Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanko nasze pierwsze - czyli kto kogo wykończy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Korozja wreszcie widać postępy. :) Super - rozpierducha klasyczna (u nas było tak samo), ale już coś się dzieje, czyli do zamieszkania coraz bliżej. :) Co do baterii niestety nie doradzę, bo nie posiadam, ale ta którą wybrałaś w pierwszym poście na tej stronie mnie się podoba. :)

Czekam na następne fotki :D i wracam do zamieszek w Egipcie. :(

pysiaczek też sie cieszę z postępów.

Dziś wpadłam na szybko do mieszkania dowieźć farbę na sufit i do korytarza. Jeśli chodzi o korytarz hm...Ci co śledzą wątek pamiętają że byłam taka mądra i kupiłam farbę szarą z odcieniem zielonego. Oczywiście nie przekonałam się do tego koloru i dziś kupiliśmy inna tzn jedna z tych co mieliśmy próbkę ( "zieloną" pomalował Jarek ścianę która będzie zabudowana w przyszłości ;) ) Powiem że trochę się wahałam z kolorem bo ja chciałam jasny szary ale ostatecznie wybrałam kolor ciemniejszy czyli ten co mi Monah polecała. Pisała że w rzeczywistości wcale nie jest ciemny więc jak coś będzie na nią ;) a co! Monia strzeż się ;)

A w mieszkanku już wymalowane wokół parapetów :) i UWAGA! UWAGA ! mamy zamontowany kibelek! :D:D Zdjęcia wkrótce.

Jeśli chodzi o prysznic to krew mnie zalewa. Chyba jednak będzie niepasujący kwadratowy bo nie mogę znaleźć nic okrągłego ale z długim ramieniem, min. 40 cm w normalnej cenie i nie w stylu retro. I jeszcze deszczownica musi mieć możliwość zmiany konta nachylenia. Jeśli ktoś wie coś na temat zestawu który poszukuje niech da znać!

Brodzik....musimy czekać 5 TYGODNI! Dogadałam się z Jarkiem że po prostu miejsce zostawi ale i tak trochę mnie to zdołowało że tyle czasu to będzie trwać :(

Powiem że trochę się wahałam z kolorem bo ja chciałam jasny szary ale ostatecznie wybrałam kolor ciemniejszy czyli ten co mi Monah polecała. Pisała że w rzeczywistości wcale nie jest ciemny więc jak coś będzie na nią ;) a co! Monia strzeż się ;)

ale co, Flugger Rain Grey U541? no to jestem spokojna. nie boję się vendetty. to piękny kolor :yes:

w korytarzu też go mam, więc wiem, ze wygląda dobrze i w pokoju bardzo słonecznym (salon), i w nieco mniej doświetlonym (hol), i zupełnie niedoświetlonym (schody).

pysiaczek tak brodzik czarny, ten:

http://megalazienki.pl/brodziki/novellini-brodzik-prostokatny-z-syfonem-czarny,19463s,2397d#zakladki

No przesada z tym czekaniem, znalazłam go w 2 sklepach i w obu trzeba czekać 5 tygodni. Ja rozumiem że oni go z zagranicy sprowadzają no ale bez przesady kurde no. Trochę się podłamałam wizją wstrzymania wykończeniówki na taki długi czas ale już gadałam z Jarkiem i mówił że nie ma problemu, miejsce się zostawi a resztę łazienki zrobi :D on tylko prycha potrzebuje ehehehe

Dziś Jarek malował korytarz to do weekendu przeschnie, zlukam wtedy i napiszę o wrażeniach estetycznych :) po malowaniu z próbki wiem że farba musi porządnie wyschnąć żeby było widać ten właściwy kolor. Bo na początku to mi się on taki ciemny wydawał a tu nagle po kilku dniach zjaśniał o wiele.

Monah właśnie ten kolor :) kurde myślałam że Cie postraszę że mnie będziesz na sumieniu mieć a Ty spokojna heh ale dobrze bo ja też uważam że będzie ok :) a powiem Ci że mojemu M. Rain Grey U541 się od razu spodobał i to on obstawiał żeby ten zostawić a nie jaśniejszy :)

duś prysznic chcemy jak najtańszy! :D myślę że tak 1400 zika to max. Ty masz chyba ten prawda? http://www.opal24.pl/hansgrohe-deszczownia-komplet-prysznicowy-dn15-raindance-p-1623.html

Jeśli tak to zazdraszczam bo superowy i się na niego ślinię ale cena dla nas kosmiczna niestety. Jakbyśmy tylko prysznic kupowali to ok ale jeszcze tyle rzeczy przed nami eh...

Dziefczęta (i chłopcy) a co powiecie o takim zestawie?

http://sengrand.pl/Zestaw_natryskowy_z_bateria_podtynkowa_K_TRES_169980-5205.html

Deszczownica z przegubem kulowym można odchylać o 25-30 stopni, długie ramię tylko nie jestem pewna czy ten cały mechanizm co się w tynk chowa jest razem z tym czy jak. Się nie znam na tych cudach podtynkowych. Na aukcjach piszą że nioby kompletny zestaw. I TANI kurde :D

Uwaga! Uwaga! Nasz kibelek zamontowany :D wiem że to trochę chore chwalić się i zacieszać zwykłym kiblem no ale co jak co ale myślę na forum znajdę zrozumienie ;)

Rotation%20of%20DSC01066.JPG

Jarek coś tam pobąkiwał że jeszcze nie montował takiego kibelka znaczy się ma jakieś mocowanie deski lepsze którego on nie widział mimo że Villeroy&Bosch już montował :)

duś O dżizas troszkę dużo heh ale prysznic piękny. Wpadnę do Ciebie się kiedyś pokąpać ;) a kiedy się pochwalisz łazienką? Naciskam na tego linka podanego przez Ciebie i mi pokazuje pusty album picasy why? :p

Zastanawia mnie czemu przy tym zestawie który podałam napisane jest że baterią podtynkowa jest wannowo-natryskowa hm... czym taka się różni od zwykłej natryskowej skoro nie ma wylewki wannowej? Może mnie ktoś oświecić? Przypomnę link bo to nowa strona więc może ktoś nie zauważyć ;)

http://www.mizar.pl/Tres/33255

Ja też parę razy natknęłam się na wypowiedzi duś, które mnie zaciekawiły, nacisnęłam więc linka by obadać o czym może być mowa, a tu lipa - album prywatny ;)

Korozjo ten zestaw co wklejałaś na poprzedniej stronce, ten w granicach 1000zł bardzo przyzwoicie wygląda :yes: Bo podobny do tego pierwszego co podawałaś nam tu, a jednak zaoblony :) Podoba mi się też Twój brodzik bardzo bo się dopatrzyłam, że on 75cm x 180cm jest - ale fajny duuuuuży :lol2:

pysiaczek no duży, cena też duża ;) fajnie że się podoba, ja mam nadzieję że będzie taki och ach jak piszą na stronach :D była też wersja niska 4,5 cm i taki mi się baaaaaaaaaaaardzo widział niziutki ale skoro u nas przez spadki nie da rady tak nisko to się pomęczymy z wysokim, może jak damy drzwi szklane przesuwne na całej długości to nie będzie tak źle.

A jeżeli chodzi o duś to poproś ją o linka do albumu bo powiem Ci że ma wypaśną kanapę wielką wartą oblukania :D

pysiaczek no myślałam że już na sobotę będzie korytarz gotowy ale na razie jest pomalowana pierwsza warstwa i to tak wiesz nie jakoś super jak to pierwsza warstwa i jeszcze "połatane" jest białymi plamami. Uznałam że nie ma co robić zdjęć. Jakbym wiedziała że Ci się spieszy to bym zdjęcie zrobiła. Z drugiej strony zdjęcia przekłamują i też nie ma co im wierzyć do końca. Będę we wtorek to cynknę jakieś fotosy. Mogę natomiast powiedzieć że kolorek bardzo mi się podoba. Taki szary szary bez wpadania w jakiś inny kolor :) no ale....ten drugio szary co to w zieleń wpada ostatecznie też wyszedł ładnie ;) widocznie na większej powierzchni przybiera mniej sraczkowaty wygląd ;)

Korozjo wiem, że komputer i aparat przekłamują z tymi kolorami ale w sumie, że to szary to wiem i wierzę na 100% :) Chodzi mi bardziej o to czy to dość ciemny szary czy dość jasny ;) Prosiłabym więc jeśli to będzie możliwe o zdjęcia, bo te od monah dziś już sobie obejrzałam i jak na moje oko to kolor jak u mnie w sypialni mniej więcej a chciałabym jednak chyba coś ciemniejszego, także żadnym zdjęciem nie pogardzę :D I spokojnie poczekam oczywiście :yes:

pysiaczek spoko maroko uno problemo :) jutro mam wolne w robocie to się kopsnę do mieszkania i porobię zdjęcia. Mi na pierwszy rzut oka wydaje się że kolor jest średni ani ciemny ani jasny ;) dużo zależy od światła jakie masz w sypialni. U mnie słońce do korytarza nie dociera ale wpada światło z kuchennego okna które jest na wprost :)