajomych którzy mają znajomych lekarzy. Dramatu wielkiego nie ma z uczelni mnie nie wywalą ale wolałam mieć to zwolnienie lekarz i tak by nic mi nie pomógł przepisałby pewnie to samo co mogę bez recepty dostać a antybiotyków póki co nie chcę brać bo nie widzę takie potrzeby. Chorobę wyleżam cały czas, nigdzie się nie ruszam ale dziś wyjścia nie ma muszę się na zakupy marketowe wybrać bo oszaleje! Minęły 3 dni farba nadal mi się nie podoba. Nie jest co prawda tak obrzydliwa jak na początku ale to nie to. Nie mogę jej do mebli porównać bo mebli nie będzie, farba ma być w przedpokoju a ten jest za wąski na jakieś komódki czy inne tego typu obiekty. Przedpokój nie duży całe szczęście więc na farbe sie dużo nie wykosztowaliśmy ale mi szkoda każdej złotówki marnować. Pomalujemy więc 2 ściany które docelowo zabudowane będą szafą a na resztę kupimy inna szarość Z tymi farbami to tak jest że nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie heh trzeba się na własnej skórze przekonać. Dziękuje za życzenia! I już nie będę krakać lakorun witam serdecznie i dziękuję no ja Ci życzę żebyś trafiła na lepszą ekipę niż moja jak będziesz się wykańczać to załóż dziennik to Ci pokibicuję pozdrawiam również pysiaczek Dziękuję! Zdrówka życzę Tobie również. Teraz taki głupi czas nastał że wszyscy wkoło chorują ;/ nemi witam u mnie komentuj do woli:) fajnie że Ci się nasz pomysł podoba chyba opatentuję zanim mi ktoś ten pomysł sprzątnie Kolor można spokojnie wybrać, widziałam już niebieskie, zielone, szare oczywiście a nawet raz czerwony ;] prawie pełna gama kolorystyczna na epwno znajdziesz coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.10.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Korozjo teraz tak pomyślałam, że w weekend przyjmuje lekarz na Starzyńskiego i on jest taki awaryjny (bo w weekendy nie działają przychodnie rodzinne). Byliśmy tam kiedyś z teściową jak się w weekend źle poczuła i nawet tak długo nie czekaliśmy na przyjęcie (wiadomo - zależy na jaką kolejkę się trafi). Możesz spróbować, bo powinien zwolnienie wystawić od ręki jak zobaczy objawy. A tego koloru co teraz wybrałaś i niestety nie przypadł Ci do gustu to nie miałaś wcześnie testera tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 31.10.2010 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 pysiaczek dzieki za info ale wizytę lekarską sobie odpuściłam Miałam tester dwóch innych kolorów ale uznałam że jeden za jasny a drugi za ciemny więc zaryzykowałam że kupię szary z tej samej gr co ten jasny jeden stopień tylko ciemniejszy no i wyszedł ciemny sraczkowaty heh ale dzięki niemu dopiero dotarło do mnie jak ładne są te szare co wybrałam wcześniej oświadczyłam M. że kupie farbę szarą raz jeszcze tym razem juz normalny kolor Myślę że 3 l starczy to ok. 100 zika więc tragedii finansowej nie ma ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 31.10.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Dobra to utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że jakby ryzykować to tylko z wcześniejszym zakupem testera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 31.10.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Dodaje wątek do obserwowanych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts