nemi 23.02.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Korozja możecie zerknąć też na te maty, które u mnie były układane - to jest mata podkładowa EKOPOR 7mm. Takie coś: http://images47.fotosik.pl/659/057609a5592d43be.jpg Widać, a właściwie słychać sporą różnicę między pianką (jest u sąsiada), a tą matą. U nas zdecydowanie ciszej. Przy tym mata nie bardzo droga, chyba coś koło 6 zł / m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 24.02.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja mam właśnie taką matę tylko 5mm http://www.komfort.pl/akcesoria/wyszukiwarkainfo/nazwa/PODKLAD_EKO_MAX_RYFLE/kod/212449/PG/1 polecił nam to nasz fachowiec A kuchnie są drogie jak cholera, jak usłyszeliśmy cenę za nasz aneks to prawie z krzeseł spadliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 24.02.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja mam właśnie taką matę tylko 5mm http://www.komfort.pl/akcesoria/wyszukiwarkainfo/nazwa/PODKLAD_EKO_MAX_RYFLE/kod/212449/PG/1 polecił nam to nasz fachowiec A kuchnie są drogie jak cholera, jak usłyszeliśmy cenę za nasz aneks to prawie z krzeseł spadliśmy nawiązując u nas robota w domu stoi bo zbieramy na kuchnie tj, mebelki, po wycenie jakieś 14-18 tys, w zależności od ilości bajerów, sprzęt kolejne 14, i blat z granitu a to wszystko bez jakichś szaleństw, wiem, że to i dużo i mało, ale mnie męczy takie czekanie, jestem w gorącej wodzxie kąpana a tu grosz do grosza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 24.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 a i zdjęcia Korozja zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.02.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 duś chodzi Ci o Muzeum Powstania Warszawskiego tak? Jeszcze tam nie byłam, ale jesteś kolejną osobą, która się nim zachwyca, więc to tylko potwierdza moją teorię, że w końcu trzeba tam iść! W sprawie stolarza z Goleniowa podpisuję się pod tym co napisałaś - czasem warto sprawdzić, bo może wyjść naprawdę korzystniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinacz 24.02.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Też popieram temat stolarza, zaoszczędziłam jakieś 60% robiąc projekt kuchni z WFM u lokalnego stolarza , a w sumie udało się zastosować lepsze wykończenie. Co do podkładu to poczekam na małża i napiszę. Nie wiem, o jakie wyciszenie Ci chodzi - dla nas czy sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 24.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 dobrze, że ja jeszcze nie wyceniałam kuchni.... przynajmniej mogę żyć złudzeniami, że będzie taka jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 24.02.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 nawiązując u nas robota w domu stoi bo zbieramy na kuchnie tj, mebelki, po wycenie jakieś 14-18 tys, w zależności od ilości bajerów, sprzęt kolejne 14, i blat z granitu a to wszystko bez jakichś szaleństw, wiem, że to i dużo i mało, ale mnie męczy takie czekanie, jestem w gorącej wodzxie kąpana a tu grosz do grosza... Wiesz no dla mnie sprzęt za 14tys to szaleństwo nas sprzęt do kuchni kosztował jakieś 6-7 tys, przy czym wszystko raczej ze średniej półki cenowej, właściwie wszystko kupiliśmy Boscha mi by się nie chciało czekać ale ja jestem w takiej sytuacji życiowej że chcę się jak najszybciej wyprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.02.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 duś chodzi Ci o Muzeum Powstania Warszawskiego tak? Jeszcze tam nie byłam, ale jesteś kolejną osobą, która się nim zachwyca, więc to tylko potwierdza moją teorię, że w końcu trzeba tam iść! yes! zrobiliśmy sobie kiedyś z tym moim spontaniczną wycieczkę. wstały dzieci rano, umyły ząbki, wzięły słoneczne okulary i zamiast na półwysep jak każdy szanujący się pomorzanin, to do stolicy. jazda w jedną stroną letnim weekendem to było jakieś 5h, ale i tak było warto i mam obiecane, że pojadę tam znów. i do kopernika przy okazji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 25.02.2011 00:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 pysiaczek dzieki za namiar też lubię klimatyczne wnętrza *** duś ostatnim razem jak byliśmy z M. w wawie wybraliśmy się do muzeum pw i zonk bo się okazało że jednego dnia muzeum było zamknięte i to bł ten dzień. Mam nadzieję że uda się zwiedzić tym razem. *** nemi chyba juz takie maty widzieliśmy. Rzeczywiście cena niska i jak piszesz także sie sprawdza jeśli chodzi o wyciszenie. Dzieki za info i fotkę bo przy tej ilości podkładów można się zgubić. *** aduska nam też fachowiec polecał chyba właśnie taką matę. O cenach kuchni już nie nie powiem...co do samego sprzętu to ja też wypasów nie chcę, z drugiej jednak strony za biedni jesteśmy żeby kupować byle co (oczywiście nie mam tu na myśli Twojego boscha). I jak naliczyłam to z 10 tyśka musimy mieć na dobry sprzęt ale nie z najwyższej półki. *** 00marta dobrze Cie rozumiem. Ja też cudów w kuchni nie wymyślam, podstawowe udogodnienia a ceny kurde jak z kosmosu. ** spinacz nam chodzi głównie o wyciszenie dla nas. Co mnie sąsiad obchodzi? ehehehe a tak poważnie to najważniejsze żeby dla nas było najlepiej a jak przy okazji i dla sąsiada będzie ciszej to ok *** lakorun to Ci zazdroszczę bo myśmy się już złudzeń wyzbyli niestety. *** Stolarza w Goleniowie nawiedzić planuję ale to w przyszłym tygodniu dopiero bo jutro z rana wyjeżdżamy poza tym dziś dostaliśmy kolejne wyceny kuchni: 21 tyś (bez oświetlenia ale z montażem) i 19,5 tyśka ze wszystkim +10% montaż. Maaasakra jakaś. Jaki dziś w ogóle zajebiaszczy okap widziałam! Wyglądał jak lampa kryształowa. Już taki mi śmignął kiedyś przed oczami ale tylko w gazecie. A tu na żywca jeszcze pan z salonu zmacać pozwolił, pokazał jak działa. Cudo mówię wam. Cena....hm...10 tyś i jeszcze w tle fronty szklane mmm miodzio. Jak będę bogata, kiedyś....to sobie takie bajeranckie cuda kupię a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 25.02.2011 00:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 I jeszcze na szybko zanim spać pójdę takie tam fotki z mieszkania. Nic ciekawego w sumie ale wrzucam żeby coś było Grzejnik już wisi (jak tylko będę mieć kasę wymienię go w cholerę!) Ściana czeka na deszczownicę i baterię i takie tam przybliżenie Jeśli chodzi o zabudowę kibelka, to do tej pory nie wiem jak Jarkowi udało się odwieźć mnie od pomysłu szlifowania płytek pod kątem. i Przycisk już jest. Też go nie lubię ale był w promocji. Wyszło tak: z bliska... Pewnie jak bym miała inny kolor płytek to bym się w życiu nie zgodziła. A tak to mi się w sumie podoba i nie muszę się martwić że jak czymś uderzę to się płytka skruszy bo szczerze mówiąc na takie kruche wyglądają mi one. I na koniec zdjęcie z daleka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.02.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Korozjo u nas też taka listwa na górze geberitu jest Mój mąż kładł płytki sam (a fachowcem nie jest) więc już szlifowania pod kątem nie chciał się za nic podejmować. I też mi się to rozwiązanie u mnie podoba mimo, że nie jest takie kolorystycznie jak u Ciebie Twoja łazienka bardzo bardzo przyjemna - idealna do wypoczynku i zażywania kąpieli duś fajny spontaniczny pomysł Od nas niestety samochodem jedzie się jakieś 8h, więc odpada taka wycieczka w dwie strony jednego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek255 25.02.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 korozja, widać już co raz bliżej koniec nie mogę się już doczekać efektu bardzo fajnie wyglądają szarości na ścianach, w życiu bym nie pomyślała kolejne wyceny kuchni są zatrważające, matko 21 tysi może faktycznie porozmawiaj z tym poleconym fachowcem, z reguły wiem, ze można u takich ludzi czasem zaoszczędzić nawet do 40% ceny a co do tych wygłuszeń pod panele, to to co wkleiła nemi to właśnie wirgo, tylko pewnie innej firmy my mieliśmy 5mm i jest ok, cena też do 6 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 25.02.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Korozja jestes chyba jedyna osobą jaką "znam" która ma tez listwy zamiast szlifowania kafli... mnie sie to tak sobie podoba, ale moj pan Jarek absolutnie nie chciał dac sie przebłagac zeby szlifowac.... a ja teraz wszedzie widze takie ładne kafle pod kątem...;-( no fakt ten szary kolor płytek bardzo ładnie sie zgrywa z listwa, ale i tak jakos nie moge tego przezyc..;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.02.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 psosin ja jestem drugą osobą - mam listwy i w wc i w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 25.02.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 uff ) bo ja juz chodze i marudze staremu ze nigdzie nie widziałam wiecej... Pysiaczek a ciebie mozna gdzies podejrzec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.02.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 psosin niestety wc i łazienka są jeszcze w stanie mocno roboczym, bo u mnie wszystko w sumie robi mąż własnymi siłami po pracy, więc u nas się to strasznie ciągnie. Ale spróbuję może zrobić jutro jakieś zdjęcia to jakby co pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 25.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 pysiaczek a u kogo sa nie robocze? u nas tez sie ciagnie bo tez maz robi;-) sorki Korozja za offa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 25.02.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Korozja z co ze sprzętu chcesz? My zaoszczędziliśmy z 2tys dzięki temu, że zamówiliśmy sprzęt przez neta najdroższa chyba była płyta indukcyjna ponad 1500, okap ponad 1000, zmywarka 1100, piekarnik 1300, lodowka (zwykła do zabudowy) 1500 i tyle, dla mnie to i tak będzie super wypasiony sprzęt biorąc pod uwagę, że miałam w wynajmowanym mieszkaniu gazową kuchenkę z gazowym piekarnikiem. Jak coś to polecam neo24.pl, wzięliśmy od razu hurtem wypasiony TV i pralko-suszarkę no ale wzieliśmy to na co nas było stać, wiadomo że można sobie kupić mikrofalę do zabudowy z opcją gotowania na parze i nie wiadomo czym jeszcze, ale ja nie czuję potrzeby, wole za tą kasę pojechać w ciepłe kraje albo dołożyć do lepszego samochodu. Jeśli chodzi o panele to dzisiaj je przez chwile widziałam, zdjęć nie mam, zrobię jutro w świetle dziennym, ale widać te fugi czy co to tam jest teraz to już dupa zimna... w sklepie bardziej mi się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ja też zamawiałam sprzęcior w neo24, bardzo porządny sklepcała "kuchnia" (bosch) kosztowała mnie 11k z niewielką górką, a do tego okazało się, że towar mogę odebrać 200 m od punktu docelowego, więc jeszcze na transporcie przyoszczędziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts