Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanko nasze pierwsze - czyli kto kogo wykończy

Recommended Posts

duś dziękuję za miłe słowa :)

pysiaczek panele ładne i pasowałby by nam jak nie wiem ale niestety nic z tego nie wyjdzie. 3 z nich jednak dla nas za drogie czwarte natomiast na które się prawie już zdecydowaliśmy okazało się że nie mają v-fugi ale za to specjalnie podkreślone miejsce łączenia! No żesz ku....:mad: oficjalnie oświadczam że chyba paneli w końcu żadnych nie kupimy bo wszystko w cenie do 70 zika w ładnym kolorze ma albo podkreślone łączenie albo piepszone v-fugi! Co to kurde za moda?! Naprawdę ludzie to kupują żeby im brud się zbierał w tych szczelinach?! No nie mam już sił do tych paneli. Chyba jednak jesteśmy zdani na jakieś tanie z castoramy :-x

Nad lampami pomyślę jak już będzie mieszkanka ogarniętę. Chciałabym aby wszystkie lampy w całym mieszkaniu tworzyły spójną całość. Zobaczymy bo na lampach to ja się nie znam ;)

jonaw :oops::oops::oops::oops: ależ mi się niesamowicie miło zrobiło po przeczytaniu Twojego posta. Dziękuję i zachęcam do dalszego zaglądania nawet niesystematycznie ;)

Co się tyczy ekip, developerów itp to chyba tak już musi być żebyśmy potem mogli docenić te nasze 4 kąty jeszcze bardziej.

A teraz może mi ktoś napisać czemu zniknęły mi zdjęcia z pierwszych stron? :bash::mad::mad::mad: To wina imagesheck czy muratora? Bo nie wiem kogo obwiniać i na kogo się wkurzać:evil:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mieszkanko co prawda nieskończone ale nie mogłam się powstrzymać żeby nie sprawić sobie ozdoby wielkanocnej. Chwaliłam się już w wątku świątecznym teraz chwalę się u siebie ;)

P1020371.JPG

I jeszcze kilka podług może ciekawych

nie wiem czy nie za brązowa....

P1020358.JPG

Te się podobają M. ale dla mnie chyba za jasne jak na kuchnie i przedpokój:

P1020362.JPG

I super mega wypasione drzwi które nam sie spodobały (cena: ok 1900 zika;/)

wersja z 3 przeszkleniami

P1020366.JPG

i pięcioma (foto robione z przyczajki)

P1020367.JPG

Korozja może popatrzcie w sklepach internetowych za tymi panelami - zwykle mają sporo niższe ceny, a jak już wybraliście konkretny typ to tak będzie łatwiej i taniej. :) Możesz zerknąć na panelex.pl albo panelowy.com.pl. My kupowaliśmy w tym pierwszym i było ok. :)

Co do tych tanich z casto to może nie ryzykuj - szkoda nawet tych kilkuset złotych.

PS. Jak się robi ładne emotki? Bo usilnie chcę się nauczyć ale nie wiem jak...

nemi dzięki za linki. Wiem że na necie taniej ale jak się doliczy koszt transportu i montażu to wychodzi często tyle samo co by wyszło gdyby się kupiło na miejscu z montażem gratis. Poza tym mamy tego pecha że wszystko co się nam podoba jest albo z v-fugą albo właśnie z jakimś podkreśleniem łączenia. Zaczynam mieć wrażenie że niedługo w ogóle nie dostaniemy normalnych paneli tylko same dziwadła :( no ale się nie poddaje szukam dalej ;)

Jeśli chcesz mieć ładne emotki to musisz:

- naciskasz na swojego nicka na górze

- po lewej stronie na samym dole masz "moje ustawienia", naciskasz

- następnie wybierasz zaawansowane ustawienia

- w "pozostałe opcje" masz m.in "Interfejs edytora postów" i tam zmieniasz na "Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG"

- zapisz zmiany

Mam nadzieję że pomogłam :) też dopiero 2 dni temu do tego doszłam więc teraz z radości wszędzie stawiam te emotki :lol2:

No... króik fajny dzisiaj jedziemy poszukać mu rodzeństwo :rotfl:

:yes: :yes: :yes:

Udało się! :wave: Super. Dzięki śliczne!

Korozja, w sklepach zwykle transport jest free (jeśli zamówienie przekroczy jakiś poziom), a co do układania to zawsze możecie spróbować sami. :) A jeśli nie chcecie to w Szczecinie pewnie znajdzie się ktoś kto Wam je ułoży. U naszych sąsiadów układali właśnie tacy fachowcy ze sklepu i wyszło średnio.

nemi nie ma za co ;) oj paneli sami układać nie będziemy. Co to to nie. Pewnie po tygodniu by sie podłoga rozleciała ;) jeszcze będziemy szukać. Na początku marca ma być w classen nowa kolekcja i jedne panele mnie intereszą. Kto wie. Może to to ;]

pysiaczek no ja też o tym drugim bym nie wiedziałam. Ale wczoraj przeglądałam gruntownie katalog quick step i sie dowiedziałam o czymś takim Dokładnie nazywa się to: bez fug ale z wyraźniej zaznaczonymi granicami między panelami. Jak byliśmy w salonie to widziałam że niektóre panele wyglądały tak jakby nie były dobrze dociśnięte do siebie. Widać było gdzie się łączą pomyślałam: e tam to pewnie tylko tak na próbce jest byle jak zrobione a tu się okazuje że tak ma właśnie być :mad: Na zdjęciu poniżej dokładnie widać o co mi chodzi:

P1020352.JPG

Dla mnie to wygląda tak jakby panele już leżały kilka lat i poździerały się na krawędziach.

jonaw wiem co znaczy bycie młodą mamą. Moja siostra ma dwójkę małych dzieci jak do niej wpadam to po godzinie chcę już uciekać ;) a królika można kupić a raczej można było w Szczecinie w C.H. Ster

Korozjo jak to można było?! Wykupiłaś cały zapas? Buuuuuu :lol2::lol2:

Nie podoba mi się w ogóle to wyraźne zaznaczenie krawędzi na panelu :no: Zdecydowanie bardziej wolałabym to v-fugę. Widziałam ją co prawda tylko na deskach a nie na panelach, ale myślę, że to to samo, tzn.że wygląda to tak samo :)

A my dzisiaj z M. podpisaliśmy umowę z wodociągami. Kolejne pasożyty które będą nam kasę zabierać! :mad: ponieważ szybko się uwinęliśmy zajechaliśmy do 3 salonów z podłogami. Myślałam że coś się zmieniło przez ostatni rok ale się rozczarowałam. Nie było nic w ludzkiej cenie co by mnie na łopatki powaliło ;) no ale jutro objeździmy pozostałe więc może trafi się jakaś perełka :rotfl:Jak na razie najbardziej przypasił mi quick step. Cynknęłam fotkę co sądzicie?

Pod światło:

P1020343.JPG

I to samo tylko mniej pod światło ;)

P1020345.JPG

Wszystkie z tych paneli przeboskie! Widzę mamy chyba panelowo zbliżony gust, ja wybrałam QuickStep Dąb biały, lada dzień będą kładzione :) pozdrawiam

No śliczne te QuickStep szkoda tylko że żadne z powyższych paneli nie są "normalne" tzn bez v-gugi albo podkreślonych krawędzi. Szukam dalej, może uda się znależć coś podobnego. A Ty koniecznie pochwal się podłogą jak będzie ułożona. Jestem bardzo ciekawa :)

pysiaczek eheheh no chciałabym wykupić ten zapas ale nawet ja się spóźniłam :p

Korozja ja mam u siebie położone szare panele, nie pamiętam firmy, kolor dąb jasnoszary - jak chcesz zobaczyć "na żywo" to mogę Ci zrobić zdjęcia. Są specyficzne, bo inaczej wyglądają w ciągu dnia, a zupełnie zmieniają barwę wieczorem. Przy sztucznym oświetleniu ta ich szarość jest podkreślona dodatkowo takim jakby srebrnym połyskiem - nie pamiętam, jak to się dokładnie nazywa, ale panele są specjalnie tak pokryte, by dawać efekt.

Korozjo ja do swojego mieszkanka też szukałam paneli i na dzień dzisiejszy już mam swojego faworyta - jest to dąb opalony firmy balterio, a w ramach tej kolekcji są jeszcze inne ciekawe jasne i jasno - popielate panele. Mają wprawdzie v-fuge, ale jak dla mnie to zaleta :)

DSC00176.JPG

na zdjęciu dąb tytan/dąb opalony

(fotka jakości komórkowej ;))

Korozjo ja się zastanawiam czy na tej fotce, ten w górnym prawym rogu to nie jest właśnie mój dąb? jeśli chodzi o tą fugę to koleś w komforcie nam powiedział, że to tak tylko wygląda na wystawie bo jest wytarte itd, mam nadzieję że to nie będzie mocno widoczne bo też mi się to średnio podoba, chociaż akurat dla tych paneli mogę to przeżyć :D

ja mam classenowskie panele, koloru już nie pamiętam, ale są matowe, niestety nie polecam bo bardzo szybko się uszkadzają

no i polecam jak już jasne barwy, szary jak najbardziej, bo na nich nie widać tak mocno kurzu, jak na moich ciemnych

Witam nowych gości bardzo serdecznie :)

lakorun bardzo ładne te panele. Też patrzeliśmy na balterio ale to co nam się podobało niestety jest poza naszym zasięgiem finansowym. Może kiedyś....

aduska w prawym górnym rogu (czyli te takie można powiedzieć najciemniejsze;)) to jest rzeczywiście dąb a dokładnie: Dąb naturalny heritage deska, Eligna U1384. Pan z komfortu miał rację one nie mają fazowanych krawędzi natomiast można je kupić w wersji z 2 fazowanymi krawędziami (Perspective UL1384).

kwiatek255 a które dokładnie masz classeny? Może to te tańsze kolekcje są słabsze tylko. W wątku o podłogach kilak osób chwaliło panele classena ;/

bianka1977 to ja grzecznie Cie również przywitam w moich progach i podziękuję za miłe słowa :) dziś objechała pół miasta za innymi królikami ale nie ma. Mma nadzieję że jednak przed świetami jeszcze się pojawią ;)

Edytowane przez Korozja